plattegrond

38ste KENNEDY TOERTOCHT

De week voor de Kennedy Mars staat weer de Kennedy Toertocht op het programma van T.W.C. de Zwaluw. Op 26 juni staat de 38ste editie op het programma. Dit wordt al weer de zeventiende keer voor de Zwaluw, die het stokje overgenomen hebben van T.C. de Nachtegaal.

120 km rit:
Net als de afgelopen jaren, heeft de organisatie besloten om ook dit jaar voor de toerrijders een 120 km tocht uit te zetten. Deze tocht zal zeker niet de route van de Kennedy Mars volgen. De toerrijders hebben al een aantal keer aangegeven dat de marsroute niet echt geschikt is voor hen. Vandaar dat ze nu de mogelijkheid krijgen om een langere tocht die op hen afgestemd is te rijden

Om hieraan deel te nemen kan men zich van te voren melden. We stellen dan een GPX bestand ter beschikking. Daarnaast is er op ongeveer 60 km een rustpost. De route wordt niet meer uitgepijld. Er zal dus gereden worden op GPS of beschrijving op papier.
De route kan gedownload worden via deze link naar het GPX bestand. Mocht de terugweg missen bij deimprtering, dan kan daarvoor dit bestand gedownload worden.

 

 

Route:
Dit jaar is de route van de Kennedymars van 2019 op diverse punten aangepast. We zullen deze nieuwe route weer volgen waar mogelijk. Echter de stukken die voor fietsers niet interessant zijn (zoals het stuk dwars door het centrum van Helmond zullen we omzeilen. Natuurlijk kunnen we niet door voetgangersgebieden en over bepaalde obstakels als trappen etc.
Wederom wordt er een 80 Km en een 40 Km tocht georganiseerd. En zoals elk jaar wordt gepoogd om zoveel mogelijk de route van de Kennedymars te volgen. Hierbij staat de veiligheid van de deelnemers natuurlijk voorop. Daarom zullen er op een aantal plaatsen kleine wijziging gemaakt worden in de te rijden route.

Voor de toerrijders zullen er mogelijk omleidingen gemaakt worden op plaatsen waar het wegdek niet geschikt is voor de smalle bandjes. Daardoor kan de lengte van hun route wel anders uitvallen.

We hopen dit jaar weer vele toerrijders en recreanten te mogen verwelkomen. Via de knop foto's komt u in onze fotoalbums. Daar vindt u een impressie van hoe het was in het afgelopen jaar.

Historie:
Jongerenvereniging JOEK uit Someren organiseert ieder jaar een wandeltocht van 80 km, waar de lopers 20 uur over mogen doen. Toen JOEK deze tocht voor de 20e maal organiseerde, hebben zij deze tocht, een week voorafgaande aan de wandelmars, ook als fietstocht georganiseerd. Ten eerste natuurlijk om hun jubileum te vieren en om de mensen die niet mee lopen maar die toch nieuwsgierig waren naar de route ook de gelegenheid te geven deze 80 km af te leggen. Daarna heeft ToerClub de Nachtegaal de organisatie op zich genomen en maakte van de fietstocht onder de naam Kennedy Toertocht een terugkerend evenement. In 2004 heeft de Nachtegaal de organisatie overgedragen aan TWC de Zwaluw. Dit jaar is het voor het JOEK al de 58e Kennedymars en wordt voor de 38e keer de Kennedy-Toertocht georganiseerd.

Kennedy Toertocht 80 Km en 40 Km:
Beide tochten zullen grotendeels de mars route volgen.
- Deze tochten voeren U over de mooiste punten van ons gastvrije Brabant
- De routes zijn grotendeels identiek aan die van de lopers van de Kennedymars
- Op een centraal gelegen uitvalbasis is een zeer ervaren EHBO team aanwezig, dat snel op de rustpunten aanwezig kan zijn. Indien hulp gewenst, contact opnemen met het alarmnummer.
- Er rijdt continue een servicewagen op de route om eventuele materiaalpech te verhelpen. Indien hulp gewenst, contact opnemen met het alarmnummer.Start-Finish:
Café Zaal Brasserie "In d'n Herberg"
Postel 27, Someren Tel: 0493-492061

In d'n Herberg

Voorinschrijving:
Voorinschrijving is niet mogelijk voor de 40 en 80 km.
Voor de 120 km is dat echter wel nodig om het GPS bestand te kunnen leveren. Schrijft men niet vooraf in, dan zal men met de beschrijving op papier moeten rijden.

Vertrektijden:
De toerrijders die de 120 km willen rijden kunnen inschrijven van 08:00 tot 10:00 uur.
De recreanten kunnen voor de 80 km vanaf 8:00 tot 12:00 uur inschrijven.
En voor de 40 km kan men inschrijven vanaf 10:00 tot 12:00 uur.

Deelnamekaart:
Bij de inschrijving koopt u een deelnamekaart waarop de groepgrootte wordt vermeld. Deze kaart is het bewijs van deelname om op de rustpunten een traktatie te ontvangen en bij de finish een consumptiebon.

Rustpunten:
Na elke circa 27-28 km is er een rustpunt in de route. (In de 120 km route is het rustpunt op 60 km). Op elk rustpunt ontvangt u een traktatie op vertoon van de deelnamekaart.
Ook is er ter plaatse mogelijkheid tot aanschaf van een hapje en/of drankje.

Kosten voor 40 en 80 Km:
Inschrijfgeld, inclusief consumptie, zonder herinnering € 5,00.
Inschrijfgeld, inclusief consumptie, met herinnering € 7,00.
Consumptie ter waarde van € 2,80.
Herinnering is een medaille.

Kosten voor 120 Km:
Inschrijfgeld, inclusief consumptie, zonder herinnering € 5,00.
Inschrijfgeld, inclusief consumptie, met herinnering € 7,00.
Consumptie ter waarde van € 2,80.
Herinnering is een medaille.
 

Gezellig Terras:
Uitrusten na afloop van de tocht, of zomaar genieten van de entourage, kunt u bij de start-finish op het gezellig, deels overdekt terras, van Café Zaal Brasserie "In d'n Herberg". Ook het adres voor een hapje na de tocht.

 

Parkeergelegenheid:
Komt u met de auto, dan kunt u die parkeren op de volgende plaatsen:
- achter gemeenschapshuis "De Ruchte"
- in de Floreffestraat
- bij sporthal "De Postel"
- parkeerplaats achter de "Albert Hein"
- parkeerplaats in de Verdonckstraat
- op het Wilhelminaplein t.o. het Gemeentehuis

LET OP!!! Parkeren is alleen toegestaan in de vakken met blauwe markering.

KENNEDYMARS:
Wilt u de 80 Km of 40 km een keer lopend afleggen dan kunt u meer informatie vinden op de website van de
Kennedymars


Inlichtingen:
Inlichtingen met betrekking tot de Kennedy-Toertocht worden graag verstrekt:

Sponsors