De Belg Vinny Bzdenga wint vierde Grensland Klassieker.! | Steun ons via Rabo Clubsupport

Laatste nieuws

De Belg Vinny Bzdenga wint vierde Grensland Klassieker. (18-09-2023)

Klik voor vergrotingMeteen na vrijgave werd er gepoogd om een gat te slaan. Al snel een kopgroep van 6 man met de latere winnaar erin. In de tweede ronde, na zo'n 15 km, werd die groep weer ingelopen. Bzdenga liet het er niet bij zitten en wist meteen weer weg te springen en kreeg gezelschap van Zwollenaar Heini Koornberg.

Dit tweetal had de smaak te pakken en wisten het peloton nog voor halfweg koers op bijna twee-en-een-halve minuut te zetten. Een tweetal achtervolgers Robert de Vries en Peter Stienstra wist ze niette bereiken. Die zaten maximaal 25 tellen voor het peloton.

Klik voor vergrotingToen begon het peloton zich te roeren. Een zestal wist goed samenwerkend de voorsprong van de vluchters langzaamaan terug te brengen. Een ronde later sprongen er nog eens vier man vanuit het peloton naar de achtervolging.
Klik voor vergroting
De leiders schudden hun hoofd toen ze hoorden dat er nog maar 1 minuutje over was van de voorsprong en ze zetten nog een tandje bij. Ondertussen brak het peloton door de flink opgevoerde snelheid in stukken.

Bij de finish was er van de grote voorsprong nog maar 11 seconden over. Bzdenga won, Koornberg werd twee en Tom Govaerts werd derde.

Technische gids van de GrensLand Klassieker online... (14-09-2023)

Klik hier voor de technische gids of het programmaboekje.

Grens Land Klassieker | Vierde editie; laatste editie was in 2019! (05-09-2023)

Klik voor vergrotingIn Someren-Eind wordt op zondag 17 september de 4e editie van de Grens Land Klassieker georganiseerd. TWC De Zwaluw organiseert deze wielerklassieker onder auspiciŽn van de Nederlandse Wielrenbond (NWB).
De wedstrijd wordt verreden op een groot open parcours van ruim elf kilometer in en om Someren-Eind. De start en finish is gelegen op de Bennenbroekstraat. Er is startgelegenheid voor amateurs/sportklasse, masters en junioren met zowel KNWU als NWB licentie. Maar ook alle renners, die aangesloten zijn bij de WFN-wielerbonden kunnen starten. Mocht je geen licentie hebben, dan kun je nog een daglicentie kopen.

Programma
12.00 uur Amateurs/Sportklasse/Masters/Junioren, 9 ronden, 99 kilometer

Inschrijven
Kan tot en met 11 september via de websites van NWB (www.wielrenbond.nl) of TWC De Zwaluw (www.twcdezwaluw.nl). De inschrijving is alleen geldig als ook de kosten zijn betaald. Vanaf 12 september zijn extra kosten verschuldigd, want dan is de voor-inschrijving gesloten. Kijk op de websites voor de gedetailleerde info en de kosten.

Klik voor vergroting Ploegenklassement
Er kan ook per ploeg worden ingeschreven, minimaal drie renners en maximaal acht renners. De zesde renner van een ploeginschrijving start gratis. Er zijn extra prijzen voor dit klassement.

Deelnemers
De eerste drie edities werden in achtereenvolgens 2017, 2018 en 2019 verreden. De coronapandemie gooide vanaf 2020 flink wat roet in het eten. De laatste editie van vier jaar geleden werd gewonnen door Nol van Loon uit Tilburg. Hij versloeg Dirk van Leuken (winnaar in 2018), Koen Wulterkens, Roy Steuten (winnaar 2017) en Leon StrŲtker in de sprint. Zij maakten deel uit van een kopgroep van zeven renners, die bijna 2,5 minuut voorsprong had op een uitgedund peloton.

Info
Voor mee informatie kun je bellen, tel. 0493-490746. Maar het is nog beter om te mailen aan info@twcdezwaluw.nl. Tot zondag 17 september!


Steun ons via Rabo Clubsupport... (03-09-2023)

Klik voor vergrotingDe Rabo Clubsupport 2023 is weer van start gegaan.

Vanaf 4 september tot en met 26 september, kun jij als lid van de Rabobank je stem uitbrengen op clubs en verenigingen uit jouw buurt en hen zo een financieel hart onder de riem steken.

Dit jaar gaat het stemmen weer als vorig jaar.
Je krijgt geen persoonlijke stemcode per post.
Ga naar Rabo Internetbankieren of open de Rabo app.
Je krijgt een melding dat je de stem kunt uitbrengen.
Onder het kopje 'Service', 'Zelf Regelen', 'Snel naar', ClubSupport' vind je meer informatie over hoe je op jouw favoriete club kan stemmen.
Je kiest daar drie verenigingen die je stem krijgen.

Diegene die geen toegang heeft via de Rabo app of Internetbankieren krijgt een stemcode per mail of post.
Wanneer je geen code ontvangen hebt, neem dan contact op met de Rabobank.
Laat je stem niet verloren gaan. Zij kunnen met de code op de site Rabo ClubSupport (rabo-clubsupport.nl) hun stem uitbrengen.

Draag je onze activiteiten een warm hart toe, stem dan op ons.

Laat je stem niet verloren gaan en stem voor 26 september.Zeer warme Kennedy Toertocht succesvol verlopen... (26-06-2023)

Klik voor vergrotingHet was een zeer warme dag met tropische temperaturen. De voorspellingen liepen op tot 34 graden voor onze regio.
Diverse toerrijders stonden om acht uur al te popelen om te vertrekken. Ze reden de 120 km route volledig op de navigatie.
De route leidde ze via Liessel, Griendtsveen, Horst, Meterik etc richting Blitterswijck alwaar een rustpauze werd ingelast bij Café "Wout Poels" de Zwart.
Vandaar via een mooie route naar het zuiden richting Venray om dan weer naar het westen te rijden richting Someren. Daarna was er genoeg ruimte voor een drankje wat alle deelnemers gratis kregen aangeboden.

Klik voor vergrotingOok de deelnemers die de Kennedymars route wilden rijden konden om acht uur vertrekken. Zij hielden halt in Deurne waar je kon genieten van zelf gemaakt gebak. Verderop in Lierop ook weer een pauze en natuurlijk ook een drankje bij de aankomst.
Tevens kon men het Rondje Someren (40 km) rijden. Deze route voert de fietsers via Asten naar Lierop waar gestopt kon worden. En vandaar via dezelfde route als de 80 km naar Someren-Heide, Someren-Eind en de finish in Someren.Routes beschikbaar... (24-06-2023)

120 km rit:
Net als de afgelopen jaren, heeft de organisatie besloten om ook dit jaar voor de toerrijders een 120 km tocht uit te zetten. Deze tocht zal zeker niet de route van de Kennedy Mars volgen. De toerrijders hebben al een aantal keer aangegeven dat de marsroute niet echt geschikt is voor hen. Vandaar dat ze nu de mogelijkheid krijgen om een langere tocht die op hen afgestemd is te rijden. Deze route wordt niet bepijld. De route is vanaf nu in gpx bestand te verkrijgen.


De route kan gedownload worden via deze link naar het GPX bestand.

40 en 80 km route ook op gpx bestand.

Kennedy_Toertocht_40_km_geheel_2023
Kennedy_Toertocht_80_km_geheel_2023

Carlo Porco wint in Omloop van de Heidehof | Giovanni Gorga pakt weer de winst bij de masters... (18-06-2023)

Klik voor vergrotingAl meteen in de eerste ronde sloegen Wessel Coppelmans en Daniele Manca een gat van een halve minuut. Het kostte het peloton nog eens een 12 kilometer om ze weer terug te halen. Meteen een nieuwe kopgroep. Dit keer van 4 man met Martijn Gijsbers, Sebastiaan Deckers, Hidde Smit en Gody Jacobs.
De ronde erna werd het aantal vluchters verdubbeld tot negen man. En weer een ronde later kregen ze nog eens gezelschap van Addy van Stiphout (die al diverse wedstrijden in de regio gewonnen heeft), Koen Wulterkens (Nederlands Kampioen WFN op de weg) en Carlo Porco.
Met nog 35 km te gaan sprong Fabio Porco uit het peloton naar de kopgroep. Zijn broer Carlo wachtte hem even op en samen sloten ze aan bij de leiders. Hierdoor had Carlo een zeer sterke maat bij zich. Fabio won de Sint Jozef Klassieker en de Omloop van de Peelrijt al eerder dit jaar.
12 km voor het eind begonnen de gebroeders samen met derde ploegmaat Manca te sleuren aan de kopgroep, waardoor die uiteen viel. De veertigjarige Carlo sprong vervolgens weg en had meteen 300 meter met nog 1 ronde te gaan. Hij kwam op ruim 200 meter voor Luuk Sillekens en Peter Stienstra binnen die de rest ook nog voor wisten te blijven.
Carlo Porco won eerder de Sint Jozef Klassieker bij de masters.

Klik voor vergrotingBij de masters meteen een ontsnapping van Svenne Vangoethemd. Op 15 km werd hij weer ingerekend. Meteen daarop sprongen Giovanni Gorga en Vangoethemd weer weg en hadden snel een 300 meter.
Op 40 km een achtervolgende groep van Kurt Houben, Ruud Verbakel, Jan Willem Pennings en Sander Kern op 40 tellen en het peloton op 1 minuut. De achtervolgers redden het niet en meteen daarna een nieuwe achtervolgende groep van vijf man die wel tot het eind stand hield.
Gorga was zijn medevluchter te rap af. Vangoethemd werd tweede. Daarachter sprintten de achtervolgers op het scherpst van de snede. Edwin Raats bleef Verbakel echter nog net vijf centimeter voor.

Kennedy Toertocht zondag voor de Kennedymars. (16-06-2023)

39ste KENNEDY TOERTOCHT
De week voor de Kennedy Mars staat weer de Kennedy Toertocht op het programma van T.W.C. de Zwaluw. Op 25 juni staat de 39ste editie op het programma.

120 km rit:
Net als de afgelopen jaren, wordt ook dit jaar voor de toerrijders een 120 km tocht uitgezet. Deze tocht zal zeker niet de route van de Kennedy Mars volgen. De toerrijders hebben aangegeven dat de marsroute niet echt geschikt is voor hen. Vandaar dat ze de mogelijkheid krijgen om een langere tocht die op hen afgestemd is te rijden. Deze route wordt niet bepijld. De route is vlak voor 25 juni in gpx bestand te verkrijgen en bij de inschrijving op papier te verkrijgen.
Er is mogelijkheid om de route van 120 km te beginnen bij het rustpunt. Dat is dit jaar weer in Blitterswijck. Indien men van deze mogelijkheid gebruik wil maken moet er eerst contact opgenomen worden met de organisatie.

Klik voor vergrotingKennedy Toertocht 80 en 40 km:
Dit jaar is de route van de Kennedymars van 2022 op kleine puntjes aangepast. We kunnen hem weer grotendeels volgen met de fiets. Natuurlijk kunnen we niet door voetgangersgebieden en over bepaalde obstakels als trappen etc.
Wederom wordt er een 80 Km en een 40 Km tocht georganiseerd. En zoals elk jaar wordt gepoogd om zoveel mogelijk de route van de Kennedymars te volgen. Hierbij staat de veiligheid van de deelnemers natuurlijk voorop. Daarom zullen er op een aantal plaatsen kleine wijziging gemaakt worden in de te rijden route.

Voor de toerrijders zullen er mogelijk omleidingen gemaakt worden op plaatsen waar het wegdek niet geschikt is voor de smalle bandjes. Daardoor kan de lengte van hun route wel anders uitvallen.

We hopen dit jaar weer vele toerrijders en recreanten te mogen verwelkomen.

De startmogelijkheden zijn weer als vorig jaar:
Voor de 120 km route kan men inschrijven vanaf 08:00 uur tot 10:00 uur. Voor de 80 km ook vanaf 08:00 uur maar tot 12:00 uur. En voor de 40 km kan men inschrijven van 10:00 uur tot 12:00 uur.

De inschrijving zal evenals voorgaande jaren plaats vinden bij Café "In d'n Herberg", Postel 27 te Someren. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00. Indien men een herinnering wenst, betaalt men € 2,= extra.
Deze prijs is inclusief traktaties op de controleposten en een consumptie bij aankomst.

Historie
Jongerenvereniging JOEK uit Someren organiseert ieder jaar een wandeltocht van 80 km, waar de lopers 20 uur over mogen doen. Toen JOEK deze tocht voor de 20e maal organiseerde, hebben zij deze tocht, een week voorafgaande aan de wandelmars, ook als fietstocht georganiseerd. Ten eerste natuurlijk om hun jubileum te vieren en om de mensen die niet mee lopen maar die toch nieuwsgierig waren naar de route ook de gelegenheid te geven deze 80 km af te leggen. Daarna heeft ToerClub de Nachtegaal de organisatie op zich genomen en maakte van de fietstocht onder de naam Kennedy Toertocht een terugkerend evenement. In 2004 heeft de Nachtegaal de organisatie overgedragen aan TWC de Zwaluw. Dit jaar is het voor het JOEK al de 59e Kennedymars en wordt dus voor de 39e keer de Kennedy-Toertocht georganiseerd.

Klik voor vergrotingTraktatie op elke controlepost: Onderweg zijn een aantal rustpunten voorzien waar ook enige versnaperingen worden uitgedeeld. De hele route (40 en 80 km) is bepijld en er staat een getraind EHBO team paraat. Tevens rijdt er een bezemwagen rond die bij materiaalpech voor noodvervoer kan zorgen.

Uitrusten na afloop van de tocht, of zomaar genieten van de entourage, kunt u bij de start-finish op een compleet overdekt terras bij Café "In d'n Herberg". Ook het adres voor een hapje na de tocht.

Info
Voor mee informatie kun je bellen, tel. 0493-490746. Maar het is nog beter om te mailen aan info@twcdezwaluw.nl. Tot zondag 25 juni!

Omloop van de Heidehof | Wie volgt Bremers en Gorga op? (08-06-2023)

In Someren-Heide wordt op zondag 18 juni de 44e editie van de Omloop van de Heidehof georganiseerd. TWC De Zwaluw organiseert deze wielerklassieker onder auspiciën van de Nederlandse Wielrenbond (NWB).
De wedstrijd wordt verreden op het ‘bekende’ parcours nabij de Kerkendijk in Someren-Heide , waar ook de start en finish is gelegen. De omloop, waar de wind vrij spel heeft, is 5,6 kilometer lang. Er is startgelegenheid voor amateurs, junioren, masters en nieuwelingen met zowel KNWU als NWB licentie. Maar ook alle renners, die aangesloten zijn bij de WFN-wielerbonden kunnen starten. Mocht je geen licentie hebben, dan kun je nog een daglicentie kopen.

Klik voor vergrotingProgramma
12.00 uur Amateurs/Sportklassen/Junioren, 16 ronden, 89,6 kilometer
12.02 uur Masters 40 jaar en ouder en Nieuwelingen, 12 ronden, 61,6 kilometer

Inschrijven
Kan tot en met 12 juni via de websites van NWB (www.wielrenbond.nl) of TWC De Zwaluw (www.twcdezwaluw.nl). De inschrijving is alleen geldig als ook de kosten zijn betaald. Na 12 juni zijn extra kosten verschuldigd, want dan is de voor-inschrijving gesloten. Kijk op de websites voor de gedetailleerde info en de kosten.

Ploegenklassement
Bij de Amateurs kan ook per ploeg worden ingeschreven, minimaal drie renners en maximaal acht renners. Hiervoor zijn extra prijzen.

Deelnemers
Vorig jaar won Jules Bremers uit Brunssum. Hij had samen met Peter de Winter (Eindhoven) een grote voorsprong op een versplinterd peloton. De Belg Giovanni Gorga was bij de masters de snelste sprinter van zo’n achttien renners.

Info
Voor mee informatie kun je bellen, tel. 0493-490746. Maar het is nog beter om te mailen aan info@twcdezwaluw.nl. Tot zondag 18 juni!

Fabio Porco wint Omloop van de Peelrijt... (07-05-2023)

Onder een lekker zonnetje stonden de renners in Someren voor de start te wachten en luisterden naar de mededelingen van koersdirecteur Leo Verberne.
Om 12 uur klonk het vertreksignaal en begon het grote peloton aan hun 98 km lange rit. Te beginnen met een geneutraliseerd deel van 1 km waarbij dKlik voor vergrotinge renners achter de wedstrijdleiding bleven tot op de Kerkendijk richting Someren-Heide.
Al vanaf het begin werd er stevig gekoerst en waren er ontsnappingspogingen. De zon werd afgewisseld met de nodige bewolking maar het bleef droog waardoor het heel goed koersweer was.
Na een 20 km koers een ontsnapping van Bram Wouters en Daniele Manca. Echter 15 km later werden ze weer ingerekend. Nu sprongen meteen Martijn Gijsbers en Kris van der Moeren weg en Manca was er weer bij. Ze kregen niet veel meer dan 30 tellen en toen het peloton aan kon sluiten brak het en was er meteen een kopgroep van 14 man. Zij kregen tot ruim een minuut voorsprong.
Met nog een 14 km te gaan sprongen Matthias Krols en Fabio Porco weg en al snel hadden ze 40 seconden op de andere twaalf. Maar het peloton gaf nog niet op en in hun jacht slokten ze de 12 weer op. De twee hadden echter op het juiste moment toegeslagen.
Klik voor vergrotingPorco was in de laatste km te sterk voor Krols. De sprint van het peloton werd gewonnen door de winnaars broer Carlo Porco. Daarmee zetten ze ook hun ploegnaam op de eerste plek van het ploegenklassement.
En de weergoden hadden toch even gewacht tot de huldiging, waarna het onweer startte en de regen met bakken uit de lucht viel.

Technische gids van de Omloop van de Peelrijt online... (04-05-2023)

Klik hier voor de technische gids of het programmaboekje.

Zondag 7 mei de 4e Omloop van de Peelrijt in Someren...(02-05-2023)

Omloop van de Peelrijt.
Aanstaande zondag 7 mei zal de Omloop van de Peelrijt, een wielerklassieker van de vrije bonden, voor de vierde keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Someren van start en rijdt een omloop van 12,2 km lang die 8 keer wordt afgelegd. Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft voor de organisatie getekend.

Klik voor vergrotingDeze wedstrijd is ontstaan na het wegvallen van de alom bekende Omloop der Peel. Die wedstrijd over een flink gebied in de peeldorpen, had begeleiding van de politie nodig, die door diverse bezuinigingen niet meer geleverd kon worden.
De wedstrijd wordt nu voornamelijk aan de westkant van Someren verreden in het gebied wat doorsneden wordt door de rivier de Peelrijt. Vandaar de gewijzigde naam.

Route.
Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er geneutraliseerd gestart in de Floreffestraat in Someren ter hoogte van de permanence Café In d'n Herberg. De karavaan trekt dan via Postel – Heuvel – Wolfsveld - Loovebaan naar de Kerkendijk. Daar wordt het definitieve startsein gegeven. Het parkoers bestaat vervolgens uit Kerkendijk – Smulderslaan – Limburglaan – Peelrijtweg – Kuilerstraat - Kuilvenweg – Heikantstraat – Vaarselstraat – Hollestraat – Dellerweg – Heikantstraat en weer Kerkendijk.
De route is 12,2 km en wordt 8 keer gereden. Elke 17 minuten is er een doorkomst. De achtste keer op de Vaarselstraat gaat niet de Hollestraat in, maar rechtdoor naar het centrum, naar de Floreffestraat alwaar de finish om circa 14:15 uur wordt verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motorbegeleiding Bij Sportevenementen.
Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Klik voor vergrotingDeelnemersveld.
Het aantal deelnemers heeft ook flink te lijden onder de veranderingen ingezet door de corona. Vier jaar terug stonden er circa 100 te trappelen voor deze wedstrijd. Nu is dat toch ongeveer 25-30% minder. Voor de wedstrijd die verreden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB), kan nog aangemeld worden via de website van de bond.

De regionaal favoriet Marc van Grinsven en winnaar van de tweede editie en achtste in 2019, zal een gooi naar de nieuwe titel doen.

Uit de top 10 van de vorige editie zien we ook Dirk van Leuken, Thomas Rieff en Robert Schaap op de startlijst.
Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Martijn Gijsbers uit Heeze, Dennis Willemsen uit Helmond, Rick Craenen uit Nederweert, Teun van Poppel en Jeroen Rebel uit Geldrop, Rick Niesing uit Veldhoven en Rick van Deursen uit Budel-Schoot. En ook van de plaatselijk favoriet Teun Nagel, afkomstig uit Someren-Heide

Inschrijven kan nog ter plaatse tussen 10 uur en 11 uur in de permanence Café In d'n Herberg Someren.

Genkenaar Fabio Porco wint Sint Jozef Klassieker. Naamgenoot Carlo Porco en Edwin Raats snelste Masters... (23-04-2023)

De opkomst van de renners was dit jaar matig te noemen. TWC de Zwaluw had zich echter voorgenomen om de wedstrijden toch door te laten gaan. De organisatie had alles weer opgetuigd voor een wedstrijd in drie categorieën.

Klik voor vergrotingDe eerste start was voor de masters 40+. Na de eerste ronde brak de groep in twee stukken. Negen man sloegen en gat. Na 39 km moest Sander Kern van deze kopgroep afhaken die tot dan toe steeds op zo'n anderhalve minuut voor de rest reed. Kern viel terug in de tweede groep. Nog eens twee rondes verder sprong Carlo Porco weg en trapte stevig door, in 2 ronde tijd had hij honderd seconden voorsprong en won dus oppermachtig. Achter hem was Marc Janssen de snelste van de rest en klopte Wim Verbraecken op de streep.

Klik voor vergrotingDe oudere masters (50+) volgden het voorbeeld en al snel een kopgroep van zes man. Lommelnaar Luc Keim wist net niet aan te haken en wat hij ook probeerde, hij kwam niet dichterbij. Uiteindelijk reed hij de hele wedstrijd alleen op een zevende plek tussen de kopgroep en het peloton. Een dikke 12 km voor het eind sprongen Benny Claes en Edwin Raats weg. Ze kregen een kleine halve minuut. Raats won net voor Claes en in de sprint van de rest pakte Marc van Grinsven de overgebleven podiumplaats.

Klik voor vergrotingAls hoofdschotel begonnen de amateurs gecombineerd met de sportklasse aan hun 90 km lange koers.. In de eerste 35 km was er steeds een wisselende kopgroep. Het peloton brak in tweeën. Vervolgens brak de eerste groep weer. En na het sein "halfweg koers" begon de rust weer te keren. ER had zich een kopgroep van acht met een tweetal minuten voorsprong op het grote peloton. Tijdens het luiden van de bel voor de laatste ronde demarreerde de helft van de vluchters. Van deze vier was Fabio Proco de rapste en daarachter op 5 tellen ging de sprint naar Addy van Stiphout voor Niels Vreys.

Wie gaat 23 april de Sint Jozef Klassieker op zijn naam zetten?...... (06-04-2023)

Klik voor vergrotingZondag 23 april wordt weer de jaarlijkse semiklassieker voor amateurs, sportklasse en masters, de SINT JOZEF KLASSIEKER, verreden.

De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof. Evenals voorgaande jaren heeft Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren dit jaar weer voor de organisatie van deze wedstrijd getekend en wederom alles gedaan om van dit evenement een succes te maken.

Dit evenement zal plaatsvinden in Someren-Heide. De deelnemers zullen hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5600 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.
Klik voor vergroting
Deze wielerwedstrijd, staat open voor alle renners uit de categorieën amateurs, masters en sportklasse. En ook nieuwelingen junioren en dames kunnen aan deze wedstrijden deelnemen. Het deelnemersveld is afkomstig uit heel Nederland. Maar ook diverse Belgische en Duitse renners hebben zich gemeld om deel te nemen aan deze wedstrijd.

Klik voor vergrotingVorig jaar won Niels Vreys uit Lommel deze wedstrijd voor amateurs en Philippe dela Montagne bij de masters.

Dit jaar is het programma als volgt:
Er wordt gestart om 12:00 uur met masters en nieuwelingen van 40 tot en met 49 jaar. Zij rijden 61,6 km.
De masters van 50 jaar en ouder en nieuwelingen starten om 12:02 uur en rijden 50,4 km.
De amateurs, sportklasse en junioren rijden 89,6 km en starten om 14:00 uur.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 23 april vanaf 10:30 uur in Restaurant Feestzalen Heidehof aan de Kerkendijk.

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis.

Vroegboekkorting bij op tijd inschrijven...(28-03-2023)
Elke wedstrijd is er de spanning van: "zullen er wel genoeg renners meedoen". En de renners willen steeds later beslissen of ze inschrijven. Dit is natuurlijk tegenstrijdig.
Wij willen graag dat renners het op tijd inschrijven en dat gaan we belonen door een vroegboekkorting van 10% te geven. Verder zal er bij inschrijvingen in de laatste dagen voor de wedstrijd het dag-inschrijving tarief in rekening gebracht worden.

Bij een ploeginschrijving kan de zesde renner van de ploeg gratis starten.
Ploegen die met een ploegleiderswagen neutraal meerijden krijgen een vergoeding daarvoor.

Dit houdt het volgende in (exclusief eventuel daglicentie):
23 april Sint Jozef Klassieker (Someren-Heide)
   tot 7 april Masters/Nieuwelingen 9 Euro, Amateurs/Sportklasse/Junioren 13,50 Euro
   7 tot 18 april Masters/Nieuwelingen 10 Euro, Amateurs/Sportklasse/Junioren 15 Euro
   18 april of later Masters/Nieuwelingen 15 Euro, Amateurs/Sportklasse/Junioren 20 Euro

7 mei Omloop van de Peelrijt (Someren)
   tot 7 april Amateurs/Sportklasse/Masters/Junioren 13,50 Euro
   7 april tot 2 mei Amateurs/Sportklasse/Masters/Junioren 15 Euro
   2 mei of later Amateurs/Sportklasse/Masters/Junioren 20 Euro

18 juni Omloop van de Heidehof (Someren-Heide)
Zie infofolder
17 sept GrensLand Klassieker (Someren-Eind)
Zie infofolder

Datum Omloop van de Peelrijt aangepast...(28-03-2023)
Door diverse redenen zijn we genoodzaakt de Omloop van de Peelrijt een week naar voren te schuiven.
Deze zal dus op 7 mei verreden worden.

Site bijgewerkt met alle informatie, Inschrijvingen gestart...(10-03-2023)
Vandaag hebben we zoveel mogelijk de informatie op onze site bijgewerkt. Het programma is vastgesteld.
De inschrijvingen zijn gestart.
Zodra we uw aanmelding verwerkt hebben, krijgt u een aanmeldingsbevestiging mail en wordt u op de aanmeldingslijst gezet. U dient dan direct te betalen. Pas na ontvangst van de betaling wordt u op de startlijst geplaatst. Let op de voorinschrijfdatum. Bij inschrijven of betalen in de laatste week moet u altijd de extra kosten betalen.
De afstanden zijn wat ingekort op verzoek van de renners.


Het op dit moment geplande programma is als volgt:
23 april Sint Jozef Klassieker (Someren-Heide, omloop 5,6 km, Ma 50+, 40+/+Nwl, Amateurs/Sk+Jun)
14 mei Omloop van de Peelrijt (Someren, omloop 12,2 km, 1 wedstrijd Am/Sk+Ma+Jun)
18 juni Omloop van de Heidehof (Someren-Heide, omloop 5,6 km, Amateurs/Sk+Jun, Ma 40+/+Nwl)
17 sept GrensLand Klassieker (Someren-Eind, omloop 11 km, 1 wedstrijd Am/Sk+Ma+Jun)

In Memoriam, Marinus van Bussel... (05-12-2022)
Vandaag werden we opgeschrikt door het bericht dat Marinus van Bussel afgelopen vrijdag 2 december is overleden.
Marinus was al een tijdje ernstig ziek.

Hij was al vele jaren uitbater van de MarmaBar in Liessel toen Café de Voorstad in 2002 ging sluiten. WielerComité de Voorstad, de organisatie van de wielerklassieker de Ronde van Brabant, verhuisde toen naar de MarmaBar. Vanaf dat moment was Marinus betrokken bij de organisatie. Hij regelde de inzet van een flinke club vrijwilligers die hard nodig zijn voor de organisatie en beveiliging van de wielerwedstrijden.

In 2015 ging WielerComité de Voorstad over in WielerComité de MarmaBar en werd Marinus penningmeester.
Hij regelde tevens dat de verkeersregelaars de juiste cursus kregen en dat ze ook ingezet werden bij andere wedstrijden, zoals onze wedstrijden in Someren..

Marinus heeft veel voor de wielersport betekend.
Dat hij mag rusten in vrede.

Persoonlijk afscheid nemen van Marinus kan op woensdag 7 december tussen 19:00 en 20:30 uur in 't Brummelhuis, St Willibrordusplantsoen 6 Deurne.
De afscheidsdienst vindt op donderdag 8 december om 13:00 uur plaats in 't Brummelhuis.

Klik voor vergroting
Klik voor vergroting


In Memoriam, Mart van Ganzewinkel... (24-09-2022)
Eergisteren bereikte ons het droeve bericht dat Mart van Ganzewinkel op 76 jarige leeftijd is overleden.
Begin 2021 hebben ze bij Mart leverkanker geconstateerd.
Ondanks allerlei pogingen om hem te helpen waren de vooruitzichten niet goed.

Hij was altijd zeer actief met het voorbereiden van de materialen voor wedstrijden, opbouw parkoers, plaatsen van afzettingen, rijden van de jurybus en de bezemwagen en verkeer regelen. En ook bij de Kennedy toertocht deed hij nagenoeg alles.
Voor dat alles zijn we hem zeer dankbaar.

Hij gaf zelf al aan dat het in de huidige omstandigheden voor hem ook niet meer hoefde.
Het is goed dat hij van de pijnen verlost is.

Dat hij mag rusten in vrede.

Persoonlijk afscheid nemen van Mart kan op maandag 26 en dinsdag 27 september tussen 18:30 en 19:30 uur in uitvaartcentrum Someren aan de Acaciaweg. De afscheidsdienst vindt op donderdag 29 september om 14:45 uur plaats in Crematorium Heeze.

Klik voor vergroting


Grens Land Klassieker gaat niet door... (01-09-2022)
Op 18 september stond de Grens Land Klassieker op het programma. Een mooie koers op een grote omloop door de omgeving van Someren-Eind.
Maar het aantal aanmeldingen bleef echter te ver achter.
Ondanks de noodkreten van afgelopen week heeft men maar beperkt gereageerd en daardoor is de door ons gestelde limiet niet gehaald.
We hebben niet eens 2/3 van ons absolute minimum gehaald.

Daarom kunnen we als organisatie niets anders doen dan onze verantwoordelijkheid nemen en de wedstrijd te annuleren.

Het reeds betaald inschrijfgeld zal worden teruggestort.
Aan de renners die wel ingeschreven hadden heeft het niet gelegen, maar helaas wel aan die duizenden andere amateurs/sportklasse/junioren die Nederland telt.

We zullen intern gaan overleggen hoe we volgend jaar toch weer wedstrijden van dit kaliber kunnen organiseren.

Oproep om in te schrijven voor Grens Land Klassieker... (27-08-2022)
Op 18 september staat de Grens Land Klassier op het programma. Een mooie wedstrijd op een 11 km lange omloop over 99 km voor amateurs, sportklasse, masters en junioren. Al een tijdje is de organisatie aan de slag met de voorbereidingen.
Maar ook nu weer laten de renners het ontzettend afweten. Mogelijk zijn er veel op vakantie geweest en hebben de mailingen nog niet gezien. Daarom hebben we besloten om nog drie dagen aan te kijken.
Als er woensdag niet voldoende aanmeldingen bij gekomen zijn, dan gaat er ook definitief een streep door deze wedstrijd.
Langer wachten kan niet omdat er in de komende weken stappen gemaakt moeten worden die niet terug te draaien zijn en grote financiële gevolgen hebben.

Dus: Was je van plan mee te doen maar nog niet toegekomen aan een inschrijving, doe het dan NU.

18 september 4e Grens Land Klassieker... (21-08-2022)
Klik voor vergrotingOok dit jaar hebben we voorbereidingen getroffen om de vierde editie van de Grens Land Klassieker te gaan organiseren
Deze wedstrijd is voor de categorieën renners, die puur uit liefhebberij hun sport willen bedrijven, namelijk de amateurs, sportklasse, masters, junioren en daglicentiehouders.. Het parkoers zal nagenoeg gelijk zijn aan dat van vorig jaar. Namelijk een open parkoers van circa 11 km in de omgeving van Someren-Eind welk een negental keer zal worden afgelegd. De wedstrijd zal als een karavaan over het parkoers trekken. Met een afsluiting tussen de kopauto en de laatste wagen. Gedurende de tijd dat de karavaan passeert is de weg afgesloten voor verkeer.

Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft voor de organisatie getekend.
De wedstrijd wordt verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

Permanence:
De permanence is ook dit jaar in Café Zaal Jan van Tieskes aan de Nieuwendijk.

Klik voor vergrotingRoute:
Start en finish zijn in de Bennebroekstraat in Someren-Eind.
Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart in de Bennenbroekstraat te Someren-Eind. Vervolgens rijden de renners via Nieuwendijk – Haagdoornweg – Laarstraat – Ploegstraat – Hollandseweg – Nieuwendijk – Beliënberkdijk – Landbouwstraat – Zaanstraat en Goord Verbernedijk weer naar de finish op de Bennenbroekstraat. De route is 11 km en wordt 9 keer gereden. Elke 15-16 minuten is er een doorkomst. De finish wordt tegen 14:18 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.
Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, met uitzondering van de Bennenbroekstraat, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Deelnemersveld:
Het aantal deelnemers is wel wat teruggelopen ten opzichte van de steeds volgeboekte Twee Landen Koers. De coronajaren hebben zeker een verandering veroorzaakt. Maar het is ook mede veroorzaakt door de het karakter van de wedstrijd en het parkoers. In een karavaan door Nederland en België rijden is toch wat anders dan een ronde van 11 km. Maar de strijdlust zal er niet te minder om zijn. Er worden zo'n 90 renners aan de start verwacht. Voor deze wedstrijd kan nog aangemeld worden via de website van de bond.


Jules Bremers uit Brunssum en Genkenaar Giovanni Gorga winnen Omloop van de Heidehof... (10-07-2022)
Klik voor vergrotingDe opkomst van de renners was ronduit matig te noemen. Het schijnt dat dit bij nagenoeg alle evenementen zo is. De organisatie had echter toch gewoon doorgewerkt en alles weer opgetuigd voor een wedstrijd in twee categorieën.

De eerste start was voor de amateurs gecombineerd met de sportklasse. Hier werd al meteen de knuppel in het hoenderhok gegooid door Bjorn Berben en Thom Cremers. Een dikke tien kilometer wisten ze op circa 150 meter voor de rest te blijven. Daarna werden ze ingehaald en meteen sprongen Peter de Winter en Jules Bremers weg. En dat was meteen de slag. Binnen 20 km hadden ze al een minuut voorsprong. Het peloton daarachter kon niet als eenheid rijden en brokkelde uiteen. Hierdoor liep de voorsprong van de twee vluchters ook rap op tot op zeker moment zelfs drie minuten. Op de meet was Bremers de sterkste van de twee. De Winter werd tweede. Van de achtervolgers was Martijn Gijsbers uit Heeze de snelste en werd derde met direct achter hem de veelbelovende plaatselijk favoriet Teun Nagel.

Klik voor vergrotingDe masters hielden de gelederen gesloten. Dit keer reden ze nagenoeg net zo snel als de amateurs: 42,4 km/uur. Ondanks diverse pogingen wist niemand een gat te slaan. En zo werd het een massasprint die door de Belg Giovanni Gorga gewonnen werd voor Bert Nap uit Lopik en Ferry de Ruiter uit Ermelo.

"43e OMLOOP VAN DE HEIDEHOF" om de grote prijs Heidehof op zondag 10 juli 2022... (07-07-2022)

Klik voor vergrotingZondag 10 juli staat op de kalender van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) weer de jaarlijkse semi-klassieker "Omloop van de Heidehof" in Someren-Heide. Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft weer voor de organisatie van de 43e editie van deze wedstrijd getekend.
Derenners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Parkoers:
Ook dit jaar zullen de deelnemers hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen van Someren-Heide: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Klik voor vergrotingDeelnemers:
De deelnemers zullen strijden om de podiumplaatsen in een van de twee categorieën: amateurs/sportklasse/junioren, masters 40+/nieuwelingen. De samenwerking tussen de KNWU en de vrije bonden, verenigd in de Wielerbreedtesport Federatie Nederland, is ondertussen een vertrouwd gegeven. Daardoor kunnen de renners van alle bonden die lid zijn van de W.F.N., waaronder de KNWU, deelnemen aan deze wielerwedstrijd. Renners zonder een licentie kunnen starten met een zogenaamde daglicentie.

Starttijden:
Er wordt gestart om 12:00 uur met amateurs. Zij rijden 91 km.
De masters van 40 jaar en ouder starten om 12:02 uur en rijden 63 km.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 10 juli vanaf 10:30 uur in restaurant-feestzalen "Heidehof" aan de Kerkendijk.

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis.

Route beschikbaar... (24-06-2022)

120 km rit:
Net als de afgelopen jaren, heeft de organisatie besloten om ook dit jaar voor de toerrijders een 120 km tocht uit te zetten. Deze tocht zal zeker niet de route van de Kennedy Mars volgen. De toerrijders hebben al een aantal keer aangegeven dat de marsroute niet echt geschikt is voor hen. Vandaar dat ze nu de mogelijkheid krijgen om een langere tocht die op hen afgestemd is te rijden. Deze route wordt niet bepijld. De route is vanaf nu in gpx bestand te verkrijgen.
De route kan gedownload worden via deze link naar het GPX bestand.

"38e Kennedy Toertocht" op zondag 26 juni 2022... (13-06-2022)

38ste KENNEDY TOERTOCHT
De week voor de Kennedy Mars staat weer de Kennedy Toertocht op het programma van T.W.C. de Zwaluw. Op 26 juni staat de 38ste editie op het programma. Dit wordt al weer de zeventiende keer voor de Zwaluw, die het stokje overgenomen hebben van T.C. de Nachtegaal.

120 km rit:
Net als de afgelopen jaren, heeft de organisatie besloten om ook dit jaar voor de toerrijders een 120 km tocht uit te zetten. Deze tocht zal zeker niet de route van de Kennedy Mars volgen. De toerrijders hebben al een aantal keer aangegeven dat de marsroute niet echt geschikt is voor hen. Vandaar dat ze nu de mogelijkheid krijgen om een langere tocht die op hen afgestemd is te rijden. Deze route wordt niet bepijld. De route is vlak voor 26 juni in gpx bestand te verkrijgen en bij de inschrijving op papier te verkrijgen.

Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid om de route van 120 km te beginnen bij het rustpunt. Dat is dit jaar weer in Blitterswijck. Indien men van deze mogelijkheid gebruik wil maken moet er eerst contact opgenomen worden met de organisatie.

Klik voor vergrotingKennedy Toertocht 80 en 40 km:
Dit jaar is de route van de Kennedymars van 2019 hier en daar aangepast. We kunnen hem weer grotendeels volgen met de fiets. Natuurlijk kunnen we niet door voetgangersgebieden en over bepaalde obstakels als trappen etc.
Wederom wordt er een 80 Km en een 40 Km tocht georganiseerd. En zoals elk jaar wordt gepoogd om zoveel mogelijk de route van de Kennedymars te volgen. Hierbij staat de veiligheid van de deelnemers natuurlijk voorop. Daarom zullen er op een aantal plaatsen kleine wijziging gemaakt worden in de te rijden route.

Voor de toerrijders zullen er mogelijk omleidingen gemaakt worden op plaatsen waar het wegdek niet geschikt is voor de smalle bandjes. Daardoor kan de lengte van hun route wel anders uitvallen.


We hopen dit jaar weer vele toerrijders en recreanten te mogen verwelkomen.

De startmogelijkheden zijn weer bijna als vorig jaar:
Voor de 120 km route kan men inschrijven vanaf 08:00 uur tot 10:00 uur. Voor de 80 km ook vanaf 08:00 uur maar tot 12:00 uur. En voor de 40 km kan men inschrijven van 10:00 uur tot 12:00 uur.

De inschrijving zal evenals voorgaande jaren plaats vinden bij Café "In d'n Herberg", Postel 27 te Someren. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00. Indien men een herinnering wenst, betaalt men € 2,= extra.
Deze prijs is inclusief traktaties op de controleposten en een consumptie bij aankomst.

Historie
Jongerenvereniging JOEK uit Someren organiseert ieder jaar een wandeltocht van 80 km, waar de lopers 20 uur over mogen doen. Toen JOEK deze tocht voor de 20e maal organiseerde, hebben zij deze tocht, een week voorafgaande aan de wandelmars, ook als fietstocht georganiseerd. Ten eerste natuurlijk om hun jubileum te vieren en om de mensen die niet mee lopen maar die toch nieuwsgierig waren naar de route ook de gelegenheid te geven deze 80 km af te leggen. Daarna heeft ToerClub de Nachtegaal de organisatie op zich genomen en maakte van de fietstocht onder de naam Kennedy Toertocht een terugkerend evenement. In 2004 heeft de Nachtegaal de organisatie overgedragen aan TWC de Zwaluw. Dit jaar is het voor het JOEK al de 58e Kennedymars en wordt voor de 38e keer de Kennedy-Toertocht georganiseerd.

Klik voor vergrotingTraktatie op elke controlepost:
Onderweg zijn een aantal rustpunten voorzien waar ook enige versnaperingen worden uitgedeeld. De hele route is bepijld en er staat een getraind EHBO team paraat. Tevens rijdt er een servicewagen rond die bij materiaalpech kan helpen.

Uitrusten na afloop van de tocht, of zomaar genieten van de entourage, kunt u bij de start-finish op een compleet overdekt terras bij Café "In d'n Herberg". Ook het adres voor een hapje na de tocht.

Voor inlichtingen kunt u terecht op deze site of telefonisch bij L. Verberne 0493-490746 of E. Bakermans 0493-492061.Omloop van de Peelrijt gaat niet door... (16-05-2022)
Op 29 mei stond de Omloop van de Peelrijt op het programma.
Heel veel werk was er al verzet door de organisatie en, ondanks dat het zeer moeilijk is tegenwoordig, waren de vrijwilligers geregeld.
Maar de heren coureurs hadden blijkbaar wat anders te doen.
Een opmerking die we kregen van een renner die wel ingeschreven had: "Onvoorstelbaar, twee jaar lang lopen klagen dat er geen wedstrijden zijn en dan zo'n mooie wedstrijd van een organisatie die in die jaren alles gedaan heeft om wedstrijden te organiseren laten vallen als een baksteen.".
Ondanks de noodkreet van afgelopen week heeft men nauwelijks gereageerd en daardoor is de door ons gestelde limiet niet gehaald. Bij lange na niet.
Daarom kunnen we als organisatie niets anders doen dan onze verantwoordelijkheid nemen en de wedstrijd te annuleren. Daarnaast zullen we ons gaan beraden op onze plannen voor de toekomst.

Omloop van de Peelrijt in gevaar... (13-05-2022)
Op 29 mei staat de Omloop van de Peelrijt op het programma. Een mooie wedstrijd op een grote omloop over 110 km voor amateurs, sportklasse, masters en junioren. De organisatie is al gedurende een lange tijd zeer druk met de voorbereidingen en dat vordert gestaag.
Echter de renners laten het ontzettend afweten. Met het huidige aantal aanmeldingen is het in alle opzichten absoluut onverantwoord om van start te gaan.
In een spoedoverleg vandaag is er besloten om een minimum aantal aanmeldingen te moeten hebben op maandagochtend 16 mei. Als dat minimum niet gehaald wordt, dan kunnen we niet anders dan de wedstrijd annuleren. Langer wachten kan niet omdat er in de komende weken stappen gemaakt moeten worden die niet terug te draaien zijn en grote financiële gevolgen hebben.
Dus: Was je van plan mee te doen maar nog niet toegekomen aan een inschrijving, doe het dan dit weekend.

Belg Niels Vreys wint 31e Sint Jozef Klassieker en de Belg Philippe Dela Montagne snelste Master... (19-04-2022)
Klik voor vergrotingZondag werd weer na enkele jaren de Sint Jozef Klassieker verreden. De amateurs, samen met sportklasse en junioren, gingen het eerst van start voor hun wedstrijd van 92 km.
Snel daarna begonnen de masters, mannen 40 jaar of ouder, samen met de nieuwelingen aan hun wedstrijd over 63 km.

De eerste 30 km kwam er niemand weg bij de amateurs. Joris de Mönnink probeerde het meermalen maar zonder resultaat. Maar toen lukte het Evert-Jan Veldkamp om van het werk van de Mönnink gebruik te maken en een gat te slaan van zo'n 40 seconden. Klik voor vergrotingEchter de rest liet het er niet bij zitten en haalde hem na 20 km weer terug. Vervolgens steeds nieuwe pogingen met een gat van maximaal 20 tellen, eerst Leroy Provenzano, Peter Stienstra, Hugo Heijer, Niels Vreys en Dennis Willems.
Met nog een dikke 15 km te gaan zat alles weer bij elkaar. De ronde erop weer een kopgroep van zeven. Naast de Mönnink, Heijer, Veldkamp en Vreys zat daarin Roel de Vries, Florian Smits en Jasper de Kort. Deze werkten goed samen en bepaalden samen de podiumplekken met een voorsprong van 43 seconden op het peloton. Vreys won de sprint van de zeven. Daarachter De Vries en Smits.

Klik voor vergrotingBij de 40-plussers was het eerst Tom van Loon die aan de boom schudde. Hij bleef alleen weg op 20 tot 30 seconden voor de rest. Het peloton hield hem echter steeds in de gaten en vond het na 40 km genoeg. Ze haalden hem terug en meteen sprong Philippe Dela Montagne weg. Die hield het tot de meet vol. Daarachter sprintte de rest waarbij Rainer Beckers won voor de tweede plek en Benny Claes genoegen moest nemen met de resterende podiumplek. Zowel de masters als de amateurs tikten een gemiddelde snelheid van 42,3 km per uur aan.

Morgen na drie jaar weer Sint Jozef Klassieker... (16-04-2022)
Nadat we twee seizoenen hebben overgeslagen is het ondertussen drie jaar geleden dat de Sint Jozef Klassieker werd verreden.
Morgen gaan we echter weer van start. De weersvoorspelling is veelbelovend. Het zal mooi weer worden.
Programma/starttijden:
De start van de amateur/sportklasse/junioren zal om 12 uur zijn. Ze beginnen dan aan hun 91,2 km.
Vrij snel daarna, om 2 minuten over 12 zullen de masters 40+/nieuwelingen in de pedalen klikken voor hun 62,7 km.
Rond half twee wordt de finish van de masters/nieuwelingen verwacht en om ongeveer tien over twee die van de amateurs/sportklasse/junioren.
Rugnummer uitreiking en prijsuitreiking is in pop-up café HeiSa aan de Brink in Someren-Heide.

Wijzigingen Sint Jozef Klassieker ... (04-04-2022)
Wegens diverse redenen, waaronder een laag aantal inschrijvingen zijn er een aantal zaken gewijzigd bij de Sint Jozef Klassieker op 17 april.
Programma/starttijden:
De start van de amateur/sportklasse/junioren wedstrijd wordt vervroegd naar 12 uur.
De master/nieuwelingen wedstrijden worden samengevoegd tot 1 wedstrijd en starten om 12:02 uur
Permanence:
De permanence is deze keer verplaatst naar pop-up café Heisa aan de Brink. Bij het grasveld.
Finish:
De start/finish is ook verplaatst naar de omgeving van de permanence.

 

Programma TWC de Zwaluw bekend. Inschrijving Sint Jozef Klassieker geopend... (11-03-2022)
Het programma van de wedstrijden van TWC de Zwaluw is bekend. Helaas moeten we dit jaar de Omloop Liessel Liessel laten vallen.
Wel starten we op 17 april met de Sint Jozef Klassieker. Zoals we de afgelopen twee jaar tijdens de Omloop van de Heidehof hebben gereden, doen we dat nu ook weer in de Sint Jozef Klassieker.
Ook dit jaar mogen de nieuwelingen en junioren weer bijschrijven. De nieuwelingen bij de masters (naar keuze voor bij de 50+ of bij de 40+) en de junioren bij de amateurs.

De inschrijving is ondertussen geopend. Let op. Voorinschrijving zeer dringend gewenst. Te laat inschrijven en te laat betalen, kost 5 Euro extra.

 

Frank Visser is de sterkste in Omloop van de Heidehof. Martijn Broekman wint bij masters 40+ en Edwin Raats bij 50 plus... (05-09-2021)
Onder een prachtig zonnetje en met 25-28 graden werd vandaag de Omloop van de Heidehof verreden. Hoewel het zo'n beetje de enige wedstrijd voor amateurs en masters was dit seizoen, trokken er toch minder renners naar Someren-Heide vergeleken met de wedstrijd van vorig jaar welke ook zo'n beetje de enige was. Waar andere organisatoren zich lieten afschrikken door richtlijnen of gemeentes de landelijke regeling zo interpreteren dat elke onduidelijk artikel leidt tot een verplichting/verzwaring voor de organisatie, gingen we de discussie met de gemeente aan met als insteek hoe we deze wedstrijd door konden laten gaan in plaats van dood te reguleren. Uiteindelijk kwam de afsluiting voor publiek van de start/finish zone als mogelijkheid uit de bus. Verder natuurlijk allerlei gebruikelijke corona maatregelen rondom de inschrijving, oproepen tot bewaren van afstand via bordjes en jingles via de omroepinstallatie. Een aangepaste podium ceremonie.

Klik voor vergrotingAls eerste gingen de 40-plussers van start met een minuut later de 50-plussers. Stephan Lotz had er de eerste ronde meteen zin in en sloeg een gat van bijna een halve minuut maar werd vervolgens weer even vlot ingelopen. Vanaf dat moment waren er steeds pogingen om weg te komen zoals Cliff Vansummeren die na 15 km een gat van 15 seconden had. Maar ook Jeroen van de Weijer, Joost Aelmans, Ronny Denier plaatsten demarrages maar geen enkele hield stand. Het kwam uiteindelijk op een massasprint aan, waarbij Martijn Broekman de overwinning pakte voor Niels van Kempen en Stephan Lotz.

Klik voor vergrotingBij de oudste masters (50 plus) wist Vital Pauwels vanaf de meet een gat te slaan en kon een 10 kilometer lang wegblijven. De ontsnappingspogingen duurden tot halfweg koers waarna een groep van negen zich afsplitsten en een halve minuut voorsprong kon nemen. Even later gingen Edwin Raats en Stan Janssen in de achtervolging en konden de leiders achterhalen. Elf man nu gingen de sprint aan en Raats was het snelst voor Vital Pauwels en Patric Bogaerts.

Klik voor vergrotingDaarna was het de beurt aan de amateurs.
Ook hier snel na de start een ontsnapping. Een groep van 9 kwam op 12 km over de streep met een voorsprong van 20 sec. Ze konden hun voorsprong echter niet vergroten en na 40 km wedstrijd werden ze overrompeld door het peloton. Meteen ontstond een nieuwe groep van negen vluchters die al snel de tijd op 45 sec zetten. John de schutter, die ook in de eerdere kopgroep zat wist vanuit het peloton een achtervolging op te zetten met twee kompanen. Ze hadden 18 km nodig om aansluiting te verkrijgen. Ondertussen werd het peloton op meer dan anderhalve minuut gezet. De 12 leiders reden nog een kleine 20 km goed samen. Bij het luiden van de bel sprong een drietal weg en bleef weg. Zij gingen de sprint aan en Frank Visser uit Utrecht won de sprint voor Marc Brimbois en Roy Steuten.

Omloop van de Heidehof gaat door op 5 september .... (10-08-2021)
Na overleg met gemeente en handhaving zijn we overeengekomen dat de Omloop van de Heidehof verreden kan worden in Someren-Heide en wel op 5 september.
Er wordt om 12:00 gestart met Masters 40+ en Nieuwelingen (63 km) en direct daarachter Masters 50+ en Nieuwelingen (50 km) .
Om 14:00 uur starten de amateurs en Sportklasse en Junioren.

Daarbij moeten er natuurlijk een aantal zaken in acht genomen worden.
- DE START-FINISHZONE IS GESLOTEN VOOR PUBLIEK
- We vragen kijkers om zo min mogelijk te komen en als u toch komt, houdt afstand.
- Kijkers en deelnemers wordt verzocht om de afstandsregel van 1,5 meter te respecteren.
- Rugnummers kunnen worden afgehaald bij de inschrijftafel die is geplaatst op de parkeerplaats aan de overzijde van de permanence.
- Houdt in de wachtrij voor de inschrijving ook de 1,5 meter in acht.
- Er staat steeds 1 deelnemer aan de inschrijftafel.
- Geef je licentiekaart niet af, maar houdt hem vast, laat hem scannen en houdt hem bij je.
- Betaal contant gepast of met pin. Inschrijfgeld zie hieronder. Laat het contante geld zien, en na goedkeuring leg het in de daarvoor bestemde bak.
- Pinnen liefst contactloos met mobiel of ApplePay heeft de voorkeur daar een evt pincode op eigen toestel moet worden ingetikt.
- Neem het rugnummer aan en speld het zelf op. Doe dit met eigen spelden. Denk er dus aan dat je spelden mee neemt.
- Er is geen kleedruimte/douche.
   Toiletten voor de deelnemers zijn buitenom bij de zalen achter de permanence.
   Voor het publiek in het restaurant/café gedeelte.
- Tijdens startopstelling en wedstrijd hoeven de deelnemers niet te voldoen aan de afstandsregel.
- Na de finish wordt de uitslag onder voorbehoud afgeroepen. De complete officiële uitslag wordt op de site gepubliceerd.
- Voor de huldiging worden de bloemen en beker klaargezet bij het gesplitste podium. De renner wordt opgeroepen, pakt zelf de bloemen en neemt plaats op het podium.
   Er is geen rondemiss en er worden geen handen geschud. Fotografen worden verzocht zich aan de afstandsregels te houden.
- Er is geen prijsuitreiking. De prijzen worden eind september naar de prijswinnaars overgemaakt. Daarvoor dienen die zich via mail bij ons te melden met het banknummer.
- Lever het rugnummer zo snel mogelijk na de finish in bij de inschrijftafel. Daar staat een bak waar het nummer in gedeponeerd kan worden.
- Hang na de wedstrijd niet nodeloos rond. Daar is geen reden voor. Pak spullen in en ga naar huis.


Voorlopig nog geen wedstrijden mogelijk .... (15-04-2021)
Nog steeds is de corona verspreiding niet onder controle. Daarom heeft de regering dinsdag op de persconferentie bekend gemaakt dat van het stappenplan de eerste stap op zijn vroegst ingaat op 26 april. Aangezien evenementen pas, onder voorwaarden, worden toegestaan in stap 4, kunnen we concluderen dat wedstrijden pas op zijn vroegst vanaf 16 juni toegestaan zouden worden.
Het ziet er dus naar uit dat we nog even met de planning moeten wachten.


Stijn Hanegraaf is de sterkste in Omloop van de Heidehof. Mark Borst wint bij masters 40+ en Vital Pauwels bij 50 plus... (20-09-2020)
Klik voor vergrotingEen heel corona-plan was opgezet met allerlei maatregelen. De rugnummeruitreiking was ingericht buiten de permanence als een lange straat waar de renners in een rij op gepaste afstand konden wachten, met ontsmettingsmiddelen voorhanden. Overal posters die opriepen afstand te bewaren. Jingles over coronaregels werden regelmatig afgespeeld via de geluidsinstallatie. Officials die publiek en renners monitorden. Podium ceremonie werd aangepast.

De renners hadden er zin en en waren er ook klaar voor. Er gingen zo'n kleine tachtig masters van start in het voorprogramma van deze eerste wedstrijd die TWC de Zwaluw dit seizoen organiseerde. En daarna startten er 137 amateurs.
Al van meet af aan werd in elke wedstrijd stevig door gekacheld. De masters reden gemiddeld 43 km per uur en de amateurs tikten af op 44,6 km/u.
Dat er zo hard gereden werd en dat er nagenoeg geen wind stond had tot gevolg dat het schier onmogelijk was om weg te geraken van het peloton.
Bij de oudste masters (50 plus) lukte het wel voor drie renners om meteen in de eerste ronde een gat te slaan. Vital Pauwels, Fedor Hes en Andrew O'Hara reden weg en bouwden een voorsprong van bijna 2 minuten op. De rest zag ze niet meer terug. De drie mochten dan ook na 50 km in de genoemde volgorde op het podium plaatsnemen.

Klik voor vergrotingBij de jongste masters (40 plus) werd het wel geprobeerd. Eerst Marc van Grinsven, Werner Altewischer en Cliff Vansummeren, maar die werden weer teruggepakt. Na 30 km probeerden Altewischer en van Grinsven het nog eens tevergeefs met nog een viertal waaronder de latere winnaar. Bij het luiden van de bel werd er nog eens flink aan de boom geschud. Een zevental wist een voorsprong op te bouwen maar na de laatste ronde waren er nog maar drie van over. Die mochten hun eigen bloemen van het podium pakken en daarop plaatsnemen. De winst ging naar Marc Borst voor Tom van Loon en Martijn Broekman.

Klik voor vergrotingDaarna was het de beurt aan de amateurs. Voor het eerst deden er ook een kleine 30 junioren mee. Er was altijd twijfel of die dit konden bijhouden, maar dat bleek vandaag wel. Na 96,6 km strijd mocht een junior plaatsnemen op het hoogste schavot.
Na 20 km werd er flink getrokken en brak het eerste groepje van zeven renners los. Peter Stienstra, Luuk Nissen, Bjorn Baudoin, Stijn van Roy, Jasper Linnaertz, Peter de winter en Marc Brimbois sloegen een gat van circa 30 seconden. Een klein uur lang lukte het echter niet om die voorsprong te vergroten. Toen werden ze door het jagende peloton ingerekend. Wat er ook verder geprobeerd werd, het draaide op een massaprint uit. Deze werd verrassend gewonnen door de junior Stijn Hanegraaf, John de Schutter werd tweede en Florian Smits derde.

Omloop van de Heidehof voor amateurs volgeboekt, masters nog enkele plaatsen .... (17-09-2020)
Voor de amateur/junioren wedstrijd hebben we de vooraf bepaalde limiet van starters bereikt. Alleen als er nu nog renners afmelden, dan komt er ruimte.
Bij de masters zijn er in beide wedstrijden nog een beperkt aantal plaatsen. Die moeten dus ook van tevoren inschrijven want het kan best zijn dat daginschrijvingen ook daar niet mogelijk zijn.

Er wordt om 12:00 gestart met Masters 40+ en Nieuwelingen (63 km) en direct daarachter Masters 50+ en Nieuwelingen (50 km) .
Om 14:00 uur starten de amateurs en Sportklasse en Junioren.

Wegens werkzaamheden zijn we gedwongen om het parkoers iets te veranderen. De ronde is nu 6,9 km lang.

Verder willen we de renners vragen om zoveel mogelijk alleen te komen, dat wil zeggen, breng geen publiek mee. Dit om de drukte te beperken.
Tenzij deze mensen zich verspreiden over het parkoers. Dat kan natuurlijk wel.
Daarnaast houd rekening met de regels die we in het vorige bericht hebben opgesomd.


Omloop van de Heidehof gaat door op 20 september .... (17-08-2020)
Na overleg met gemeente en handhaving zijn we overeengekomen dat de Omloop van de Heidehof verreden kan worden in Someren-Heide en wel op 20 september.
Er wordt om 12:00 gestart met Masters 40+ en Nieuwelingen (63 km) en direct daarachter Masters 50+ en Nieuwelingen (50 km) .
Om 14:00 uur starten de amateurs en Sportklasse en Junioren.

Daarbij moeten er natuurlijk een aantal zaken in acht genomen worden.
- We vragen kijkers om zo min mogelijk te komen en als u toch komt, houdt afstand.
- Kijkers en deelnemers wordt verzocht om de afstandsregel van 1,5 meter te respecteren.
- Rugnummers kunnen worden afgehaald bij de inschrijftafel die is geplaatst bij de kerk aan de overzijde van de permanence.
- Houdt in de wachtrij voor de inschrijving ook de 1,5 meter in acht.
- Er staat steeds 1 deelnemer aan de inschrijftafel.
- Geef je licentiekaart niet af, maar houdt hem vast, laat hem scannen en houdt hem bij je.
- Betaal contant gepast of met pin. Inschrijfgeld zie hieronder. Laat het contante geld zien, en na goedkeuring leg het in de daarvoor bestemde bak.
- Pinnen liefst contactloos met mobiel of ApplePay heeft de voorkeur daar een evt pincode op eigen toestel moet worden ingetikt.
- Neem het rugnummer aan en speld het zelf op. Doe dit met eigen spelden. Denk er dus aan dat je spelden mee neemt.
- Er is geen kleedruimte/douche.
   Toiletten voor de deelnemers zijn buitenom bij de zalen achter de permanence.
   Voor het publiek in het restaurant/café gedeelte.
- Tijdens startopstelling en wedstrijd hoeven de deelnemers niet te voldoen aan de afstandsregel.
- Na de finish wordt de uitslag onder voorbehoud afgeroepen. De complete officiële uitslag wordt op de site gepubliceerd.
- Voor de huldiging worden de bloemen en beker klaargezet bij het gesplitste podium. De renner wordt opgeroepen, pakt zelf de bloemen en neemt plaats op het podium.
   Er is geen rondemiss en er worden geen handen geschud. Fotografen worden verzocht zich aan de afstandsregels te houden.
- Er is geen prijsuitreiking. De prijzen worden eind september naar de prijswinnaars overgemaakt. Daarvoor dienen die zich via mail bij ons te melden met het banknummer.
- Lever het rugnummer zo snel mogelijk na de finish in bij de inschrijftafel. Daar staat een bak waar het nummer in gedeponeerd kan worden.
- Hang na de wedstrijd niet nodeloos rond. Daar is geen reden voor. Pak spullen in en ga naar huis.


Omloop van de Heidehof op 20 september ... (01-08-2020)
Na intensief overleg met vrijwilligers is besloten om op 20 september niet de GrensLandKlassieker te organiseren.
Maar we willen op die dag wel de Omloop van de Heidehof verrijden in Someren-Heide.
Het ligt in de bedoeling om dan om 12:00 te starten met Masters 40+ en direct daarachter Masters 50+ (en Nieuwelingen).
Om 14:00 uur starten de amateurs en Sportklasse (en Junioren).
Een en ander natuurlijk onder het voorbehoud dat de situatie niet negatief veranderd en ons Covid-19 plan goedgekeurd wordt.
We zullen later bekend maken wat dat plan precies inhoudt. Voorlopig willen we iedereen vragen om alles online te regelen (inschrijving/ betaling).

Gaan we toch nog wedstrijden organiseren? .. (27-06-2020)
Momenteel bekijken we de mogelijkheden om de Omloop van de Heidehof in juli en eventueel in september nog een wedstrijd doorgang te laten vinden. Allereerst moeten we natuurlijk de medewerking van de gemeente krijgen. Net zo belangrijk is de beschikbaarheid van de vele vrijwilligers.
Om een inzicht te krijgen in de behoefte van de renners hebben we een poll op onze Facebook pagina geplaatst. Graag zagen we dat de renners die normaliter meedoen in ieder geval aangeven of ze nu wel of niet zouden starten. Ook renners die normaal niet bij ons rijden en dat nu wel willen, graag even aangeven.

Corona impact verder uitgebreid. Meer wedstrijden geannuleerd... (28-04-2020)
Zoals dinsdag 21 april door de overheid is bekend gemaakt, worden de maatregelen die vastgesteld zijn verlengd.
Er mogen tot 1 september geen evenementen georganiseerd worden.
Dit betekent dus dat nagenoeg ons hele programma in 2020 niet door kan gaan.
We beraden ons op welke evenementen we in september nog zouden kunnen organiseren, en in welke vorm.

Corona impact op onze wedstrijden uitgebreid. Meer wedstrijden geannuleerd... (23-03-2020)
Zoals vanavond door de overheid is verkondigd, worden de maatregelen die genomen zijn aangescherpt en de periode verlengd.
Er mogen tot 1 juni geen evenementen plaatsvinden. Wij kunnen niet anders dan de wedstrijden die in die periode zijn gepland te annuleren.

Corona impact op onze wedstrijden. Sint Jozef Klassieker geannuleerd... (16-03-2020)
Sint Jozef Klassieker Someren-Heide sneuvelt door coronavirus. Vanmiddag is op de persconferentie meegedeeld dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met 6 april. En ook uitgebreid met het sluiten van eet en drink-gelegenheden. Daarom moeten we tot onze spijt besluiten dat ook de Sint Jozef Klassieker in Someren-Heide op 5 april geannuleerd wordt.

Nol van Loon zet 3e Grens Land Klassieker op zijn naam... (15-09-2019)
Klik voor vergrotingMet een kleine 70 man tellend peloton ging de laatste wegwedstrijd van het seizoen van start. Er zou ook gestreden gaan worden om de winst in het Super Prestige Klassement. Niels Vreys stond bovenaan, maar er waren nog drie mannen die een kans maakten hem de zege te ontnemen, Dirk van Leuken, Roy Steuten en Thomas Rieff. Het was zaak om in ieder geval maximaal 10 plaatsen achter van Leuken te blijven en bij de eerste 20 te eindigen. Van Leuken zat in de kopgroep van eerst elf renners. En die elf reden hard, in no time hadden ze een voorsprong van anderhalve minuut en later zelfs ruim drie minuten. Dat ging een enkeling te hard en er vielen er zo nu en dan een af. Uiteindelijk bleven er 7 over. Waaronder ook Roy Steuten. Vreys, wist dat hij in het peloton rijdende voorin moest eindigen. De laatste drie ronden reed hij bij de kop van dat peloton, zorgende dat er geen ontsnappers waren die hem punten zouden kosten. En met zijn sprint naar de eerste plek van het peloton wist hij het zeker: Het klassement was voor hem.
Klik voor vergrotingIn tegenstelling tot vorig jaar, waar bijna geen ontsnappingen waren, was het hier al meteen na 10 km raak. Een kopgroep doe steeds verder weg reed. Eerst werd er nog flink doorgereden in het peloton, wat al snel voor een twintigtal renners teveel van het goede was.
Klik voor vergrotingOok in de kopgroep kostte dit af en toe een renner. Al snel moest Wilbert Heijn afhaken, Na een kleine 60 km wedstrijd moest Gert-Jan Verdijk de rest laten gaan. Vervolgens Viel Roy Simons helemaal terug uit de wedstrijd en ook Daan van Alphen kon het in de laatste twee omlopen niet meer bijbenen. Zeven waren er over, van Leuken, Steuten, Nol van Loon, Koen Wulterkens, Jurjun van der Velden, Jeroen Rombouts en Leon Strötker. Rombouts was de eerste die probeerde te demarreren, Hij mocht een halve ronde op 10 seconden voor de rest rijden. Daarna keken ze elkaar aan. Van Leuken probeerde het nog op 2 km van de streep zonder resultaat. Bij het oprijden van de finishstraat zette van der Velden aan, maar het was te vroeg. Nol van Loon was gewoon weer de rapste. Zoals hij dat ook was in de Omloop van de Heidehof. Van Leuken, die de editie van vorig jaar won, mocht rechts van hem op het podium staan en Wulterkens aan de andere zijde.


"3e GRENS LAND KLASSIEKER" voor amateurs, sportklasse en masters op Zondag 15 september 2019... (06-09-2019)

Klik voor vergrotingOok dit jaar hebben we besloten de derde editie van de Grens Land Klassieker te gaan organiseren
Deze wedstrijd is voor de categorieën renners, die puur uit liefhebberij hun sport willen bedrijven, namelijk de amateurs, sportklasse, masters en daglicentiehouders.. Het parkoers zal gelijk zijn aan dat van vorig jaar. Namelijk een open parkoers van circa 12 km in de omgeving van Someren-Eind welk een negental keer zal worden afgelegd. De wedstrijd zal als een karavaan over het parkoers trekken. Met een afsluiting tussen de kopauto en de laatste wagen. Gedurende de tijd dat de karavaan passeert is de weg afgesloten voor verkeer.

Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft voor de organisatie getekend.
De wedstrijd wordt verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

Permanence:
De permanence is ook dit jaar in Café Zaal Jan van Tieskes aan de Nieuwendijk.

Route:
Start en finish zijn in de Bennebroekstraat in Someren-Eind.
Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart in de Bennenbroekstraat te Someren-Eind. Vervolgens rijden de renners via Nieuwendijk – Haagdoornweg – Vlasstraat – Ploegstraat – Hollandseweg – Nieuwendijk – Beliënberkdijk – Landbouwstraat – Zaanstraat en Goord Verbernedijk weer naar de finish op de Bennenbroekstraat. De route is 11,7 km en wordt 9 keer gereden. Elke 16-17 minuten is er een doorkomst. De finish wordt tegen 14:30 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.
Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, met uitzondering van de Bennenbroekstraat, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Klik voor vergrotingDeelnemersveld.
Het aantal deelnemers is wel wat teruggelopen ten opzichte van de steeds volgeboekte Twee Landen Koers. Dit is mede veroorzaakt door de het karakter van de wedstrijd en het parkoers. Trekken in een karavaan door Nederland en België is toch wat anders dan een ronde van 12 km. Maar de strijdlust zal er niet te minder om zijn. Er worden zo'n 90 renners aan de start verwacht. Voor deze wedstrijd kan nog aangemeld worden via de website van de bond.

De regionaal favoriet Dirk van Leuken, winnaar van de vorige editie en de Sint Jozef Klassieker, zal een gooi naar de nieuwe titel doen.

De winnaar van de Omloop Liessel-Liessel, Niels Vreys, maar ook de mannen die naast hem op het podium stonden, Peter Stienstra en Thomas Rieff gaan proberen ook deze wedstrijd op hun naam te zetten.
Een aantal namen uit de regio zullen zeker hoge ogen gooien. Dat bijvoorbeeld Koen Wulterkens zeker een kans maakt blijkt wel uit zijn prestaties dit jaar, 3e in Sint Jozef Klassieker, 2e in Omloop van de Peelrijt en 11e in Omloop van de Heidehof.
Roy Steuten, 4e in de Sint Jozef, 10e in Liessel, 6e in de Peelrijt en 3e in de Heidehof, Marc van Grinsven 2e in Liessel, Peter Stienstra 2e in Liessel, zullen ook een gooi naar het hoogste schavot doen.

Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Joost Rusche uit Eindhoven, Jeroen Rebel Geldrop, Martijn Gijsbers Heeze, Stef van den Bosch Milheeze en Gijs Vierling Veldhoven.

Super Prestige Klassement:

Deze toppers strijden niet alleen om de prijzen van deze wedstrijd, maar ook om de punten die er te verdienen zijn voor het Super Prestige Klassement. Hierin gaat Niels Vreys aan de leiding. De man die tweede staat, Dirk van Leuken, kan hem nog inhalen, maar dan moet hij wel 11 plaatsen voor Vreys en bij de eerste 20 eindigen. Maar ook Roy Steuten maakt nog een kans, die moet dan 15 plaatsen voor Vreys en 4 voor van Leuken eindigen en bij de eerste 16. En ook Thomas Rieff zou het nog kunnen halen als hij bij de eerste 11 eindigt en 20 plaatsen voor Vreys, 9 voor van Leuken en 5 voor Steuten.
Spanning alom dus.


Kennedy Toertocht goed verlopen... (01-07-2019)
Klik voor vergrotingDit jaar geen problemen met mensen die de verkeerde kant vertrokken. Wel een enkeling die meldde dat er pijlen verdwenen waren. Maar toen we vervolgens op het betreffende punt gingen kijken hingen ze er gewoon. Tja, ze hangen niet altijd aan de rechterzijde van de weg. Zo op een punt drie pijlen die een fietspad door een tunnel onder het spoor aanwezen. Maar slechts een pijl zien en dan vervolgens de andere voorbij rijden en verkeerd uitkomen. Dat kan gebeuren. Maar de overgrote meerderheid heeft de route zonder problemen kunnen volgen. De beoordelingen over de routes en de omgeving waren ook dit jaar weer positief. "Alleen dat stuk Helmond hè. Dat is niks." Maar we hebben nou eenmaal gekozen om zoveel mogelijk de route vn de Kennedymars te volgen en die gaat door Helmond.
Klik voor vergrotingEn ook de 120 km tocht werd weer goed ontvangen. Volgend jaar plannen we weer een hele nieuwe tocht.
Het weer zat dit jaar ook mee. Geen regen of wolkje aan de lucht. Met 30 graden misschien een beetje warm, maar er stond een lekker verfrissend windje en grote delen van het parkoers liepen over wegen onder bomen en zo.
Zo'n kleine 300 deelenemers gingen van start.

Voor enkele sfeerfoto's zie ons fotoalbum.

Dank aan alle medewerkers en sponsors.
Café Zaal Brasserie Grillkitchen in d'n Herberg
Fietsgemak Meulendijks
Autobedrijf Erik van Hoof
Groente Fruit Someren

Nol van Loon alweer de sterkste in de Omloop van de Heidehof. Vital Pauwels wint bij de masters... (23-06-2019)

Klik voor vergrotingEr gingen zo'n kleine honderd renners van start in Someren-Heide waarvan twee derde amateurs. De temperatuur liep al vlug op tot boven de 30 graden, maar de renners waren er op voorbereid. Genoeg drinken mee en het feit dat je fietst komt overeen met een wind die voor afkoeling zorgt. Ook aan de snelheid was niets te merken. De amateurs reden 42,4 km/uur gemiddeld en de masters ruim 41,7.
De amateurs starten voor 16 ronden van 5,7 km totaal 91,2 km. Er waren diverse uitlooppogingen die weer op niets uitliepen. Al meteen bij de eerste doorkomst een drietal op 35 seconden, Sjors van de Meer, Nick van Diest en Fabian van Eis. Van Diest viel als eerste terug in het peloton terwijl de andere tweeën nog twee rondes langer voor het peloton konden blijven. Met 35 km achter de wielen reden Luuk Nissen en Wouter Tel een halve minuut voor de rest uit maar ook dat mocht maar 3 ronden lang duren. Vervolgens probeerde Dirk van Leuken weg te komen en ook hij kreeg ongeveer een halve minuut, maar twee ronden later was het weer gedaan. Met nog drie ronden voor de boeg probeerden Igor Ovdienko, Wouter Tel en Roy Steuten een gat te slaan. Ze kregen nog gezelschap van Luuk Nissen en Niels Vreys. Bij het luiden van de bel sprong Nol van Loon weg. Hij hield dat een hele ronde vol en kwam tien tellen voor de rest binnen. De rest sprintte naar de laatste plaatsen op het podium en daarbij was Niels Vreys de rapste voor Roy Steuten.
Klik voor vergrotingBij de masters al snel een kopgroep van negen. Twintig kilometer later reden daarvan Stephan Lotz, Vital Pouwels en Kristian Michiels weg en bleven weg. In de laatste ronde nog ene poging van Tom Stans om bij de kop te komen maar hij kwam 8 tellen te kort.
Pouwels mocht op het hoogste schavot met Kristian Michiels als tweede en Stephan Lotz als derde naast hem.Klik voor vergrotingKlik voor vergroting Klik voor vergrotingKlik voor vergroting

"40e Omloop van de Heidehof" te Someren-Heide op zondag 23 juni 2019... (16-06-2019)

Klik voor vergrotingZondag 23 juni staat op de kalender van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) weer de jaarlijkse semi-klassieker "Omloop van de Heidehof" in Someren-Heide. Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft weer voor de organisatie van de 40e editie van deze wedstrijd getekend.
De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Parkoers:
Ook dit jaar zullen de deelnemers hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen van Someren-Heide: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deelnemers:
Er worden circa 100 deelnemers verwacht aan de start in Someren-Heide. Zij zullen strijden om de podiumplaatsen in een van de twee categorieën: amateurs/sportklasse, masters 40+. De samenwerking tussen de KNWU en de vrije bonden, verenigd in de Wielerbreedtesport Federatie Nederland, is ondertussen een vertrouwd gegeven. Daardoor kunnen de renners van alle bonden die lid zijn van de W.F.N., waaronder de KNWU, deelnemen aan deze wielerwedstrijd. Renners zonder een licentie kunnen starten met een zogenaamde daglicentie.

Niels Vreys uit Lommel, winnaar van de Omloop Liessel-Liessel, tweede in de Sint Jozef Klassieker en derde in de Omloop van de Peelrijt zal zeker proberen om dit keer weer op het hoogste schavot te kunnen plaatsnemen. Maar hij zal een geduchte strijd kunnen verwachten van Peter Stienstra uit Venlo, Marc van Grinsven uit Deurne, Roy Steuten uit Ell, Roy Simons uit Velden en Bruce Rayer uit Baarlo.

Klik voor vergrotingUit de regio zullen we het werk zien Patrick Houthooft Helmond, Martijn Gijsbers Heeze, Rick Craenen Nederweert, Twan Kops Veldhoven.

Starttijden:
Er wordt gestart om 12:00 uur met amateurs. Zij rijden 91 km.
De masters van 40 jaar en ouder starten om 12:02 uur en rijden 63 km.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 23 juni vanaf 10:30 uur in restaurant-feestzalen "Heidehof" aan de Kerkendijk.

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).
De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis."37e Kennedey Toertocht" op zondag 30 juni 2019... (15-06-2019)

37ste KENNEDY TOERTOCHT
De week voor de Kennedy Mars staat weer de Kennedy Toertocht op het programma van T.W.C. de Zwaluw. Op 30 juni staat de 37ste editie op het programma. Dit wordt al weer de zestiende keer voor de Zwaluw, die het stokje overgenomen hebben van T.C. de Nachtegaal.

120 km rit:
Net als de afgelopen jaren, heeft de organisatie besloten om ook dit jaar voor de toerrijders een 120 km tocht uit te zetten. Deze tocht zal zeker niet de route van de Kennedy Mars volgen. De toerrijders hebben al een aantal keer aangegeven dat de marsroute niet echt geschikt is voor hen. Vandaar dat ze nu de mogelijkheid krijgen om een langere tocht die op hen afgestemd is te rijden. De route is vlak voor 30 juni in gps bestand te verkrijgen.

Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid om de route van 120 km te beginnen bij het rustpunt. Dat is dit jaar weer in Blitterswijck. Indien men van deze mogelijkheid gebruik wil maken moet er eerst contact opgenomen worden met de organisatie.

Klik voor vergrotingKennedy Toertocht 80 en 40 km:
Dit jaar is de compleet nieuwe route van de Kennedymars van vorig jaar hier en daar aangepast. We kunnen hem weer grotendeels volgen met de fiets. Natuurlijk kunnen we niet door voetgangersgebieden en over bepaalde obstakels als trappen etc.
Wederom wordt er een 80 Km en een 40 Km tocht georganiseerd. En zoals elk jaar wordt gepoogd om zoveel mogelijk de route van de Kennedymars te volgen. Hierbij staat de veiligheid van de deelnemers natuurlijk voorop. Daarom zullen er op een aantal plaatsen kleine wijziging gemaakt worden in de te rijden route.

Voor de toerrijders zullen er mogelijk omleidingen gemaakt worden op plaatsen waar het wegdek niet geschikt is voor de smalle bandjes. Daardoor kan de lengte van hun route wel anders uitvallen.
Voor de toerrijders zullen er omleidingen gemaakt worden op plaatsen waar het wegdek niet geschikt is voor de smalle bandjes. Daardoor kan de lengte van hun route wel anders uitvallen.

We hopen dit jaar weer vele toerrijders en recreanten te mogen verwelkomen.

De startmogelijkheden zijn weer bijna als vorig jaar:
De toerrijders kunnen inschrijven vanaf 08:00 uur. De recreanten vanaf 9:00 uur.
Inschrijven is mogelijk tot 10:00 voor de 120 km, tot 12:00 voor de 80 km en tot 14:00 uur voor de 40 km. Hierdoor kunnen mensen ook nog in de middag beginnen aan de 40 km. Iedereen moet wel voor 18:00 uur binnen zijn.
De inschrijving zal evenals voorgaande jaren plaats vinden bij Café "In d'n Herberg", Postel 27 te Someren. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00 voor de 40 en 80 km en € 5,00 voor de 120 km. Indien men een herinnering wenst, betaalt men € 2,= extra.
Deze prijs is inclusief traktaties op de controleposten en een consumptie bij aankomst. De tocht wordt verreden onder de vlag van de NTFU.

Historie
Jongerenvereniging JOEK uit Someren organiseert ieder jaar een wandeltocht van 80 km, waar de lopers 20 uur over mogen doen. Toen JOEK deze tocht voor de 20e maal organiseerde, hebben zij deze tocht, een week voorafgaande aan de wandelmars, ook als fietstocht georganiseerd. Ten eerste natuurlijk om hun jubileum te vieren en om de mensen die niet mee lopen maar die toch nieuwsgierig waren naar de route ook de gelegenheid te geven deze 80 km af te leggen. Daarna heeft ToerClub de Nachtegaal de organisatie op zich genomen en maakte van de fietstocht onder de naam Kennedy Toertocht een terugkerend evenement. In 2004 heeft de Nachtegaal de organisatie overgedragen aan TWC de Zwaluw. Dit jaar is het voor het JOEK al de 57e Kennedymars en wordt voor de 37e keer de Kennedy-Toertocht georganiseerd.

Klik voor vergrotingTraktatie op elke controlepost:
Onderweg zijn een aantal controleposten voorzien waar ook enige versnaperingen worden uitgedeeld. De hele route is uitgepijld en er staat een getraind EHBO team paraat. Tevens rijdt er een servicewagen rond die bij materiaalpech kan helpen.

Uitrusten na afloop van de tocht, of zomaar genieten van de entourage, kunt u bij de start-finish op een compleet overdekt terras bij Café "In d'n Herberg". Ook het adres voor een hapje na de tocht.

Voor inlichtingen kunt u terecht op deze site of telefonisch bij L. Verberne 0493-490746 of E. Bakermans 0493-492061.Anticlimax voor Pekka Heijnen in Omloop van de Peelrijt... (19-05-2019)
Net als in de Omloop rond Liessel twee weken geleden werd er ook vandaag in de Omloop van de Peelrijt weer snoeihard gereden. De gemiddelde snelheid lag weer op 43,9 km per uur.
De groep was van start af al niet zo groot, slechts 67 renners begonnen aan de rit over 97 km. De originele route moest aangepast worden omdat men net in de afgelopen dagen een deel van het parkoers had open gegraven.
Er waren weinig ontsnappingen. De eerste ontsnapping was na 20 km. Met zessen reden Daan van Alphen, Dennis Timmermans, Mark van Velthoven, Roy Simons, Marck Wencker-Borck en Vincent van Duijnhoven tot ongeveer 25 seconden weg. Helaas duurde die pret maar net iets meer dan een ronde van 10 km.
Toen er 60 km achter de wielen zat, en de renners op de Kuilerstraat een tandje bijstaken ontstond een kopgroep met Berend Gras, weer Roy Simons en Peter de Winter. Zij kwamen tot bijna 40 seconden, maar hun voorsprong slingerde op en neer, eerst 35, toen 22 toen weer 32 en daarna weer 25. Bij de laatste doorkomst was er nog maar een dikke 10 seconden over en even later werden ze weer ingerekend.
Het draaide dus op een massaprint uit. Pekka Heijnen kwam als eerste juichend over de streep. Maar meteen volgden de protesten. Een tweetal renners, waaronder Heijnen had bij het inrijden van de finishstraat over een voetpad een stuk afgesneden. Dit werd bestraft met declassering en zo werd Arjan Ootjers uit Rotterdam winnaar van deze derde editie. Koen Wulterkens werd tweede en de winnaar van de Omloop Liessel-Liessel, Niels Vreys, maakte het podium vol.

"3e Omloop van de Peelrijt" wielerklassieker Zondag 19 mei... (15-05-2019)
Aanstaande zondag 19 mei zal de Omloop van de Peelrijt, een wielerklassieker van de vrije bonden, voor de derde keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Someren van start en rijdt een omloop van 13,9 km lang die 8 keer wordt afgelegd. Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft voor de organisatie getekend.

Tegenslagen.
Tot enkele jaren geleden organiseerde Tour en Wielerclub "De Zwaluw" de Omloop der Peel. Een zogenaamde etappe wedstrijd waarbij gedurende twee dagen een route van uit Someren door de peeldorpen en weer terug naar Someren werd afgelegd. Deze wedstrijd werd begeleid door een grote groep vrijwilligers, verkeersregelaars en een aantal motoragenten die de taak hadden om de tegenliggers te laten stoppen. De politie heeft echter besloten dit jaar geen wielerwedstrijden meer te begeleiden en vindt dat de verkeersregelaars het moeten doen. Om dit mogelijk te maken heeft de organisatie drie jaar terug besloten om een groot deel van het parkoers te laten vervallen. De wedstrijd wordt nu voornamelijk aan de westkant van Someren verreden. De route is aangepast zodat we ook weer op de vertrouwde plek bij de permanence kunnen starten en finishen.

Route.
Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart in de Floreffestraat in Someren ter hoogte van de permanence Café In d'n Herberg. Het parkoers bestaat vervolgens uit Postel – Heuvel – Wolfsveld - Loovebaan – Kerkendijk – Smulderslaan – Limburglaan – Michielslaan – Parallelweg – Heikantstraat – Heikantstraat – Vaarselstraat en weer Floreffestraat. De route is 13,9 km en wordt 8 keer gereden. Elke 19-20 minuten is er een doorkomst. De finish wordt om circa 14:30 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motorbegeleiding Bij Sportevenementen. Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, met uitzondering van de Floreffestraat, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Deelnemersveld.
Het aantal deelnemers heeft ook flink te lijden onder de ontwikkelingen. Vier jaar terug stonden er circa 200 te trappelen voor de Omloop der Peel. Nu is dat toch ongeveer 50% minder. Voor de wedstrijd die verreden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB), kan nog aangemeld worden via de website van de bond. De regionaal favoriet Marc van Grinsven en winnaar van de vorige editie, zal een gooi naar de nieuwe titel doen. De winnaar van de Omloop Liessel Liessel Niels Vreys uit Lommel zal ook proberen deze wedstrijd op zijn naam te zetten Roel de Vries uit Utrecht, Marvin Steenberge uit Waddinxveen, Koen Wulterkens uit Boxmeer, Robbert Schaap uit Leidschendam en Roy Simons uit Velden gaan daar ook voor. Kortom toch weer een wedstrijd met toppers. Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Martijn Gijsbers uit Heeze, Patrick Houthoofd uit Helmond, Rick Craenen uit Nederweert, Gijs Vierling uit Veldhoven, Roy Steuten uit Ell en Rick van Deursen uit Budel-Schoot.

Niels Vreys sprint naar de overwinning in de vierde Omloop Liessel – Liessel.... (05-05-2019)
Snoeihard werd er gereden over de wegen in en om Liessel. Na 108,5 km wedstrijd werd een gemiddelde van 43,9 km per uur genoteerd.Vluchten kon geprobeerd worden, maar de jacht werd steeds direct geopend door het peloton waardoor er geen grote voorsprong mogelijk was.
Pas na 36 km strijd een ontsnapping van Jorre van der Bij en Jack Allisson die tot 15 seconden voorsprong kregen. Ze mochten dit ruim 10 km volhouden. Vijf kilometer later een ontsnapping van Daan Bongers, Peter de Winter en Kevin Nooijen. Ook zijn mochten een tiental kilometer op zo'n 15 sec rijden maar meer werd niet toegestaan.
Vervolgens werd wederom met de noordoostelijke wind in de rug op de Lupinenweg en Snoertsebaan de volgende ontsnapping gewaagd.
Dit keer reden Bruce Rayer, Roy Peters, Mirko Brinkman en Kees Pameijer weg. Peter Stienstra probeerde nog mee te komen maar kwam er net niet (op 2 seconden) bij. Vervolgens moest hij ze laten gaan.
Met nog een kleine 40 km te gaan begonnen de vier aan een karwei waarbij het enkel door de goede samenwerking lukte om tot 45 seconden voorsprong op te bouwen. Het peloton gaf zich echter niet gewonnen en schakelde een tandje bij. Wederom op de Lupinenweg werd de snelheid zo opgevoerd dat binnen afzienbare tijd de voorsprong gehalveerd werd. Bij het oprijden van de Kanaalstraat was er bijna niets meer over.
De vier streden voor wat ze waard waren, maar werden net voor de finish ingelopen. De overwinning ging naar Niels Vreys uit Lommel, Daarachter werden de Limburgers Peter Stienstra tweede en Thomas Rieff derde.

"4e OMLOOP LIESSEL LIESSEL" Internationale wielerklassieker... (02-05-2019)
Omloop Liessel Liessel.
Aanstaande zondag 5 mei zal de Omloop Liessel Liessel, een wielerklassieker van de vrije bonden, voor de vierde keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Liessel van start en rijdt een omloop van 15,5 km lang die 7 keer wordt afgelegd. Ook nu heeft Wielercomité MarmaBar weer voor de organisatie getekend. Zij krijgen hierbij technische ondersteuning van Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren.

Route.
De route is voorgaande jaren zo goed bevallen dat ze ook dit jaar weer gelijk is aan die van vorige jaren. Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart op de Hoofdstraat in Liessel bij de kerk. Dan via het Loon – Biezendreef – Snoertsebaan – Veghelsedijk – Lupinenweg – Eikenlaan – Snoertsebaan – Kanaalstraat – Neerkantseweg en weer Hoofdstraat. De route is 15,5 km en wordt 7 keer gereden. Elke 22 minuten is er een doorkomst. De finish wordt om circa 14:30 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen. Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Deelnemersveld.
Het peloton bestaat uit 120-130 amateurs die staan te trappelen om van start te gaan. Voor de wedstrijd die verreden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB), kan nog aangemeld worden via de website van de bond of organisatie.

De plaatselijk favoriet Marc van Grinsven, winnaar van de Omloop van de Peelrijt 2018, zal een gooi naar de nieuwe titel doen.
De derde man op het podium van vorig jaar en tweede het jaar daarvoor, Koen Wulterkens uit Boxmeer zal proberen dit keer naar het hoogste schavot te stijgen. Ook de winnaar van de Sint Jozef Klassieker, vorige maand, en winnaar van de GrensLand Klassieker vorig jaar Dirk van Leuken wil zo'n prestatie deze keer zeker herhalen. Arjan Elferink uit Veenhuizen, de Utrechtenaren Robin de Pruysenaere en Roel de Vries, Roy Simons uit Velden, Peter Stienstra uit Venlo en de Belg Niels Vreys, zijn allemaal renners met toch wel wat overwinningen of hoge noteringen die een kans maken deze wedstrijd te gaan winnen. Kortom weer een wedstrijd met toppers.

Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Rick van Deursen Budel-Schoot, Joost Rusche en Peter de Winter uit Eindhoven, Martijn Gijsbers uit Heeze en Stef van den Bosch uit Milheeze.

Dirk van Leuken uit Eindhoven sterkste in de Sint Jozef Klassieker. Martijn Broekman en John van Rullen winnen bij de masters... (14-04-2019)
Klik voor vergrotingEen stevig fris windje geselde de pelotons in Someren-Heide die voor de 30e editie van de Sint Jozef Klassieker van start gingen. De eerste twee rondes keken de renners elkaar een beetje aan. Toen ging de vaart erin. Een groep van acht kon weggeraken. Drie ronden op een rij zetten ze een rondetijd die 25 seconden lager lag neer. Toen ze ruim over de minuut waren, vielen ze terug in de tijden van de eerste rondes. De Utrechter Ossip van de Vegte viel terug in het peloton. Zes achtervolgers wisten in de laatste ronde nog dichtbij te komen, op 14 seconden. De vluchters keken elkaar aan en verloren zo al snel terrein. Uiteindelijk trok Dirk van Leuken aan het langste eind. Niels Vreys en Koen Wulterkens werden twee en drie.
Klik voor vergroting
Bij de 40-plussers wist Martijn Broekman na een 28 km de rest te ontvluchten. Hoe ze daarachter ook probeerden, hij bleef weg. Stephan Lotz en Benny Claes spurtten daarachter voor de overige podiumplekken, waarbij Lotz het snelste was.
Klik voor vergrotingOok bij de 50-plussers werd gestreden. Een groep van eerst negen en later zeven bleef de rest voor. In de laatste ronde hebben de zeven onderweg al zo'n beetje de uitslag bepaald waardoor ze een voor een binnenkwamen. John van Rullen was het rapst met daarachter Elbert van den Berg en Michèle Somers.

"30e St. JOZEF KLASSIEKER" om de grote prijs Heidehof te SOMEREN-HEIDE Zondag 14 april... (31-03-2019)
Klik voor vergrotingZondag 14 april wordt voor de dertigste keer op rij de jaarlijkse semi-klassieker voor amateurs en masters, de SINT JOZEF KLASSIEKER, verreden. De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Evenals voorgaande jaren heeft Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren dit jaar weer voor de organisatie van deze wedstrijd getekend en wederom alles gedaan om van dit evenement een succes te maken.

Klik voor vergrotingParkoers:
Dit evenement zal plaatsvinden in Someren-Heide. De deelnemers zullen hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deze wielerwedstrijd, staat open voor alle renners uit de categorieën amateurs A & B, masters en sportklasse. Momenteel staan er totaal zo’n 100 renners aangemeld om van start te zullen gaan in Someren-Heide. Het deelnemersveld is afkomstig uit heel Nederland, van Amsterdam tot Nijmegen en van Maastricht tot Den Helder. Het deelnemersveld is zelfs internationaal. Een aantal Belgische en Duitse renners hebben zich ook gemeld om deel te mogen nemen aan deze wedstrijd.

Klik voor vergrotingStarttijden:
Er wordt gestart om 12:00 uur met masters van 40 tot en met 49 jaar. Zij rijden 62,7 km.
De masters van 50 jaar en ouder starten om 12:02 uur en rijden 51,3 km.
De amateurs A & B rijden 91,2 km en starten om 14:00 uur.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 14 april vanaf 10:30 uur in Restaurant Feestzalen Heidehof aan de Kerkendijk.

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis.

Site bijgewerkt met alle informatie, Inschrijvingen gestart...(01-02-2019)
Vandaag hebben we zoveel mogelijk de informatie op onze site bijgewerkt. Het programma is vastgesteld.
De inschrijvingen zijn gestart.
Zodra we uw aanmelding verwerkt hebben, krijgt u een aanmeldingsbevestiging mail en wordt u op de aanmeldingslijst gezet. U dient dan direct te betalen. Pas na ontvangst van de betaling wordt u op de startlijst geplaatst. Het aantal startplaatsen is gelimiteerd.
Mocht het zo zijn dat de startlijst niet vol komt, dan kunt u uw voorinschrijving (aanmelding EN betaling) doen tot de uiterste voorinschrijfdatum. Daarna moet u altijd de extra kosten betalen.

Let op: Het inschrijfgeld is na vele jaren een keer verhoogd vanwege de steeds hoger wordende kosten.
Maar ook de kosten die men extra betaald bij op het laatste moment inschrijven zijn verhoogd.


Het op dit moment geplande programma is als volgt:
14 april Sint Jozef Klassieker (Someren-Heide, omloop 5,7 km, Ma 50+, 40+, Amateurs/Sk)
5 mei Omloop Liessel - Liessel (Liessel, omloop 15,5 km, 1 wedstrijd Am/Sk+Ma)
19 mei Omloop van de Peelrijt (Someren, omloop 13,9 km, 1 wedstrijd Am/Sk+Ma)
23 juni Omloop van de Heidehof (Someren-Heide, omloop 5,7 km, Amateurs/Sk, Ma 40+)
15 sept GrensLand Klassieker (Someren-Eind, omloop 11,7 km, 1 wedstrijd Am/Sk+Ma)

Dirk van Leuken zet 2e Grens Land Klassieker op zijn naam... (16-09-2018)
Klik voor vergrotingMet een kleine 80 man tellend peloton ging de laatste wegwedstrijd van het seizoen van start. Er zou ook gestreden gaan worden om de winst in het Super Prestige Klassement. Koen Wulterkens stond bovenaan, maar Peter Stienstra maakte als enige kans om dit van hem af te pakken. Hij moest dan wel bij de eerste acht eindigen en minimaal 23 plekken voor Wulterkens.
Er waren allerlei ontsnappingspogingen. Meer dan 20 seconden kregen ze niet.
Na zo'n 45 km ontstond een kopgroep van dertien die serieus kans maakte. Dik 12 km later reden ze 30 seconden voor een achtervolgende groep van elf. Deze groep werd even later versterkt met een viertal die de sprong vanuit het peloton gemaakt hadden. Wulterkens viel echter een groep terug waardoor de kansen voor Stienstra aanzienlijk groter werden.
Klik voor vergroting Tachtig km in de wedstrijd reed een kopgroep de kopgroep een minuut voor de achtervolgers die ook weer een minuut op het peloton hadden. Bij het ingaan van de laatste ronde was hierin niet veel veranderd, anders dan dat de groepen anderhalve minuut uit elkaar reden. De laatste ronde maakte echter nog wat verschil. Bij het passeren van de 100 km kregen diverse renners kramp en vielen terug uit de eerste groepen. Wulterkens was ondertussen ook gestopt.
Klik voor vergrotingIn de eindsprint was Dirk van Leuken oppermachtig net voor Arjan Elfrink en Nol van Loon. Stienstra werd vijfde en pakte daarmee de hoogste prijs in het Klassement.

In Memoriam, Sjang van der Kampen... (12-09-2018)
Klik voor vergrotingVandaag bereikte ons het droeve bericht dat Sjang van der Kampen op 73 jarige leeftijd is overleden. Sjang was al veel langer lid van onze vereniging dan we ons kunnen herinneren. Hij heeft vele jaren een bestuursfunctie vervult en stond altijd klaar. De laatste jaren waren heel zwaar voor hem. Door zijn ziekte kon hij steeds minder en later nagenoeg niets meer. Hij vond het iedere keer weer verschrikkelijk dat hij niet bij de wedstrijden en onze toertocht aanwezig kon zijn.
We nemen aanstaande zaterdag om half drie (zoals eerder ook gemeld werd) afscheid van hem tijdens een informeel samenzijn in het rouwcentrum aan de Acaciaweg in Someren.

2e Grens Land Klassieker voor amateurs en masters op Zondag 16 september 2018... (08-09-2018)
Klik voor vergrotingNadat vorig jaar de eerste editie van de Grens Land Klassieker, ter vervanging van de Twee Landen Koers, werd verreden, heeft het bestuur en vertegenwoordigers van de bond geëvalueerd.
Er is besloten om deze nieuwe wedstrijd te continueren voor deze categorieën renners, die puur uit liefhebberij hun sport willen bedrijven. Het parkoers zal gelijk zijn aan dat van vorig jaar. Namelijk een open parkoers van circa 12 km in de omgeving van Someren-Eind welk een negental keer zal worden afgelegd. De wedstrijd zal als een karavaan over het parkoers trekken. Met een afsluiting tussen de kopauto en de laatste wagen. Gedurende de tijd dat de karavaan passeert is de weg afgesloten voor verkeer.

Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft voor de organisatie getekend.
De wedstrijd wordt verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

Permanence:
De permanence is ook dit jaar in Café Zaal Jan van Tieskes aan de Nieuwendijk.

Route:
Start en finish zijn in de Bennebroekstraat in Someren-Eind.
Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart in de Bennenbroekstraat te Someren-Eind. Vervolgens rijden de renners via Nieuwendijk – Haagdoornweg – Vlasstraat – Ploegstraat – Hollandseweg – Nieuwendijk – Beliënberkdijk – Landbouwstraat – Zaanstraat en Goord Verbernedijk weer naar de finish op de Bennenbroekstraat. De route is 11,7 km en wordt 9 keer gereden. Elke 16-17 minuten is er een doorkomst. De finish wordt om circa 14:30 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.
Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, met uitzondering van de Bennenbroekstraat, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Deelnemersveld:
Het aantal deelnemers is wel wat teruggelopen ten opzichte van de steeds volgeboekte Twee Landen Koers. Dit is mede veroorzaakt door de het karakter van de wedstrijd en het parkoers. Trekken in een karavaan door Nederland en België is toch wat anders dan een ronde van 12 km. Maar de strijdlust zal er niet te minder om zijn. Er worden zo'n 100 renners aan de start verwacht. Voor deze wedstrijd kan nog aangemeld worden via de website van de bond of organisatie.

De regionaal favoriet Marc van Grinsven, winnaar van de Omloop van de Peelrijt, zal een gooi naar de nieuwe titel doen.

De winnaar van de vorige editie, Roy Steuten, maar ook de mannen die naast hem op het podium stonden, Stefan Laurijsen (ook winnaar in Liessel) en Koen Wulterkens gaan proberen ook deze editie op hun naam te zetten.
Dat Wulterkens zeker een kans maakt blijkt wel uit zijn prestaties dit jaar, 4e in Sint Jozef Klassieker, 3e in Omloop Liessel-Liessel en Omloop van de Peelrijt en 7e in Omloop van de Heidehof.
Roel de Vries, 2e in Peelrijt, Stijn Bongertman 2e in Liessel, Peter Stienstra 3e in Heidehof en 5e in Liessel en Peelrijt, en Luuk Schuurmans 3e in St. Jozef, zullen ook een gooi naar het hoogste schavot doen.

Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Patrick Houthooft Helmond, Rick van Deursen Budel-Schoot, Stef van den Bosch Milheeze, Gijs Vierling Veldhoven en Rick Craenen Nederweert.

Super Prestige Klassement:
Deze toppers strijden niet alleen om de prijzen van deze wedstrijd, maar ook om de punten die er te verdienen zijn voor het Super Prestige Klassement. Hierin gaat Koen Wulterkens aan de leiding. De man die tweede staat, Stienstra, kan hem nog inhalen, maar dan moet hij wel 13 plaatsen voor Wulterkens en bij de eerste 18 eindigen.

Nol van Loon uit Breda sterkste in de Omloop van de Heidehof. Edwin Raats wint weer bij de masters... (15-07-2018)
Klik voor vergrotingEen stekende zon stond aan de hemel in Someren-Heide tijdens de 39e editie van de Omloop van de Heidehof. Dat en de al begonnen vakanties zorgde voor een lagere opkomst dan verwacht bij de amateurs. De masters, de mannen van 40 jaar of ouder, kwamen wel in het verwachtte aantal. De strijd was er niet minder om. De amateurs reden ruim 42,5 km/uur gemiddeld en de masters ruim 41.
Klik voor vergrotingDe amateurs starten voor 16 ronden van 5,7 km totaal 91,2 km. Er waren diverse uitlooppogingen die weer op niets uitliepen. Dertig km voor het eind ontstond een kopgroep van twaalf die een voorsprong kregen van bijna 40 seconden. Vanwege de hitte waren er veel uitvallers. Uiteindelijk was het Nol van Loon uit Breda die de sprint royaal won. Op 5 seconden kwam Niels Vreys uit Lommel en daarachter Peter Stienstra uit Heerlen.
Bij de masters wisten halfweg koers, na 30 km, een drietal renners een breuk te bewerkstelligen. Deze drie bleven weg tot het eind. Ze kregen tot 49 seconden waarvan er op de meet nog maar 17 overbleven. Dit omdat er ondertussen weer drie man de achtervolging aangingen. Die kwamen er niet meer bij. De Helmonder Edwin Raats won de sprint weer oppermachtig, De Amsterdammer Job Janssen werd tweede voor René Kuhlman uit Baarlo. Edwin Raats had 1 uur en 31 minuten nodig om de 62,7 km af te leggen.

Klik voor vergrotingKlik voor vergroting Klik voor vergrotingKlik voor vergroting

"39e Omloop van de Heidehof" te Someren-Heide op zondag 15 juli 2018... (04-07-2018)
Klik voor vergrotingZondag 15 juli staat op de kalender van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) weer de jaarlijkse semi-klassieker "Omloop van de Heidehof" in Someren-Heide. Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft weer voor de organisatie van de 39e editie van deze wedstrijd getekend.
De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Parkoers:
Ook dit jaar zullen de deelnemers hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen van Someren-Heide: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deelnemers:
Er worden circa 150 deelnemers verwacht aan de start in Someren-Heide. Zij zullen strijden om de podiumplaatsen in een van de twee categorieën: amateurs, masters 40+. De samenwerking tussen de KNWU en de vrije bonden, verenigd in de Wielerbreedtesport Federatie Nederland, is ondertussen een vertrouwd gegeven. Daardoor kunnen de renners van alle bonden die lid zijn van de W.F.N., waaronder de KNWU, deelnemen aan deze wielerwedstrijd. Renners zonder een licentie kunnen starten met een zogenaamde daglicentie.

Klik voor vergrotingFerdi van Katwijk uit Wanroij, winnaar van de editie 2017 zal proberen zijn titel te verdedigen maar de anderen uit de top 10, o.a. Kamiel de Vleeming uit Zwolle, Roy Steuten uit Ell. Maar ook de mannen uit de top 10 van de Omloop van de Peelrijt, zoals Koen Wulterkens uit Boxmeer, Germon Peeters en Jeroen Rombouts uit Tilburg en Peter Stienstra uit Heerlen zullen strijden voor een podiumplek. Uit de regio zullen we het werk zien Patrick Houthooft Helmond, Stef van den Bosch Milheeze, Rick Craenen Nederweert, Gijs Vierling Veldhoven.

Starttijden:
Er wordt gestart om 12:30 uur met amateurs. Zij rijden 91 km.
De masters van 40 jaar en ouder starten om 12:32 uur en rijden 63 km.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 15 juli vanaf 11:00 uur in restaurant-feestzalen "Heidehof" aan de Kerkendijk.
De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis.

Nieuwe routes Kennedy Toertocht goed ontvangen... (02-07-2018)
Klik voor vergrotingJa, er waren mensen die op de automatische piloot richting Someren-Heide vertrokken voor de 80 km route en dus niet in de gaten hadden dat een andere route ook een andere start kon betekenen.
Klik voor vergrotingEn er waren mensen die het bord bij de splitsing van 40 en 80 km niet zagen. Maar de algemene teneur was toch dat het mooie nieuwe routes waren. Maar zeker de 120 km route werd alleen maar met lof over gesproken. Die blijft er dus even in. De vrijwilligers hebben er dan ook alles aan gedaan om het goed te laten verlopen. Ruim 400 pijlen werden er gehangen, waarvan meer dan 250 op de route van 80 km. Dat is een gemiddelde van elke 300 meter een pijl. Toch lukte het een enkeling om ze over het hoofd te zien.
Het weer zat dit jaar ook mee. Geen regen of wolkje aan de lucht. Met 30 graden misschien een beetje warm, maar er stond een lekker verfrissend windje en grote delen van het parkoers liepen over wegen onder bomen en zo.
Ruim 350 deelenemers gingen van start.

Voor een foto reportage zie ons fotoalbum.

Dank aan alle medewerkers en sponsors.
Café Zaal Brasserie in d'n Herberg
Profile De Fietsspecialist Meulendijks
Autobedrijf Erik van Hoof
Groente Fruit Someren

Marc van Grinsven wint Omloop van de Peelrijt... (03-06-2018)
"Een onrustige wedstrijd" noemde van Grinsven het na afloop. Soms werd er 35 km/uur gereden, dan weer boven de 45. Op een hele ronde van 13,9 km werd zelfs gemiddeld 44,9 km/uur geklokt.
Er waren diverse pogingen om te ontsnappen, maar dat lukte gewoon niet. Niemand mocht gaan van het peloton.
De eerste serieuze ontsnapping was na 70 km van Guus de Graauw, die later gezelschap kreeg van Arjan Ootjers en Stijn Bongertman. Ze kwamen tot bijna 30 seconden maar de pret mocht maar anderhalve ronde duren. Toen werden ze weer ingerekend.
Bij het luiden van de bel voor de laatste ronde probeerde Peter de Winter het, maar alleen tegen het hele peloton is onbegonnen werk. Hij werd 7 km voor het eind weer teruggehaald. Het draaide uit op een massasprint en dat was koren op de molen voor van Grinsven, Hij won, Roel de Vries werd tweede en Koen Wulterkens werd derde. Het ploegenklassement ging naar TSWV De Meet, die geen enkele man op het podium had, maar wel de vijfde, zesde en zevende prijs weghaalde.

Stefan Laurijssen wint de derde Omloop Liessel – Liessel... (06-05-2018)
Dit keer had de organisatie geconcludeerd dat het parkoers als vorig jaar goed was. De langere rechte wegen, minder bochten en een langere omloop hadden vorig jaar een positieve uitwerking. De omloop was 15,5 km lang, 7 keer af te leggen, totaal 108,5 km. Dit keer stond er weinig wind, maar de temperatuur was pittig, 26 graden. De 126 starters vertrokken geneutraliseerd tot op de Snoertsebaan. Vrij snel na de vrijgave een valpartijtje. Hierdoor raakten ongeveer 30 renners in enkele groepen op achterstand. Een kopgroep van vier ontstond ondertussen ook, Bongertman, Heijn, Kloppenburg en Veltenaar reden een paar honderd meter voor het peloton.
Ze bleven met vieren vechten maar kwamen niet echt verder weg. Elke ronde weer werd er wel een tiental renners uit koers gehaald vanwege te grote achterstand. Na pakweg 35 km sloten een zestal aan bij de vluchters.
De vier samen met Wulterkens, Stienstra, Simons, De Pruysenaere de la Woestijne, Laurijssen en Schuurmans reden wat verder weg van het jagende peloton, maar meer dan 35 seconden wilde niet lukken.
Na 75 km wedstrijd reed Schuurmans lek. Hij kon nog net voor twee achtervolgers, Kops en Broekmans, weer op stappen. 100 meter achter hem de twee en 150 meter daarachter het grote peloton. Hij vocht voor wat hij waard was, maar kon niet voorkomen dat hij bij het luiden van de bel samen met de twee achtervolgers werd ingerekend. Toch gaf hij zich niet gewonnen. In de laatste ronde ging hij weer de achtervolging aan samen met Veraart en Kornafel. De laatste staat er om bekend het snelste te zijn, maar de sprint van dit drietal ging toch naar Schuurmans die daarmee nog tiende werd.
De negen mannen in de kopgroep kregen de voorsprong niet echt geconsolideerd. Dan weer werd 50 seconden gemeten, dan weer 20 en vervolgens weer 40. In de laatste omloop keken ze elkaar aan en bleef er 25 seconden over. Bongertman demarreerde bij de laatste km, Laurijssen reageerden en samen hadden ze even later 10-15 meter. Laurijssen was de rapste voor Bongertman. Daarachter werd Wulterkens derde.
De wedstrijd werd verreden met een gemiddelde snelheid van 43,5 km per uur."3e OMLOOP LIESSEL LIESSEL" Internationale wielerklassieker... (26-04-2018)
Omloop Liessel Liessel.
Aanstaande zondag 6 mei zal de Omloop Liessel Liessel, een wielerklassieker van de vrije bonden, voor de tweede keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Liessel van start en rijdt een omloop van 15,5 km lang die 7 keer wordt afgelegd. Ook nu heeft Wielercomité MarmaBar weer voor de organisatie getekend. Zij krijgen hierbij technische ondersteuning van Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren.

Route.
De route is dit jaar gelijk aan de route van vorig jaar. Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart op de Hoofdstraat in Liessel bij de kerk. Dan via het Loon – Biezendreef – Snoertsebaan – Veghelsedijk – Lupinenweg – Eikenlaan – Snoertsebaan – Kanaalstraat – Neerkantseweg en weer Hoofdstraat. De route is 15,5 km en wordt 7 keer gereden. Elke 22 minuten is er een doorkomst. De finish wordt om circa 14:30 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen. Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Deelnemersveld.
Het peloton bestaat uit 130-140 amateurs die staan te trappelen om van start te gaan. Voor de wedstrijd die verreden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB), kan nog aangemeld worden via de website van de bond of organisatie. De plaatselijk favoriet Marc van Grinsven, zal een gooi naar de nieuwe titel doen. De tweede man op het podium van vorig jaar, Koen Wulterkens uit Boxmeer zal proberen dit keer een stapje te stijgen. Ook de winnaar van de Sint Jozef Klassieker, vorige maand, Wop van Cappelle wil dit deze keer herhalen. Kortom weer een wedstrijd met toppers. Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Lex van Enckevort uit Meijel, Rick Craenen uit Nederweert, Detlef la Grand en Wouter Jense uit Eindhoven, Patrick Houthoofd en Dennis Willemsen uit Helmond, en Luuk Metsemaekers uit Nuenen.

Wop van Cappelle wint St. Jozef Klassieker... Edwin Raats en Eric Maillard snelste masters…(08-04-2018)
Klik voor vergrotingOok dit jaar werd er weer flink gekoerst in de openingswedstrijd van TWC de Zwaluw. De 50+ reed 41,1 km/u, de 40-plussers ruim een km sneller en de amateurs zelfs 43,4 km/u. En toch vielen er relatief weinig af van het 102 amateurs tellende peloton. Bij de Masters reed nagenoeg iedereen de wedstrijd uit. Het prachtige weer is een van de redenen dat het zo snel ging. Tijdens de wedstrijd werd heel onrustig gereden. Dan weer snoeihard en dan weer op de rem. Dit zorgde voor enkele valpartijen, soms zelfs 2 in 1 ronde. De meesten kwamen er met schaafwonden vanaf. Bij de eerste doorkomst waren er al twee vluchter, van de Ven en de Haan, die de ronde erna gezelschap kregen van Straatsma, Goeleven en Arentsen. Samen hadden ze al een halve minuut. Maar het peloton liet hen niet gaan. De Haan viel terug in het peloton. Even lukte het de overige 4 nog de voorsprong weer iets te vergroten maar na 40 km wedstrijd werden ze ingerekend. Met nog 30 km voor de boeg lukte het Kornafel, van Cappelle en Borst om te ontsnappen. Hun voorsprong groeide tot bijna een minuut. 15 km later moest Borst de andere twee laten gaan en werd opgeslokt door het jagende peloton. Van Cappelle was te rap voor Kornafel. De pelotonssprint daarachter ging naar Schuurmans.

Klik voor vergroting67 masters gingen eerder op de dag van start in twee leeftijdsgroepen. De 50-plussers en de 40-plussers. Als gezegd lag hier het tempo ook gigantisch hoog.
Bij de 50+ probeerde Keim een ontsnapping, maar werd teruggehaald. Halfweg koers sprong Stan Janssen weg. Hij kreeg 15 seconden. In de laatste ronde werd hij echter weer ingerekend. Maillard was de snelste voor Somers en Kinket.

Klik voor vergrotingBij de jongere oudjes gooide Pauwels de knuppel in het hoenderhok. Hij had al meteen 20 sec. Maar na 30 km was hij die weer kwijt. 25 km voor het eind brak een groep van 8 los. Tot ruim een minuut wisten ze op te bouwen. Voor de sprint werd een beroep gedaan op de fotofinish. Raats was toch het rapst, ook al wist hij dat zelf niet zeker. De aanstichter van de strijd, Pauwels, werd twee en de Ruiter derde.

"29e St. JOZEF KLASSIEKER" om de grote prijs Heidehof te SOMEREN-HEIDE Zondag 8 april... (31-03-2018)
Klik voor vergroting Klik voor vergrotingZondag 8 april wordt voor de negenentwintigste keer op rij de jaarlijkse semi-klassieker voor amateurs en masters, de SINT JOZEF KLASSIEKER, verreden. De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Evenals voorgaande jaren heeft Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren dit jaar weer voor de organisatie van deze wedstrijd getekend en wederom alles gedaan om van dit evenement een succes te maken.

Klik voor vergrotingParkoers:
Dit evenement zal plaatsvinden in Someren-Heide. De deelnemers zullen hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deze wielerwedstrijd, staat open voor alle renners uit de categorieën amateurs A & B, masters en sportklasse. Momenteel staan er totaal zo’n 150 renners aangemeld om van start te zullen gaan in Someren-Heide. Het deelnemersveld is afkomstig uit heel Nederland, van Amsterdam tot Nijmegen en van Maastricht tot Den Helder. Het deelnemersveld is zelfs internationaal. Een aantal Belgische en Duitse renners hebben zich ook gemeld om deel te mogen nemen aan deze wedstrijd.

Klik voor vergrotingStarttijden:
Er wordt gestart om 12:30 uur met masters van 40 tot en met 49 jaar. Zij rijden 62,7 km.
De masters van 50 jaar en ouder starten om 12:32 uur en rijden 51,3 km.
De amateurs A & B rijden 91,2 km en starten om 14:30 uur.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 8 april vanaf 11:00 uur in Restaurant Feestzalen Heidehof aan de Kerkendijk.

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis.

Site bijgewerkt met alle informatie, Inschrijvingen gestart...(24-01-2018)
Vandaag hebben we zoveel mogelijk de informatie op onze site bijgewerkt. Het programma is vastgesteld.
De inschrijvingen zijn gestart.
Zodra we uw aanmelding verwerkt hebben, krijgt u een aanmeldingsbevestiging mail en wordt u op de aanmeldingslijst gezet. U dient dan direct te betalen. Pas na ontvangst van de betaling wordt u op de startlijst geplaatst. Het aantal startplaatsen is gelimiteerd.
Mocht het zo zijn dat de startlijst niet vol komt, dan kunt u uw voorinschrijving (aanmelding EN betaling) doen tot de uiterste voorinschrijfdatum. Daarna moet u altijd de extra kosten betalen.

Het op dit moment geplande programma is als volgt:
8 april Sint Jozef Klassieker (Someren-Heide, omloop 5,7 km, Masters 50+,Masters 40+, Amateurs+Sportklasse)
6 mei Omloop Liessel - Liessel (Liessel, omloop 15,5 km, 1 wedstrijd Am+Ma+Sk)
3 juni Omloop van de Peelrijt (Someren, omloop 13,9 km, 1 wedstrijd Am+Ma+Sk)
15 juli Omloop van de Heidehof (Someren-Heide, omloop 5,7 km, Am+Sk, Ma 40+)
16 sept GrensLand Klassieker (Someren-Eind, omloop 11,7 km, 1 wedstrijd Am+Ma+Sk)

We gaan dit jaar werken met een klassement over alle 5 wedstrijden. Het klassement zal berekend worden als het vroegere Super Prestige Klassement.
5 startpunten bij elke wedstrijd.
De eerste 30 geklasseerden in de Amateurwedstrijden krijgen van 30 to 1 punt en de eerste 20 geklasseerden in de aparte master wedstrijden van 20 tot 1 punt.
Al deze punten opgeteld geven de stand in het klassement.
De prijsuitreiking van dit klassement zal meteen na de laatste wedstrijd gedaan worden.


Voor oudere berichten klik hier !