plattegrond

37ste KENNEDY TOERTOCHT

De week voor de Kennedy Mars staat weer de Kennedy Toertocht op het programma van T.W.C. de Zwaluw. Op 30 juni staat de 37ste editie op het programma. Dit wordt al weer de zestiende keer voor de Zwaluw, die het stokje overgenomen hebben van T.C. de Nachtegaal.

120 km rit:
Net als de afgelopen jaren, heeft de organisatie besloten om ook dit jaar voor de toerrijders een 120 km tocht uit te zetten. Deze tocht zal zeker niet de route van de Kennedy Mars volgen. De toerrijders hebben al een aantal keer aangegeven dat de marsroute niet echt geschikt is voor hen. Vandaar dat ze nu de mogelijkheid krijgen om een langere tocht die op hen afgestemd is te rijden.

 

 

Route:
Dit jaar is de compleet nieuwe route van de Kennedymars van voirg jaar hier en daar aangepast. We kunnen hem weer grotendeels volgen met de fiets. Natuurlijk kunnen we niet door voetgangersgebieden en over bepaalde obstakels als trappen etc.
Wederom wordt er een 80 Km en een 40 Km tocht georganiseerd. En zoals elk jaar wordt gepoogd om zoveel mogelijk de route van de Kennedymars te volgen. Hierbij staat de veiligheid van de deelnemers natuurlijk voorop. Daarom zullen er op een aantal plaatsen kleine wijziging gemaakt worden in de te rijden route.

Voor de toerrijders zullen er mogelijk omleidingen gemaakt worden op plaatsen waar het wegdek niet geschikt is voor de smalle bandjes. Daardoor kan de lengte van hun route wel anders uitvallen.

We hopen dit jaar weer vele toerrijders en recreanten te mogen verwelkomen. Via de knop foto's komt u in onze fotoalbums. Daar vindt u een impressie van hoe het was in het afgelopen jaar.

De startmogelijkheden zijn ook uitgebreid:
De toerrijders kunnen inschrijven vanaf 08:00 uur.
De recreanten kunnen vanaf 9:00 uur inschrijven.
Inschrijven is mogelijk tot 10:00 voor de 120 km, tot 12:00 voor de 80 km en tot 14:00 uur voor de 40 km.

Historie:
Jongerenvereniging JOEK uit Someren organiseert ieder jaar een wandeltocht van 80 km, waar de lopers 20 uur over mogen doen. Toen JOEK deze tocht voor de 20e maal organiseerde, hebben zij deze tocht, een week voorafgaande aan de wandelmars, ook als fietstocht georganiseerd. Ten eerste natuurlijk om hun jubileum te vieren en om de mensen die niet mee lopen maar die toch nieuwsgierig waren naar de route ook de gelegenheid te geven deze 80 km af te leggen. Daarna heeft ToerClub de Nachtegaal de organisatie op zich genomen en maakte van de fietstocht onder de naam Kennedy Toertocht een terugkerend evenement. In 2004 heeft de Nachtegaal de organisatie overgedragen aan TWC de Zwaluw. Dit jaar is het voor het JOEK al de 56e Kennedymars en wordt voor de 36e keer de Kennedy-Toertocht georganiseerd.

Kennedy Toertocht 80 Km en 40 Km:
Beide tochten zullen grotendeels de mars route volgen.
- Deze tochten voeren U over de mooiste punten van ons gastvrije Brabant
- De routes zijn grotendeels identiek aan die van de lopers van de Kennedymars
- Op een centraal gelegen uitvalbasis is een zeer ervaren EHBO team aanwezig, dat snel op de rustpunten aanwezig kan zijn. Indien hulp gewenst, contact opnemen met het alarmnummer.
- Er rijdt continue een servicewagen op de route om eventuele materiaalpech te verhelpen. Indien hulp gewenst, contact opnemen met het alarmnummer.Start-Finish:
Café Zaal Brasserie "In d'n Herberg"
Postel 27, Someren Tel: 0493-492061

In d'n Herberg

Vertrektijden:
De inschrijving start om 08:00 uur voor toerrijders en om 9:00 uur voor recreanten.
De inschrijving sluit om 10:00 uur voor de 120 km, om 12:00 voor de 80 km en om 14:00 uur voor de 40 km.
Voorinschrijving is niet mogelijk!!!
Bij de inschrijving koopt u een stempelkaart. U dient hier enkele gegevens op in te vullen. Deze kaart wordt gebruikt ter controle op de rustpunten.

Rustpunten:
Na elke circa 20 km is er een rustpunt in de route. Op elk rustpunt ontvangt u een traktatie op vertoon van de stempelkaart.
Ook is er ter plaatse mogelijkheid tot aanschaf van een hapje en/of drankje.

Kosten voor 40 en 80 Km:
Inschrijfgeld, inclusief consumptie, zonder herinnering € 4,00.
Inschrijfgeld, inclusief consumptie, met herinnering € 6,00.
Consumptie ter waarde van € 2,30.
Herinnering is een medaille.

Kosten voor 120 Km:
Inschrijfgeld, inclusief consumptie, zonder herinnering € 5,00.
Inschrijfgeld, inclusief consumptie, met herinnering € 7,00.
Consumptie ter waarde van € 2,30.
Herinnering is een medaille.
 

Gezellig Terras:
Uitrusten na afloop van de tocht, of zomaar genieten van de entourage, kunt u bij de start-finish op het gezellig, deels overdekt terras, van Café Zaal Brasserie "In d'n Herberg". Ook het adres voor een hapje na de tocht.

 

Parkeergelegenheid:
Komt u met de auto, dan kunt u die parkeren op de volgende plaatsen:
- achter gemeenschapshuis "De Ruchte"
- in de Floreffestraat
- bij sporthal "De Postel"
- parkeerplaats achter de "Albert Hein"
- parkeerplaats in de Verdonckstraat
- op het Wilhelminaplein t.o. het Gemeentehuis

LET OP!!! Parkeren is alleen toegestaan in de vakken met blauwe markering.

KENNEDYMARS:
Wilt u de 80 Km of 40 km een keer lopend afleggen dan kunt u meer informatie vinden op de website van de
Kennedymars


Inlichtingen:
Inlichtingen met betrekking tot de Kennedy-Toertocht worden graag verstrekt:

Sponsors