Dirk van Leuken zet 2e Grens Land Klassieker op zijn naam... In Memoriam, Sjang van der Kampen...

Laatste nieuws

Dirk van Leuken zet 2e Grens Land Klassieker op zijn naam... (16-09-2018)
Klik voor vergrotingMet een kleine 80 man tellend peloton ging de laatste wegwedstrijd van het seizoen van start. Er zou ook gestreden gaan worden om de winst in het Super Prestige Klassement. Koen Wulterkens stond bovenaan, maar Peter Stienstra maakte als enige kans om dit van hem af te pakken. Hij moest dan wel bij de eerste acht eindigen en minimaal 23 plekken voor Wulterkens.
Er waren allerlei ontsnappingspogingen. Meer dan 20 seconden kregen ze niet.
Na zo'n 45 km ontstond een kopgroep van dertien die serieus kans maakte. Dik 12 km later reden ze 30 seconden voor een achtervolgende groep van elf. Deze groep werd even later versterkt met een viertal die de sprong vanuit het peloton gemaakt hadden. Wulterkens viel echter een groep terug waardoor de kansen voor Stienstra aanzienlijk groter werden.
Klik voor vergroting Tachtig km in de wedstrijd reed een kopgroep de kopgroep een minuut voor de achtervolgers die ook weer een minuut op het peloton hadden. Bij het ingaan van de laatste ronde was hierin niet veel veranderd, anders dan dat de groepen anderhalve minuut uit elkaar reden. De laatste ronde maakte echter nog wat verschil. Bij het passeren van de 100 km kregen diverse renners kramp en vielen terug uit de eerste groepen. Wulterkens was ondertussen ook gestopt.
Klik voor vergrotingIn de eindsprint was Dirk van Leuken oppermachtig net voor Arjan Elfrink en Nol van Loon. Stienstra werd vijfde en pakte daarmee de hoogste prijs in het Klassement.

In Memoriam, Sjang van der Kampen... (12-09-2018)
Klik voor vergrotingVandaag bereikte ons het droeve bericht dat Sjang van der Kampen op 73 jarige leeftijd is overleden. Sjang was al veel langer lid van onze vereniging dan we ons kunnen herinneren. Hij heeft vele jaren een bestuursfunctie vervult en stond altijd klaar. De laatste jaren waren heel zwaar voor hem. Door zijn ziekte kon hij steeds minder en later nagenoeg niets meer. Hij vond het iedere keer weer verschrikkelijk dat hij niet bij de wedstrijden en onze toertocht aanwezig kon zijn.
We nemen aanstaande zaterdag om half drie (zoals eerder ook gemeld werd) afscheid van hem tijdens een informeel samenzijn in het rouwcentrum aan de Acaciaweg in Someren.

2e Grens Land Klassieker voor amateurs en masters op Zondag 16 september 2018... (08-09-2018)
Klik voor vergrotingNadat vorig jaar de eerste editie van de Grens Land Klassieker, ter vervanging van de Twee Landen Koers, werd verreden, heeft het bestuur en vertegenwoordigers van de bond geëvalueerd.
Er is besloten om deze nieuwe wedstrijd te continueren voor deze categorieën renners, die puur uit liefhebberij hun sport willen bedrijven. Het parkoers zal gelijk zijn aan dat van vorig jaar. Namelijk een open parkoers van circa 12 km in de omgeving van Someren-Eind welk een negental keer zal worden afgelegd. De wedstrijd zal als een karavaan over het parkoers trekken. Met een afsluiting tussen de kopauto en de laatste wagen. Gedurende de tijd dat de karavaan passeert is de weg afgesloten voor verkeer.

Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft voor de organisatie getekend.
De wedstrijd wordt verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

Permanence:
De permanence is ook dit jaar in Café Zaal Jan van Tieskes aan de Nieuwendijk.

Route:
Start en finish zijn in de Bennebroekstraat in Someren-Eind.
Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart in de Bennenbroekstraat te Someren-Eind. Vervolgens rijden de renners via Nieuwendijk – Haagdoornweg – Vlasstraat – Ploegstraat – Hollandseweg – Nieuwendijk – Beliënberkdijk – Landbouwstraat – Zaanstraat en Goord Verbernedijk weer naar de finish op de Bennenbroekstraat. De route is 11,7 km en wordt 9 keer gereden. Elke 16-17 minuten is er een doorkomst. De finish wordt om circa 14:30 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.
Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, met uitzondering van de Bennenbroekstraat, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Deelnemersveld:
Het aantal deelnemers is wel wat teruggelopen ten opzichte van de steeds volgeboekte Twee Landen Koers. Dit is mede veroorzaakt door de het karakter van de wedstrijd en het parkoers. Trekken in een karavaan door Nederland en België is toch wat anders dan een ronde van 12 km. Maar de strijdlust zal er niet te minder om zijn. Er worden zo'n 100 renners aan de start verwacht. Voor deze wedstrijd kan nog aangemeld worden via de website van de bond of organisatie.

De regionaal favoriet Marc van Grinsven, winnaar van de Omloop van de Peelrijt, zal een gooi naar de nieuwe titel doen.

De winnaar van de vorige editie, Roy Steuten, maar ook de mannen die naast hem op het podium stonden, Stefan Laurijsen (ook winnaar in Liessel) en Koen Wulterkens gaan proberen ook deze editie op hun naam te zetten.
Dat Wulterkens zeker een kans maakt blijkt wel uit zijn prestaties dit jaar, 4e in Sint Jozef Klassieker, 3e in Omloop Liessel-Liessel en Omloop van de Peelrijt en 7e in Omloop van de Heidehof.
Roel de Vries, 2e in Peelrijt, Stijn Bongertman 2e in Liessel, Peter Stienstra 3e in Heidehof en 5e in Liessel en Peelrijt, en Luuk Schuurmans 3e in St. Jozef, zullen ook een gooi naar het hoogste schavot doen.

Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Patrick Houthooft Helmond, Rick van Deursen Budel-Schoot, Stef van den Bosch Milheeze, Gijs Vierling Veldhoven en Rick Craenen Nederweert.

Super Prestige Klassement:
Deze toppers strijden niet alleen om de prijzen van deze wedstrijd, maar ook om de punten die er te verdienen zijn voor het Super Prestige Klassement. Hierin gaat Koen Wulterkens aan de leiding. De man die tweede staat, Stienstra, kan hem nog inhalen, maar dan moet hij wel 13 plaatsen voor Wulterkens en bij de eerste 18 eindigen.

Nol van Loon uit Breda sterkste in de Omloop van de Heidehof. Edwin Raats wint weer bij de masters... (15-07-2018)
Klik voor vergrotingEen stekende zon stond aan de hemel in Someren-Heide tijdens de 39e editie van de Omloop van de Heidehof. Dat en de al begonnen vakanties zorgde voor een lagere opkomst dan verwacht bij de amateurs. De masters, de mannen van 40 jaar of ouder, kwamen wel in het verwachtte aantal. De strijd was er niet minder om. De amateurs reden ruim 42,5 km/uur gemiddeld en de masters ruim 41.
Klik voor vergrotingDe amateurs starten voor 16 ronden van 5,7 km totaal 91,2 km. Er waren diverse uitlooppogingen die weer op niets uitliepen. Dertig km voor het eind ontstond een kopgroep van twaalf die een voorsprong kregen van bijna 40 seconden. Vanwege de hitte waren er veel uitvallers. Uiteindelijk was het Nol van Loon uit Breda die de sprint royaal won. Op 5 seconden kwam Niels Vreys uit Lommel en daarachter Peter Stienstra uit Heerlen.
Bij de masters wisten halfweg koers, na 30 km, een drietal renners een breuk te bewerkstelligen. Deze drie bleven weg tot het eind. Ze kregen tot 49 seconden waarvan er op de meet nog maar 17 overbleven. Dit omdat er ondertussen weer drie man de achtervolging aangingen. Die kwamen er niet meer bij. De Helmonder Edwin Raats won de sprint weer oppermachtig, De Amsterdammer Job Janssen werd tweede voor René Kuhlman uit Baarlo. Edwin Raats had 1 uur en 31 minuten nodig om de 62,7 km af te leggen.

Klik voor vergrotingKlik voor vergroting Klik voor vergrotingKlik voor vergroting

"39e Omloop van de Heidehof" te Someren-Heide op zondag 15 juli 2018... (04-07-2018)
Klik voor vergrotingZondag 15 juli staat op de kalender van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) weer de jaarlijkse semi-klassieker "Omloop van de Heidehof" in Someren-Heide. Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft weer voor de organisatie van de 39e editie van deze wedstrijd getekend.
De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Parkoers:
Ook dit jaar zullen de deelnemers hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen van Someren-Heide: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deelnemers:
Er worden circa 150 deelnemers verwacht aan de start in Someren-Heide. Zij zullen strijden om de podiumplaatsen in een van de twee categorieën: amateurs, masters 40+. De samenwerking tussen de KNWU en de vrije bonden, verenigd in de Wielerbreedtesport Federatie Nederland, is ondertussen een vertrouwd gegeven. Daardoor kunnen de renners van alle bonden die lid zijn van de W.F.N., waaronder de KNWU, deelnemen aan deze wielerwedstrijd. Renners zonder een licentie kunnen starten met een zogenaamde daglicentie.

Klik voor vergrotingFerdi van Katwijk uit Wanroij, winnaar van de editie 2017 zal proberen zijn titel te verdedigen maar de anderen uit de top 10, o.a. Kamiel de Vleeming uit Zwolle, Roy Steuten uit Ell. Maar ook de mannen uit de top 10 van de Omloop van de Peelrijt, zoals Koen Wulterkens uit Boxmeer, Germon Peeters en Jeroen Rombouts uit Tilburg en Peter Stienstra uit Heerlen zullen strijden voor een podiumplek. Uit de regio zullen we het werk zien Patrick Houthooft Helmond, Stef van den Bosch Milheeze, Rick Craenen Nederweert, Gijs Vierling Veldhoven.

Starttijden:
Er wordt gestart om 12:30 uur met amateurs. Zij rijden 91 km.
De masters van 40 jaar en ouder starten om 12:32 uur en rijden 63 km.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 15 juli vanaf 11:00 uur in restaurant-feestzalen "Heidehof" aan de Kerkendijk.
De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis.

Nieuwe routes Kennedy Toertocht goed ontvangen... (02-07-2018)
Klik voor vergrotingJa, er waren mensen die op de automatische piloot richting Someren-Heide vertrokken voor de 80 km route en dus niet in de gaten hadden dat een andere route ook een andere start kon betekenen.
Klik voor vergrotingEn er waren mensen die het bord bij de splitsing van 40 en 80 km niet zagen. Maar de algemene teneur was toch dat het mooie nieuwe routes waren. Maar zeker de 120 km route werd alleen maar met lof over gesproken. Die blijft er dus even in. De vrijwilligers hebben er dan ook alles aan gedaan om het goed te laten verlopen. Ruim 400 pijlen werden er gehangen, waarvan meer dan 250 op de route van 80 km. Dat is een gemiddelde van elke 300 meter een pijl. Toch lukte het een enkeling om ze over het hoofd te zien.
Het weer zat dit jaar ook mee. Geen regen of wolkje aan de lucht. Met 30 graden misschien een beetje warm, maar er stond een lekker verfrissend windje en grote delen van het parkoers liepen over wegen onder bomen en zo.
Ruim 350 deelenemers gingen van start.

Voor een foto reportage zie ons fotoalbum.

Dank aan alle medewerkers en sponsors.
Café Zaal Brasserie in d'n Herberg
Profile De Fietsspecialist Meulendijks
Autobedrijf Erik van Hoof
Groente Fruit Someren

Marc van Grinsven wint Omloop van de Peelrijt... (03-06-2018)
"Een onrustige wedstrijd" noemde van Grinsven het na afloop. Soms werd er 35 km/uur gereden, dan weer boven de 45. Op een hele ronde van 13,9 km werd zelfs gemiddeld 44,9 km/uur geklokt.
Er waren diverse pogingen om te ontsnappen, maar dat lukte gewoon niet. Niemand mocht gaan van het peloton.
De eerste serieuze ontsnapping was na 70 km van Guus de Graauw, die later gezelschap kreeg van Arjan Ootjers en Stijn Bongertman. Ze kwamen tot bijna 30 seconden maar de pret mocht maar anderhalve ronde duren. Toen werden ze weer ingerekend.
Bij het luiden van de bel voor de laatste ronde probeerde Peter de Winter het, maar alleen tegen het hele peloton is onbegonnen werk. Hij werd 7 km voor het eind weer teruggehaald. Het draaide uit op een massasprint en dat was koren op de molen voor van Grinsven, Hij won, Roel de Vries werd tweede en Koen Wulterkens werd derde. Het ploegenklassement ging naar TSWV De Meet, die geen enkele man op het podium had, maar wel de vijfde, zesde en zevende prijs weghaalde.

Stefan Laurijssen wint de derde Omloop Liessel – Liessel... (06-05-2018)
Dit keer had de organisatie geconcludeerd dat het parkoers als vorig jaar goed was. De langere rechte wegen, minder bochten en een langere omloop hadden vorig jaar een positieve uitwerking. De omloop was 15,5 km lang, 7 keer af te leggen, totaal 108,5 km. Dit keer stond er weinig wind, maar de temperatuur was pittig, 26 graden. De 126 starters vertrokken geneutraliseerd tot op de Snoertsebaan. Vrij snel na de vrijgave een valpartijtje. Hierdoor raakten ongeveer 30 renners in enkele groepen op achterstand. Een kopgroep van vier ontstond ondertussen ook, Bongertman, Heijn, Kloppenburg en Veltenaar reden een paar honderd meter voor het peloton.
Ze bleven met vieren vechten maar kwamen niet echt verder weg. Elke ronde weer werd er wel een tiental renners uit koers gehaald vanwege te grote achterstand. Na pakweg 35 km sloten een zestal aan bij de vluchters.
De vier samen met Wulterkens, Stienstra, Simons, De Pruysenaere de la Woestijne, Laurijssen en Schuurmans reden wat verder weg van het jagende peloton, maar meer dan 35 seconden wilde niet lukken.
Na 75 km wedstrijd reed Schuurmans lek. Hij kon nog net voor twee achtervolgers, Kops en Broekmans, weer op stappen. 100 meter achter hem de twee en 150 meter daarachter het grote peloton. Hij vocht voor wat hij waard was, maar kon niet voorkomen dat hij bij het luiden van de bel samen met de twee achtervolgers werd ingerekend. Toch gaf hij zich niet gewonnen. In de laatste ronde ging hij weer de achtervolging aan samen met Veraart en Kornafel. De laatste staat er om bekend het snelste te zijn, maar de sprint van dit drietal ging toch naar Schuurmans die daarmee nog tiende werd.
De negen mannen in de kopgroep kregen de voorsprong niet echt geconsolideerd. Dan weer werd 50 seconden gemeten, dan weer 20 en vervolgens weer 40. In de laatste omloop keken ze elkaar aan en bleef er 25 seconden over. Bongertman demarreerde bij de laatste km, Laurijssen reageerden en samen hadden ze even later 10-15 meter. Laurijssen was de rapste voor Bongertman. Daarachter werd Wulterkens derde.
De wedstrijd werd verreden met een gemiddelde snelheid van 43,5 km per uur."3e OMLOOP LIESSEL LIESSEL" Internationale wielerklassieker... (26-04-2018)
Omloop Liessel Liessel.
Aanstaande zondag 6 mei zal de Omloop Liessel Liessel, een wielerklassieker van de vrije bonden, voor de tweede keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Liessel van start en rijdt een omloop van 15,5 km lang die 7 keer wordt afgelegd. Ook nu heeft Wielercomité MarmaBar weer voor de organisatie getekend. Zij krijgen hierbij technische ondersteuning van Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren.

Route.
De route is dit jaar gelijk aan de route van vorig jaar. Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart op de Hoofdstraat in Liessel bij de kerk. Dan via het Loon – Biezendreef – Snoertsebaan – Veghelsedijk – Lupinenweg – Eikenlaan – Snoertsebaan – Kanaalstraat – Neerkantseweg en weer Hoofdstraat. De route is 15,5 km en wordt 7 keer gereden. Elke 22 minuten is er een doorkomst. De finish wordt om circa 14:30 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen. Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Deelnemersveld.
Het peloton bestaat uit 130-140 amateurs die staan te trappelen om van start te gaan. Voor de wedstrijd die verreden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB), kan nog aangemeld worden via de website van de bond of organisatie. De plaatselijk favoriet Marc van Grinsven, zal een gooi naar de nieuwe titel doen. De tweede man op het podium van vorig jaar, Koen Wulterkens uit Boxmeer zal proberen dit keer een stapje te stijgen. Ook de winnaar van de Sint Jozef Klassieker, vorige maand, Wop van Cappelle wil dit deze keer herhalen. Kortom weer een wedstrijd met toppers. Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Lex van Enckevort uit Meijel, Rick Craenen uit Nederweert, Detlef la Grand en Wouter Jense uit Eindhoven, Patrick Houthoofd en Dennis Willemsen uit Helmond, en Luuk Metsemaekers uit Nuenen.

Wop van Cappelle wint St. Jozef Klassieker... Edwin Raats en Eric Maillard snelste masters…(08-04-2018)
Klik voor vergrotingOok dit jaar werd er weer flink gekoerst in de openingswedstrijd van TWC de Zwaluw. De 50+ reed 41,1 km/u, de 40-plussers ruim een km sneller en de amateurs zelfs 43,4 km/u. En toch vielen er relatief weinig af van het 102 amateurs tellende peloton. Bij de Masters reed nagenoeg iedereen de wedstrijd uit. Het prachtige weer is een van de redenen dat het zo snel ging. Tijdens de wedstrijd werd heel onrustig gereden. Dan weer snoeihard en dan weer op de rem. Dit zorgde voor enkele valpartijen, soms zelfs 2 in 1 ronde. De meesten kwamen er met schaafwonden vanaf. Bij de eerste doorkomst waren er al twee vluchter, van de Ven en de Haan, die de ronde erna gezelschap kregen van Straatsma, Goeleven en Arentsen. Samen hadden ze al een halve minuut. Maar het peloton liet hen niet gaan. De Haan viel terug in het peloton. Even lukte het de overige 4 nog de voorsprong weer iets te vergroten maar na 40 km wedstrijd werden ze ingerekend. Met nog 30 km voor de boeg lukte het Kornafel, van Cappelle en Borst om te ontsnappen. Hun voorsprong groeide tot bijna een minuut. 15 km later moest Borst de andere twee laten gaan en werd opgeslokt door het jagende peloton. Van Cappelle was te rap voor Kornafel. De pelotonssprint daarachter ging naar Schuurmans.

Klik voor vergroting67 masters gingen eerder op de dag van start in twee leeftijdsgroepen. De 50-plussers en de 40-plussers. Als gezegd lag hier het tempo ook gigantisch hoog.
Bij de 50+ probeerde Keim een ontsnapping, maar werd teruggehaald. Halfweg koers sprong Stan Janssen weg. Hij kreeg 15 seconden. In de laatste ronde werd hij echter weer ingerekend. Maillard was de snelste voor Somers en Kinket.

Klik voor vergrotingBij de jongere oudjes gooide Pauwels de knuppel in het hoenderhok. Hij had al meteen 20 sec. Maar na 30 km was hij die weer kwijt. 25 km voor het eind brak een groep van 8 los. Tot ruim een minuut wisten ze op te bouwen. Voor de sprint werd een beroep gedaan op de fotofinish. Raats was toch het rapst, ook al wist hij dat zelf niet zeker. De aanstichter van de strijd, Pauwels, werd twee en de Ruiter derde.

"29e St. JOZEF KLASSIEKER" om de grote prijs Heidehof te SOMEREN-HEIDE Zondag 8 april... (31-03-2018)
Klik voor vergroting Klik voor vergrotingZondag 8 april wordt voor de negenentwintigste keer op rij de jaarlijkse semi-klassieker voor amateurs en masters, de SINT JOZEF KLASSIEKER, verreden. De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Evenals voorgaande jaren heeft Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren dit jaar weer voor de organisatie van deze wedstrijd getekend en wederom alles gedaan om van dit evenement een succes te maken.

Klik voor vergrotingParkoers:
Dit evenement zal plaatsvinden in Someren-Heide. De deelnemers zullen hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deze wielerwedstrijd, staat open voor alle renners uit de categorieën amateurs A & B, masters en sportklasse. Momenteel staan er totaal zo’n 150 renners aangemeld om van start te zullen gaan in Someren-Heide. Het deelnemersveld is afkomstig uit heel Nederland, van Amsterdam tot Nijmegen en van Maastricht tot Den Helder. Het deelnemersveld is zelfs internationaal. Een aantal Belgische en Duitse renners hebben zich ook gemeld om deel te mogen nemen aan deze wedstrijd.

Klik voor vergrotingStarttijden:
Er wordt gestart om 12:30 uur met masters van 40 tot en met 49 jaar. Zij rijden 62,7 km.
De masters van 50 jaar en ouder starten om 12:32 uur en rijden 51,3 km.
De amateurs A & B rijden 91,2 km en starten om 14:30 uur.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 8 april vanaf 11:00 uur in Restaurant Feestzalen Heidehof aan de Kerkendijk.

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis.

Site bijgewerkt met alle informatie, Inschrijvingen gestart...(24-01-2018)
Vandaag hebben we zoveel mogelijk de informatie op onze site bijgewerkt. Het programma is vastgesteld.
De inschrijvingen zijn gestart.
Zodra we uw aanmelding verwerkt hebben, krijgt u een aanmeldingsbevestiging mail en wordt u op de aanmeldingslijst gezet. U dient dan direct te betalen. Pas na ontvangst van de betaling wordt u op de startlijst geplaatst. Het aantal startplaatsen is gelimiteerd.
Mocht het zo zijn dat de startlijst niet vol komt, dan kunt u uw voorinschrijving (aanmelding EN betaling) doen tot de uiterste voorinschrijfdatum. Daarna moet u altijd de extra kosten betalen.

Het op dit moment geplande programma is als volgt:
8 april Sint Jozef Klassieker (Someren-Heide, omloop 5,7 km, Masters 50+,Masters 40+, Amateurs+Sportklasse)
6 mei Omloop Liessel - Liessel (Liessel, omloop 15,5 km, 1 wedstrijd Am+Ma+Sk)
3 juni Omloop van de Peelrijt (Someren, omloop 13,9 km, 1 wedstrijd Am+Ma+Sk)
15 juli Omloop van de Heidehof (Someren-Heide, omloop 5,7 km, Am+Sk, Ma 40+)
16 sept GrensLand Klassieker (Someren-Eind, omloop 11,7 km, 1 wedstrijd Am+Ma+Sk)

We gaan dit jaar werken met een klassement over alle 5 wedstrijden. Het klassement zal berekend worden als het vroegere Super Prestige Klassement.
5 startpunten bij elke wedstrijd.
De eerste 30 geklasseerden in de Amateurwedstrijden krijgen van 30 to 1 punt en de eerste 20 geklasseerden in de aparte master wedstrijden van 20 tot 1 punt.
Al deze punten opgeteld geven de stand in het klassement.
De prijsuitreiking van dit klassement zal meteen na de laatste wedstrijd gedaan worden.


Roy Steuten wint de eerste Grens Land Klassieker... (10-09-2017)
Klik voor vergrotingDe wedstrijd ging van start met 94 amateurs. Al vrij snel na einde neutralisatie ontstond een kopgroep van negen man die niet meer teruggezien werden door het peloton. Na 10 km ontstond er een zware valpartij. Twee renners hadden flink letsel. Een werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere was er nog slechter aan toe en werd met de traumaheli naar Nijmegen vervoerd. Omdat de hulpdiensten de tijd en ruimte nodig hadden werd er meteen ingegrepen in de wedstrijd. De omloop van 11,7 km werd ingekort tot 5,5 km. Later werd weer via de grote omloop gereden.
Uit de kopgroep van negen viel na 50 km Pim Poortinga terug met een lekke band. Ondertussen was er vanuit het peloton een achtervolgende drietal ontsnapt, Piotr Kornafel, Malaya van Ruitenbeek en Jacques Cox. Deze reden een halve minuut voor het peloton en 2 minuten achter de koplopers.
Op 90 km reed weer een van de leiders, Germon Peeters, lek. Hij kwam uiteindelijk als achtste over de streep. In de finale kilometers werden er diverse pogingen gedaan om weg te springen. Maar uiteindelijk begon de kopgroep in zijn geheel aan de laatste 500 meter. Stefan Laurijssen en Roy Steuten hadden elkaar al veel aangekeken, maar Steuten was het rapst. Laurijssen werd twee en Koen Wulterkens drie. De Deurnenaar Marc van Grinsven werd vierde, maar was tevreden met de overwinning van zijn ploegmaat. De Belg Gody Jacobs werd vijf, Henk Jan Borghuis zes en Jeroen Rombouts zeven. Cox was de snelste van de drie achtervolgers en kwam op 3:17 binnen en het uiteen gebrokkelde peloton een minuut later.
Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de toestand van de gevallen renners.

1e Grens Land Klassieker voor amateurs en masters op Zondag 10 september 2017... (26-08-2017)
Traditioneel werd de internationale wielerklassieker de "Twee Landen Koers" in september georganiseerd. Wegens bezuinigingsredenen heeft de politie besloten om geen motoragenten meer in te zetten om deze wedstrijd te begeleiden. Hierdoor is het niet meer mogelijk om met de wielerkaravaan vanuit Someren-Eind naar België en terug te trekken.
Na vele besprekingen is besloten om een nieuwe wedstrijd op te zetten voor deze categorie renners, die puur uit liefhebberij hun sport willen bedrijven. Er is gekozen voor een parkoers van circa 12 km in de omgeving van Someren-Eind welk een negental keer zal worden afgelegd. De wedstrijd zal als een karavaan over het parkoers trekken. Met een afsluiting tussen de kopauto en de laatste wagen. Gedurende de tijd dat de karavaan passeert is de weg afgesloten voor verkeer.
Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft voor de organisatie getekend.
De wedstrijd wordt verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

Permanence:
De permanence is dit jaar in Café Zaal Jan van Tieskes aan de Nieuwendijk.

Route:
De route is dus aanzienlijk ingekort en loopt niet meer via België. Start en finish zijn in de Bennebroekstraat in Someren-Eind.
Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart in de Bennenbroekstraat te Someren-Eind. Vervolgens rijden de renners via Nieuwendijk – Haagdoornweg – Vlasstraat – Ploegstraat – Hollandseweg – Nieuwendijk – Beliënberkdijk – Landbouwstraat – Zaanstraat en Goord Verbernedijk weer naar de finish op de Bennenbroekstraat. De route is 11,7 km en wordt 9 keer gereden. Elke 16-17 minuten is er een doorkomst. De finish wordt om circa 14:30 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.
Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, met uitzondering van de Bennenbroekstraat, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Deelnemersveld:
Het aantal deelnemers heeft ook flink te lijden onder de ontwikkelingen. Twee jaar terug stonden er circa 200 te trappelen voor de Twee Landen Koers. Nu is dat toch ongeveer 50% minder. Voor deze wedstrijd kan nog aangemeld worden via de website van de bond of organisatie.

De regionaal favoriet Marc van Grinsven, zal een gooi naar de nieuwe titel doen.
De winnaar van de St. Jozef Klassieker Tom de Vreede zal proberen ook deze wedstrijd op zijn naam te zetten en de winnaar van de Omloop Liessel Liessel, Daan Switters uit Utrecht zal dat ook gaan proberen. Ook de mannen die naast hem op het podium stonden, Koen Wulterkens Boxmeer en Dennis Voskuilen Hoogland zullen er alles aan doen om hier op de hoogste plaats te staan. Maar ook sterke renners als Pim Achterkamp uit Rotterdam, Niels van Deursen en Kees Pameijer uit Den Haag en Kamiel Vleeming uit Zwolle. Kortom toch weer een wedstrijd met toppers.
Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Jeroen van Gennip Mierlo, Peter van de Heuvel Bakel, Jeroen Rebel Geldrop, Dennis Willemsen en Patrick Houthooft Helmond, Koen Strik, Arthur Wouters en Wouter Jense Eindhoven en Rick Craenen Nederweert.


Ferdi van Katwijk is de rapste in Omloop van de Heidehof... De Belg Ronny Denier wint bij de masters... (09-07-2017)
Klik voor vergrotingDe eerste reacties waren: "Een makke wedstrijd. Weinig gebeurd." Maar er werd gewoon weer als vanouds oerend hard gereden circa 43 km/uur. En op de achterzijde stond ook alweer net als altijd een flink briesje. Heini Koornberg, de winnaar van vorig jaar, heeft zeker geprobeerd om de titel weer te pakken. Al meteen in de eerste ronde probeerde hij weg te komen. Zo'n 25 km reed hij op kop, maar kreeg niet meer dan 15-20 seconden. Toen hij weer teruggepakt was, probeerde hij nog steeds weg te raken door aan kop te sleuren, maar het mocht niet zo zijn. 20 km voor het eind kon een drietal zich losweken en door de samenwerking tot bijna 30 seconden weg rijden en blijven. Ferdi van Katwijk uit Wanroij was van die drie het snelste. Jelle de Poorter uit Best werd nipt geklopt en een seconde daarachter werd de Zwollenaar Kamiel Vleeming derde. De strijdlustigste renner Koornberg werd nog vijfde.
Klik voor vergroting
Bij de masters werd door Math Stoffels en Leewah Woo de knuppel in het hoenderhok gegooid. Even daarna kregen ze gezelschap van de Vleutenaar Erwin Jager en de twee Belgen Vital Pauwels uit Lommen en Ronny Denier uit Kinrooi. Jager moest al snel weer lossen en de overige vier gingen als een trein. Ze reden tot bijna vier minuten los. In de laatste 10 km lieten de Belgen de andere twee achter zich. Denier won de sprint van Pauwels en op 15 seconden daarachter sprintte Woo naar de overgebleven podiumplaats. De winnaar van vorig jaar, de helmonder Edwin Raats, won de pelotonssprint."38e Omloop van de Heidehof" te Someren-Heide op zondag 9 juli 2017.... (29-06-2017)
Klik voor vergrotingZondag 9 juli staat op de kalender van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) weer de jaarlijkse semi-klassieker "Omloop van de Heidehof" in Someren-Heide. Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft weer voor de organisatie van de 38e editie van deze wedstrijd getekend.
De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Parkoers:
Ook dit jaar zullen de deelnemers hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen van Someren-Heide: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deelnemers:
Er worden circa 150 deelnemers verwacht aan de start in Someren-Heide. Zij zullen strijden om de podiumplaatsen in een van de twee categorieën: amateurs, masters 40+. De samenwerking tussen de KNWU en de vrije bonden, verenigd in de Wielerbreedtesport Federatie Nederland, is ondertussen een vertrouwd gegeven. Daardoor kunnen de renners van alle bonden die lid zijn van de W.F.N., waaronder de KNWU, deelnemen aan deze wielerwedstrijd. Renners zonder een licentie kunnen starten met een zogenaamde daglicentie.

Klik voor vergrotingHenie Koornberg uit Heino winnaar van de editie 2016 zal proberen zijn titel te verdedigen en de andere podiumplaatsen Simon Broekhuis uit Zwolle en Ronald Greep uit Maasland zullen proberen hem van die titel af te houden. Marc van Grinsven Deurne, winnaar van de edities 2012 en 2013, zal proberen om na zijn overwinning in 2015 dit jaar weer voor de vierde keer de overwinning op te eisen. Niels van Deursen uit Den Haag en Daan Switters uit Utrecht, winnaar van de Omloop Liessel Liessel, zullen strijden voor een podiumplek. Roy Steuten uit Ell, Rob Linsen uit Waalre en Koen Wulterkens uit Cuijk zullen weer, net als vorig jaar, proberen bij de snelsten te zullen zijn.
Uit de regio zullen we het werk zien Patrick Houthooft Helmond, Jeroen van Gennip Mierlo, Jeroen Rebel Geldrop en Peter Verhouden Eindhoven.

Starttijden:
Er wordt gestart om 12:00 uur met amateurs. Zij rijden 92 km.
De masters van 40 jaar en ouder starten om 12:02 uur en rijden 63 km.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 9 juli vanaf 11:00 uur in restaurant-feestzalen "Heidehof" aan de Kerkendijk.
De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis.

Wederom matige deelname Kennedy Toertocht... (26-06-2017)
Klik voor vergrotingOp 25 juni werd weer de Kennedy Toertocht verreden. Als vanouds is dit de zondag voor de Kennedymars.
De 80 km en 40 km route lopen voor 95 % over de route van de mars.

Het werd zo mooi beloofd aan het begin van de week. Op vrijdag en zaterdag afkoeling en regen, maar op zondag weer droog, zonnig en 24 graden. Helaas zaten ze er weer een dag langs. Zaterdag en de zondag was het grijs, miezerig, winderig en ronduit koud. Geen fietsweer dus.
Hierdoor was de deelname aan deze tocht ronduit laag te noemen. Desondanks werd deze tocht door degene die wel reden als mooi, goed en prettig ervaren. Er gingen 242 deelnemers van start.

Foto: Aad van Bree-Elshof uit Someren wordt in de bloemetjes gezet omdat ze alle 35 Kennedy Toertochten heeft gereden.


Voor een foto reportage zie ons fotoalbum.

Dank aan alle medewerkers en sponsors.
Café Zaal Brasserie in d'n Herberg
Profile De Fietsspecialist Meulendijks
Wereldrestaurant Mierlo
Autobedrijf Erik van Hoof
Groente Fruit Someren
Shell Linden

Omloop van de Peelrijt afgelast… (17-05-2017)
Om diverse redenen, onder andere het steeds moeilijker worden van vinden van vrijwilligers, maar vooral door het bedroevend lage aantal voorinschrijvingen hebben we na lang beraad moeten besluiten om een streep te zetten door de Omlop van de Peelrijt. We zullen ons gaan beraden op de toekomst van onze wedstrijden.

Grens Land Klassieker van 3 naar 10 september verzet… (10-05-2017)
Vanwege een overvol weekend rond 3 september hebben we besloten de Grens Land Klassieker te verzetten naar 10 september.


Daan Switters uit Utrecht zet wederom de Omloop Liessel – Liessel op zijn naam… (23-04-2017)
Klik voor vergroting De organisatie had haar licht eens laten schijnen over het parkoers en heeft gekozen voor een langere ronde met minder bochten. 15,5 km lang, 7 keer af te leggen, totaal 108,5 km.

Dit keer stond er niet zo'n stevige wind. De 137 starters bleven dan ook veel beter bij elkaar. Na 7 km een valpartij op een recht stuk weg. Geen ernstige letsels, maar wel de eerste keer dat het peloton brak. Acht km later vonden de groepen elkaar weer en begon gezamenlijk aan de tweede omloop.

Tijdens de derde omloop brak het peloton in drie groepen. En ook dit was een halve ronde later weer ongedaan gemaakt.

Wederom twee rondes later, op dezelfde plek, weer drie groepen, maar ook dit mocht niet lukken.

Na 85 km wedstrijd ontstond een kopgroep die langzaam verder weg reed. Met nog 15 km te gaan hadden ze 30 seconden. Ze wisten dit met vieren vast te houden tot op de meet.

Klik voor vergrotingDaan Switters won de sprint. Hij dankte de organisatie dat ze de streep wat verlegd had, hierdoor had hij iets meer ruimte voor zijn spurt en won met meer meters dan vorig jaar. Daarachter Koen Wulterkens net voor Dennis Voskuilen. Martijn Broekman greep naast de podiumplekken. De sprint van het peloton was voor Ferry de Ruiter.

Dat dit een snel parkoers zou zijn wordt bevestigd door de tijd die de renners gereden hebben. Een gemiddelde van 44,9 km per uur werd genoteerd."2e OMLOOP LIESSEL LIESSEL" Internationale wielerklassieker(17-04-2017)
Omloop Liessel Liessel.
Aanstaande zondag 23 mei zal de Omloop Liessel Liessel, een wielerklassieker van de vrije bonden, voor de tweede keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Liessel van start en rijdt een omloop van 15,5 km lang die 7 keer wordt afgelegd. Ook nu heeft Wielercomité MarmaBar weer voor de organisatie getekend. Zij krijgen hierbij technische ondersteuning van Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren.

In plaats van de Ronde van Brabant.
Vorig jaar organiseerde Wielercomité MarmaBar de eerste editie in plaats van de Ronde van Brabant. Een zogenaamde rit in lijn die een route van uit Liessel naar Overloon en via St. Anthonis en Gemert-Bakel terugkwam. Deze wedstrijd werd begeleid door een grote groep vrijwilligers, verkeersregelaars en een aantal motoragenten die de taak hadden om de tegenliggers te laten stoppen. De politie heeft echter besloten geen wielerwedstrijden meer te begeleiden en vindt dat de verkeersregelaars het moeten doen.
Om dit mogelijk te maken heeft de organisatie besloten om een groot deel van het parkoers te laten vervallen.

Route.
De route is dit jaar langer en ook is het aantal bochten verminderd. Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart op de Hoofdstraat in Liessel bij de kerk. Dan via het Loon – Biezendreef – Snoertsebaan – Veghelsedijk – Lupinenweg – Eikenlaan – Snoertsebaan – Kanaalstraat – Neerkantseweg en weer Hoofdstraat.
De route is 15,5 km en wordt 7 keer gereden. Elke 22 minuten is er een doorkomst. De finish wordt om circa 14:30 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.
Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Deelnemersveld.
Het aantal deelnemers heeft ook te lijden onder de ontwikkelingen. stonden er voor de Ronde van Brabant circa 200 te trappelen, vorig jaar waren dat er 140 voor de nieuwe Omloop. Dit jaar naderen we wederom dat aantal van 130-140 starters. Voor de wedstrijd die verreden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB), kan nog aangemeld worden via de website van de bond of organisatie.

De plaatselijk favoriet Marc van Grinsven, zal een gooi naar de nieuwe titel doen.
De mannen op het podium van vorig jaar, winnaar Daan Switters uit Utrecht, Pim Achterkamp Rotterdam en Niels van Deursen Den Haag staan weer aan de start.
Ook de winnaar van de St. Jozef Klassieker Dirk van Leuken Best zal proberen deze wedstrijd op zijn naam te zetten. Ook de mannen die naast hem op het podium stonden, Kees Pameijer Den Haag en Koen Wulterkens zullen er alles aan doen om hier op de hoogste plaats te staan. Kortom weer een wedstrijd met toppers.

Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Jeroen van Gennip Mierlo, Peter Verhouden Eindhoven, Stef van de Bosch Milheeze en Luuk Nissen Best.Dirk van Leuken wint St. Jozef Klassieker... Marco Jeletich en Ferry de Ruiter snelste masters…(09-04-2017)
Klik voor vergroting Klik voor vergroting Snoeihard werd er gereden. In alle drie de categorieën. De 50+ reed 42,4 km/u, de 40-plussers nog een km sneller en de amateurs zelfs 43,6 km/u. En toch vielen er weinig af. Het prachtige weer is een van de redenen dat het zo snel ging. 95 amateurs begonnen aan hun 91 km in Someren-Heide. Normaal is het zo in Someren-Heide dat het gebeurt op de achterzijde van het parkoers. Na de 2e ronde Een kopgroep van 11 man en dat bleef zo tot het eind. Behalve dan dat Anne Willem van der Meulen met materiaalpech terugviel. Halverwege koers tikten ze bijna de 2 minuten voorsprong aan. Tegen het eind probeerden enkelen weg te komen maar dat mocht niet lukken. Niels van Deursen moest de anderen laten gaan. De kop sprintte af met 9 man. In de eindsprint kwam Gerard van Haaften ten val. Hij werd toch op de 9e plek geklasseerd. Het peloton had ondertussen wel wat van de achterstand teruggepakt, maar kwam op anderhalve minuut binnen, waarbij Jack Wenders de sprint won.

Klik voor vergroting72 masters gingen eerder op de dag van start in twee leeftijdsgroepen. De 50-plussers en de 40-plussers. Als gezegd lag hier het tempo ook gigantisch hoog.
Beide groepen kwamen na de eerste ronde als gesloten peloton door, net als bij de amateurs. Daarna reden bij de 50-plussers twee man weg Jeletich en Barend Verhagen. En deze bleven weg. Een poging om ze terug te halen liep op niets uit. Jeletich was de rapste in de spurt voor Verhagen. Daarachter won Ron Paffen de sprint van het peloton op 1:21.

Klik voor vergrotingBij de jongere oudjes eenzelfde ontwikkeling. Bij de tweede doorkomst drie man aan de leiding, Marcel Alma, Ferry de Ruiter en Marc van Grinsven. Ook deze werden niet meer teruggezien. Het peloton streed echter iets feller. Vier man in de achtervolging op uiteindelijk 17 sec. Daarachter weer 4 op 34 sec en het peloton op 49 sec. De sprint van de drie werd behoorlijk gehinderd door een autobestuurder die vanuit een inrit voor de renners de weg op reed. De Ruiter was echter het eerst, met daarachter van Grinsven en Alma.

Site bijgewerkt met alle informatie, Inschrijvingen gestart...(05-02-2017)
Vandaag hebben we zoveel mogelijk de informatie op onze site bijgewerkt. Het programma is vastgesteld.
De inschrijvingen zijn gestart.
Zodra we uw aanmelding verwerkt hebben, krijgt u een aanmeldingsbevestiging mail en wordt u op de aanmeldingslijst gezet. U dient dan direct te betalen. Pas na ontvangst van de betaling wordt u op de startlijst geplaatst. Het aantal startplaatsen is gelimiteerd.
Mocht het zo zijn dat de startlijst niet vol komt, dan kunt u uw voorinschrijving (aanmelding EN betaling) doen tot de uiterste voorinschrijfdatum. Daarna moet u altijd de extra kosten betalen.

Het op dit moment geplande programma is als volgt:
9 april Sint Jozef Klassieker (Someren-Heide, omloop 5,7 km, Ma 50+, 40+, Amateurs)
23 april Omloop Liessel - Liessel (Liessel, omloop 19 km, 1 wedstrijd Am+Ma)
28 mei Omloop van de Peelrijt (Someren, omloop 14 km, 1 wedstrijd Am+Ma)
9 juli Omloop van de Heidehof (Someren-Heide, omloop 5,7 km, Amateurs, Ma 40+)
3 sept GrensLand Klassieker (Someren-Eind, omloop 12 km, 1 wedstrijd Am+Ma)

GrensLand Klassieker gaat niet door... (07-09-2016)
In onze planning stond om op 18 september onze wedstrijd in Someren-Eind te organiseren. Omdat dit niet meer de Twee Landen Koers kon zijn doordat we geen begeleiding van de politie kregen hebben we een omloop op een ronde van 12 km gepland genaamd de Grens Land Klassieker.

Zoals wij voorspeld hadden, trekt dit soort wedstrijden minder deelnemers.
Dat er echter zo weinig aanmeldingen zijn dat wij een groot deel van de kosten niet meer kunnen dragen is echter betreurenswaardig.

Hierdoor hebben we moeten besluiten om de verdere organisatie van deze wedstrijd te beëindigen.
Verder gaan met organiseren, met de ijdele hoop dat er nog genoeg aanmeldingen bijkomen in de komende dagen is onverantwoord.

Wij betreuren het ten zeerste dat het zover heeft moeten komen en dat de renners ons in de steek hebben gelaten in onze pogingen om zo mooi mogelijke wedstrijden te organiseren.
De deelnemers die al betaald hebben krijgen hun geld terug.

Heini Koornberg wint de Omloop van de Heidehof  in Someren Heide... Edwin Raats is weer de snelste masters... (04-07-2016)
Klik voor vergroting Klik voor vergrotingDe opkomst was weer magertjes. In eerste instantie had de organisatie het programma al omgegooid door het lage aantal vooraanmeldingen. Zo gingen de amateurs al om 1 uur van start en meteen daarachter alle masters. De strijdlust van de renners was er niet te minder om. De amateurs reden flink door en het peloton brak daardoor in verschillende groepen. Heini Koornberg uit Heino wist de sprint op zijn naam te zetten. In zijn kielzog zijn ploegmaat Simon Broekhuis uit Zwolle. En zo was het ploegenklassement ook al zo goed als binnen. De individueel Ronald Greep uit Maasland besteeg de derde podiumplek. Zij waren de eersten van een kopgroep van twaalf. Het peloton zat nog net niet op een ronde. Daartussen diverse enkelingen die het in de kopgroep niet konden houden.
Een half uurtje daarvoor finishten de masters. Drie man waren weg. Ook hier twee ploegmaten, Stefan Verheijen uit Gemert en de Helmonder Edwin Raats. Daarbij zat Edwin Driessen uit Utrecht. Raats was zoals vaak de snelste. Driessen werd tweede. Daarachter een groep van acht. De rest kwam gedurende de volgende 10 minuten binnen druppelen.

 

Mooie foto reportage van Harold Slegers te zien op https://plus.google.com/photos/100768492472156184443

Zondag Omloop van de Heidehof...(04-07-2016)
Klik voor vergroting Klik voor vergrotingZondag 10 juli staat op de kalender van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) weer de jaarlijkse semi-klassieker "Omloop van de Heidehof" in Someren-Heide. Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft weer voor de organisatie van de 37e editie van deze wedstrijd getekend.
De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Parkoers:
Ook dit jaar zullen de deelnemers hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen van Someren-Heide: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deelnemers:
Er worden circa 150 deelnemers verwacht aan de start in Someren-Heide. Zij zullen strijden om de podiumplaatsen in een van de twee categorieën: amateurs, masters 40+. De samenwerking tussen de KNWU en de vrije bonden, verenigd in de Wielerbreedtesport Federatie Nederland, is ondertussen een vertrouwd gegeven. Daardoor kunnen de renners van alle bonden die lid zijn van de W.F.N., waaronder de KNWU, deelnemen aan deze wielerwedstrijd. Renners zonder een licentie kunnen starten met een zogenaamde daglicentie.

Klik voor vergrotingMarc van Grinsven Deurne, winnaar van de edities 2012 en 2013, zal proberen om na zijn overwinning in 2015 dit jaar weer voor de vierde keer de overwinning op te eisen. Niels van Deursen uit Den Haag en Daan van Alphen uit Gennep, uit de top van de Omloop van de Peelrijt, zullen strijden voor een podiumplek. Roy Steuten uit Ell, Rob Linsen uit Waalre en Koen Wulterkens uit Cuijk zullen weer, net als vorig jaar, proberen bij de snelsten te zullen zijn.
Uit de regio zullen we het werk zien van Hans Slegers Someren, Patrick Houthooft Helmond, Luuk Metsemakers en Thomas Vael Nuenen, Nico van Dijk Mierlo, Floris Pennings Geldrop, Joost Adriaans en Bram van Kooi Veldhoven, en Rick van Deursen Budel.

Starttijden:
Er wordt gestart om 13:00 uur met amateurs. Zij rijden 92 km.
De masters van 40 jaar en ouder starten om 13:02 uur en rijden 69 km.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 10 juli vanaf 11:00 uur in restaurant-feestzalen "Heidehof" aan de Kerkendijk.

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis.

Programma Omloop van de Heidhof aangepast...(28-06-2016)
De voorinschrijving van de Omloop van de Heidehof laat te wensen over. We hebben daarom besloten om het programma aan te passen. Dit om het voor de bewoners en de vrijwilligers iets aantrekkelijker te maken. De masters categorieën worden gecombineerd tot 1 wedstrijd voor Masters 40+. De masters starten 2 minuten na de amateurs. LET OP: De start van de amateurs wordt vervroegd naar 13:00 uur. En de masters starten net daarna in plaats van om 12:00 uur.
Het programma wordt als volgt:
13:00 uur Amateurs 91,2 km, 16 ronden
13:02 uur Masters 40+ 68,4 km, 12 ronden

Matige deelname Kennedy Toertocht ...(27-06-2016)
Klik voor vergrotingOp 26 juni werd weer de Kennedy Toertocht verreden. Als vanouds is dit de zondag voor de Kennedymars.
De 80 km en 40 km route lopen voor 95 % over de route van de mars.
Dit jaar werd de toertocht voorafgegaan door een nooit in Nederland geziene super-cel storm. Hagelstenen groter dan tennisballen vielen en sloegen gaten in zo'n beetje elk huis in Someren en maaiden kassen met de grond gelijk. In het weekend werd dus door heel veel mensen ana het dak gewerkt of aan de andere schades.
Daarbovenop besloot het KNMI om ook nog maar weer eens code oranje voor de provincie Noord Brabant af te geven. En dat terwijl het in deze regio slechts één enkel buitje betrof. Dat was dus de genadeklap en veroorzaker van een historisch dieptepunt in de deelname aan deze toertocht, die toch door iedereen als mooi, goed en prettig wordt ervaren. Er gingen 236 deelnemers van start.
Dank aan alle medewerkers en sponsors.

Lieke Raijmakers gaat voor het goede doel 600 km fietsen in 6 dagen in het mooie afrikaanse Zambia. Ze gaat dan fietsen voor Cycle for plan van Plan Nederland en gaat hiervoor geld inzamelen om tienerzwangerschappen en kindhuwelijken tegen te gaan. Zodat meisjes in Zambia een gezonde, veilige en leuke toekomst tegemoet kunnen gaan. Het minimale bedrag van €3500 wil ze ophalen. Ze deed met de kennedytoertocht om te oefenen/trainen. Tevens konden andere deelnemers het goede doel ook steunen. Op de foto gaat ze van start.

Kennedy Toertocht mooie training voor Diekirch - Valkenswaard...(30-05-2016)
Klik voor vergrotingKlik voor vergrotingOp 26 juni wordt weer de Kennedy Toertocht verreden. Als vanouds is dit de zondag voor de Kennedymars.
De 80 km en 40 km route lopen voor 95 % over de route van de mars.
Voor alle informatie als starttijden, tarieven, wat u van ons krijgt etc. verwijzen we naar de menukeuze hiernaast.

Ook wordt er voor de snelle rijders een 120 km tocht uitgezet, over een geheel andere route dan die van de Kennedymars.
Deze tocht is een mooie voorbereiding op de internationale toertocht Diekirch-Valkenswaard die op zaterdag 27 augustus weer voor de 38e keer verreden gaat worden. Voor informatie over deze 260 km lange tocht: www.diekirch-valkenswaard.nl

Niels van der Pijl wint 1e Omloop van de Peelrijt... (01-05 -2016)
Net als bij de Omloop Liessel - Liessel werd er vandaag ook fel gestreden op het parkoers van de Omloop van de Peelrijt. Zijn we bij de stad-tot-stad ritten gewend dat het peloton bij elkaar blijft gedurende de eerste 80 km, ging hier echter weer al vrij snel het mes erin en ontstonden er diverse groepen van 20-25 renners.
Al meteen na de neutralisatie werd er flink aan getrokken. Er ontstond net een kopgroep van 6 renners die hun kansen zagen vervliegen toen de organisatie de wedstrijd stil legde omdat er een ambulance moest passeren. Opnieuw werd er geneutraliseerd gestart. En ook nu weer wachtte men niet af. De Rotterdammer Pim Achterkamp, Jan Metselaar uit Bergschenhoek en Timo Franssen uit Westervoort sprongen weg en kregen een voorsprong van ruim een minuut. 80 km lang reden ze met zijn drieën. Daarachter verschillende groepen waarvan de een na de ander wegens te grote achterstand uit koers werd genomen.
Met nog 25 km te gaan werden de vluchters door tien achtervolgers ingelopen. Vrij snel hierna sprong de Wageningenaar van der Pijl weg. Langzaam maar zeker werkte hij aan zijn voorsprong die opliep tot 50 seconden. De anderen snoepten nog wel wat secondes er af, maar konden hem niet meer terughalen. Naast van der Pijl mochten Sjors Beijer uit Wageningen en Jan Metselaar uit Bergschenhoek.
Het peloton kwam op ruim drie minuten.
Van de hevige regenbuien die voorspeld waren kwamen er geen. In de laatste ronden viel wel wat, maar het grootste deel van de wedstrijd was het droog.Mooie foto reportage van Harold Slegers te zien op https://plus.google.com/photos/100768492472156184443

"1e OMLOOP VAN DE PEELRIJT" Zondag 29 mei 2016 te Someren... (25-05 -2016)
Omloop van de Peelrijt.
Aanstaande zondag 29 mei zal de Omloop van de Peelrijt, een wielerklassieker van de vrije bonden, voor de eerste keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Someren van start en rijdt een omloop van 13,2 km lang die 10 keer wordt afgelegd. Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft voor de organisatie getekend.

In plaats van de Omloop der Peel.
Tot vorig jaar organiseerde Tour en Wielerclub "De Zwaluw" de Omloop der Peel. Een zogenaamde etappe wedstrijd waarbij gedurende twee dagen een route vanuit Someren door de peeldorpen en weer terug naar Someren werd afgelegd. Deze wedstrijd werd begeleid door een grote groep vrijwilligers, verkeersregelaars en een aantal motoragenten die de taak hadden om de tegenliggers te laten stoppen. De politie heeft echter besloten dit jaar geen wielerwedstrijden meer te begeleiden en vindt dat de verkeersregelaars het moeten doen.
Om dit mogelijk te maken heeft de organisatie besloten om een groot deel van het parkoers te laten vervallen.

Route.
De route is dus aanzienlijk ingekort en wordt nog maar op 1 dag gereden. Daar komt bij dat de finishstraat die normaal gesproken gebruikt wordt gereconstrueerd wordt. Start en aankomst in de Floreffestraat is daardoor niet mogelijk. Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart op de Vaarselstraat in Someren ter hoogte van de molen. Het parkoers bestaat vervolgens uit Hollestraat – De Hoof – Heikantstraat – Kerkendijk – Driehoekstraat – Zandstraat – Vlasstraat – Ploegstraat – Hollandseweg – Kerkendijk – Michielslaan – Parallelweg – Kuilerstraat – Kuilvenweg – Heikantstraat en weer Vaarselstraat.
De route is 13,2 km en wordt 10 keer gereden. Elke 18-19 minuten is er een doorkomst. De finish wordt om circa 15:00 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.
Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, met uitzondering van de Vaarselstraat, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Deelnemersveld.
Het aantal deelnemers heeft ook flink te lijden onder de ontwikkelingen. Vorig jaar stonden er circa 200 te trappelen voor de Omloop der Peel. Nu is dat toch ongeveer 50% minder. Voor de wedstrijd die verreden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB), kan nog aangemeld worden via de website van de bond of organisatie.

De regionaal favoriet Marc van Grinsven, zal een gooi naar de nieuwe titel doen.
De winnaar van de St. Jozef Klassieker Tom de Vreede zal proberen ook deze wedstrijd op zijn naam te zetten en de winnaar van de Omloop Liessel Liessel, Daan Switters uit Utrecht zal dat ook gaan proberen. Ook de mannen die naast hem op het podium stonden, Pim Achterkamp uit Rotterdam en Niels van Deursen uit Den Haag zullen er alles aan doen om hier op de hoogste plaats te staan. Kortom toch weer een wedstrijd met toppers.

Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Nico van Dijk Mierlo, Floris Pennings, Jeroen Rebel en Maikel Schellekens Geldrop, Ferry Castelijns Gemert, Thijs van der Heijden, Thomas Vael en Luuk Metsemaekers Nuenen, Hans Slegers Someren en Patrick Houthooft Helmond.

Daan Switters uit Utrecht schrijft 1e Omloop Liessel – Liessel op zijn naam... (01-05 -2016)
Er stond een stevige noorden wind over het parkoers van de Omloop Liessel – Liessel. De wedstrijd die werd georganiseerd omdat de Ronde van Brabant (stad tot stad wedstrijd door het oosten van Brabant) niet meer mogelijk was door de weigering van de politie om hun medewerking te verlenen. Dit kostte zeker 25% van het deelnemersaantal. Er gingen 143 renners van start.

En al meteen na de neutralisatie werd de knuppel in het hoenderhok gegooid. Met de wind op de kop reden ze tegen de vijftig kilometer per uur over de Snoertsebaan. En daarna richting het zuiden over de Lupinenweg rond de 55 km/u. Het was voor sommigen dan ook al meteen einde oefening. Ze moesten lossen en werden vanwege de achterstand uit koers genomen. De tweede ronde van 12,8 km die ze moesten afleggen ging het wat rustiger op de Snoertsebaan, maar op de Lupinenweg weer net zo hard.
Na een uur rijden ontstond er een kopgroep van 15 man. Ze moesten hard werken om weg te blijven. 20 km later hadden ze nog maar 10 seconden. Daarachter eisten de wind en het gejaag ook zijn tol. Velen moesten de strijd staken. Het peloton brak in diverse groepen. Die hadden al snel zoveel achterstand dat ze uit koers genomen werden.
Toen was de tegenstand echter gebroken. De voorsprong begon geleidelijk te groeien. Op 70 km was er een kleine valpartij in de kopgroep. De plaatselijk favoriet Marc van Grinsven kon de schuivende Michel Reuser niet ontwijken. Jorre van der Bij moest zijn medevluchters laten gaan en kon nog mee met de achtervolgers. Ronald Greep viel met kramp uit de kopgroep weg. Nu waren er nog elf over. Daarachter tien achtervolgers die alleen maar de schade zoveel mogelijk konden beperken. Het gaat werd steeds groter. Een minuut achter hen het peloton. In de laatste ronde probeerden Imo de Pruijssenaere en Roy Steuten te ontsnappen, maar dat mocht niet van de anderen. De laatste keer op de Lupinenweg wist een drietal te vluchten en weg te blijven.
Twee van hen waren teamgenoten, maar toch wist Daan Switters ze van de overwinning af te houden. Pim Achterkamp werd twee en Niels van Deursen drie. De achtervolgende groep kwam op ruim drie minuten binnen en het peloton op vier. De geluiden van ploegleiders en renners over het parkoers waren positief. Het was een mooie wedstrijd, een echte uitdaging en een harde koers.

Zondag 1 mei de 1e editie van Omloop Liessel - Liessel... (25-04-2016)

Omloop Liessel Liessel.
Aanstaande zondag 1 mei zal de Omloop Liessel Liessel, een wielerklassieker van de vrije bonden, voor de eerste keer van start gaan. Het wielerpeloton gaat in Liessel van start en rijdt een omloop van 12,8 km lang die 10 keer wordt afgelegd. Ook nu heeft Wielercomité MarmaBar weer voor de organisatie getekend. Zij krijgen hierbij technische ondersteuning van Tour en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren.

In plaats van de Ronde van Brabant.
Tot vorig jaar organiseerde Wielercomité MarmaBar de Ronde van Brabant. Een zogenaamde rit in lijn die een route van uit Liessel naar Overloon en via St. Anthonis en Gemert-Bakel terugkwam. Deze wedstrijd werd begeleid door een grote groep vrijwilligers, verkeersregelaars en een aantal motoragenten die de taak hadden om de tegenliggers te laten stoppen. De politie heeft echter besloten dit jaar geen wielerwedstrijden meer te begeleiden en vindt dat de verkeersregelaars het moeten doen.
Om dit mogelijk te maken heeft de organisatie besloten om een groot deel van het parkoers te laten vervallen.

Route.
De route is dus aanzienlijk ingekort. Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart op de Hoofdstraat in Liessel bij de kerk. Dan via de Nieuwstraat – Moorveld – Willige Laagt – Biezendreef – Snoertsebaan – Griendtsveenseweg – Klaverweg – Zonnewende – Lupinenweg – Eikenlaan en weer Hoofdstraat.
De route is 12,8 km en wordt 10 keer gereden. Elke 18 minuten is er een doorkomst. De finish wordt om circa 15:00 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.
Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

Deelnemersveld.
Het aantal deelnemers heeft ook te lijden onder de ontwikkelingen. Vorig jaar stonden er circa 200 te trappelen voor de Ronde van Brabant. Nu is dat toch ongeveer 25% minder. Voor de wedstrijd die verreden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB), kan nog aangemeld worden via de website van de bond of organisatie.

De plaatselijk favoriet Marc van Grinsven, zal een gooi naar de nieuwe titel doen.
De winnaar van de St. Jozef Klassieker Tom de Vreede zal proberen ook deze wedstrijd op zijn naam te zetten. Ook de mannen die naast hem op het podium stonden, Stefan Laurijssen en Roy Steuten zullen er alles aan doen om hier op de hoogste plaats te staan. Kortom weer een wedstrijd met toppers.

Verder zullen we kunnen genieten van het spel van de regionale renners Nico van Dijk Mierlo, Maikel Schellekens Geldrop, Luuk Metsemaekers Nuenen, Hans Slegers Someren en Patrick Houthooft Helmond.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 1 mei vanaf 10:00 uur in Café MarmaBar aan de Hoofdstraat.

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

Tom de Vreede wint St. Jozef Klassieker... Ron Paffen en Ferry de Ruiter snelste masters... (10-04-2016)
101 amateurs begonnen aan hun 102 km in Someren-Heide. En zoals altijd in Someren-Heide gebeurt het op de achterzijde van het parkoers. De eerste afsplitsing van een kopgroep van 20 man ontstond na 10 km. Maar een ronde later volgde weer een algehele hergroepering. Zo bleef het spel aan verandering onderhevig tot bijna halfweg koers het peloton uit elkaar valt in diverse groepen. Voor velen was het nu zaak om samen te werken en de goede groep op te zoeken. Een valpartij op 65 km hielp hier echter niet aan mee. Na nog eens een dikke 10 km vormden zich vier groepen van tussen de 15 en 20 man. De overige renners hielden het ondertussen voor gezien. In de groepen draaiden de molens goed, maar de kopgroep kon niet meer achterhaald worden.
Winnaar werd Tom de Vreede voor Stefan Laurijssen. Over de derde plek was even onduidelijkheid, maar de video-opnames van de jury brachten de beslissing. Roy Steuten mocht op het podium plaats nemen.

55 masters gingen eerder op de dag van start in twee leeftijdsgroepen. Ze reden onder een stralend zonnetje. Heel ander weer dan vorig jaar.
Na ongeveer 40 km ontstaat er aan de achterzijde van het parkoers, waar de wind langs de bosrand altijd invloed heeft op het verloop van de wedstrijd, een kopgroep van 4 man. Deze werkten goed samen, deden om beurten kopwerk en bleven weg van het peloton. In de laatste ronde werden ze echter, weer op de achterzijde, ingelopen door een jagende groep achtervolgers. De eerdere vluchters eindigden op de 9e tot de 12e plaats. Van de achtervolgers wist Ferry de Ruiter de wedstrijd op zijn naam te zetten, voor Edwin Raats en Berry Hoedemakers.
Ondertussen hadden de vijftig-plussers hun wedstrijd al wat eerder beslist. Die reden 3 ronden minder. Winnaar werd Ron Paffen, Roger Pauwels werd twee en Ad Guldemeester drie.


"27e St. JOZEF KLASSIEKER" om de grote prijs Heidehof te SOMEREN-HEIDE Zondag 10 april... (04-04-2016)
Zondag 10 april wordt voor de zevenentwintigste keer op rij de jaarlijkse semi-klassieker voor amateurs en masters, de SINT JOZEF KLASSIEKER, verreden. De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Evenals voorgaande jaren heeft Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren dit jaar weer voor de organisatie van deze wedstrijd getekend en wederom alles gedaan om van dit evenement een succes te maken.

Dit evenement zal plaatsvinden in Someren-Heide. De deelnemers zullen hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deze wielerwedstrijd, staat open voor alle renners uit de categorieŽn amateurs A & B, masters en sportklasse. Momenteel staan er totaal zoín 200 renners aangemeld om van start te zullen gaan in Someren-Heide. Het deelnemersveld is afkomstig uit heel Nederland, van Amsterdam tot Nijmegen en van Maastricht tot Den Helder. Het deelnemersveld is zelfs internationaal. Een aantal Belgische en Duitse renners hebben zich ook gemeld om deel te mogen nemen aan deze wedstrijd.

Er wordt gestart om 13:00 uur met masters van 40 tot en met 49 jaar. Zij rijden 79,8 km.
De masters van 50 jaar en ouder starten om 13:03 uur en rijden 62,7 km.
De amateurs A & B rijden 102,6 km en starten om 15:15 uur.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 10 april vanaf 11:30 uur in Restaurant Feestzalen Heidehof aan de Kerkendijk.

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

Sint Jozef Klassieker terug naar originele datum en start naar 13:00 uur... (14-03-2016)
Na intensief overleg met allerlei partijen hebben we moeten besloten om de Sint Jozef Klassieker toch op de originele datum 10 april te organiseren.
Daarnaast moeten we de starttijden van de Sint Jozef Klassieker terugzetten naar de originele planning. Dat wil zeggen de masters om 13:00 uur en de amateurs om 15:15 uur.


Dus sint Jozef Klassieker op 10 april !! en start om 13:00 uur en 15:15 uur.

Inschrijving geopend... (20-02-2016)
De inschrijving kan vanaf heden gedaan worden. Inschrijfgelden zijn gelijk gebleven en ook de prijzenschema's. Voor de duidleijkheid, de drie nieuwe omlopen zijn steeds 1 wedstrijd voor Amateurs en Masters met 1 klassering en 1 prijzenschema. Afhankelijk van de ontwikkelingen zullen we bezien of het mogelijk is om daar apart met masters te gaan rijden.


Het op dit moment geplande programma is als volgt:
10 april Sint Jozef Klassieker (Someren-Heide, omloop 5,7 km, Ma 50+, 40+, Amateurs)
1 mei Omloop Liessel - Liessel (Liessel, omloop 13 km, 1 wedstrijd Am+Ma)
29 mei Omloop van de Peelrijt (Someren, omloop 13 km, 1 wedstrijd Am+Ma)
10 juli Omloop van de Heidehof (Someren-Heide, omloop 5,7 km, Ma 50+, 40+, Amateurs)
18 sept GrensLand Klassieker (Someren-Eind, omloop 12,5 km, 1 wedstrijd Am+Ma)

Nieuw programma 2016... (10-02-2016)
Een aantal maanden terug hebben we het slechte bericht te horen gekregen dat de politie in ons district niet meer wil bijdragen aan de veiligheid van onze wedstrijden. Men claimt dat deze beslissing gebaseerd is op landelijk beleid, en dat terwijl de landelijke korpsleiding geen uitspraken of beslissingen hierover doet of neemt.
We hebben daar veel overleg over gehad en allerlei acties uitgezet, samen met andere organisatoren die door dit besluit getroffen zijn. Tot op heden hebben die acties echter nog niet het gewenste gevolg gehad.
Intern hebben we ook heel goed gekeken naar de ontstane situatie en we zijn tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om met de huidige wet- en regelgeving de wedstrijden zoals we ze kenden voort te zetten. Het is simpelweg onmogelijk om dan nog een veilig verloop te verkrijgen. We hebben gezocht naar allerlei alternatieven en komen tot de conclusie dat we op dit moment niet verder kunnen gaan dan het organiseren van een omloop op een parkoers van 10-15 km in gebieden die verkeersluw zijn. We zullen dan van wedstrijd tot wedstrijd bekijken wat mogelijk is en waar we eventueel nog zouden kunnen uitbreiden of de plannen zouden moeten aanpassen.
Door de onduidelijkheid rondom onze klassiekers hebben we ook nog niet eerdere een planning kunnen afgeven van al onze wedstrijden.
Verder is het nog maar de vraag of de overheden de benodigde vergunningen zullen afgeven.

Het op dit moment geplande programma is als volgt:
10 april Sint Jozef Klassieker (Someren-Heide, omloop 5,7 km, Ma 50+, 40+, Amateurs)
1 mei Omloop Liessel - Liessel (Liessel, omloop 13 km, 1 wedstrijd Am+Ma)
29 mei Omloop van de Peelrijt (Someren, omloop 13 km, 1 wedstrijd Am+Ma)
10 juli Omloop van de Heidehof (Someren-Heide, omloop 5,7 km, Ma 50+, 40+, Amateurs)
18 sept GrensLand Klassieker (Someren-Eind, omloop 12,5 km, 1 wedstrijd Am+Ma)

We zijn ons er terdege van bewust dat dit een achteruitgang is ten opzichte van vorig jaar. Het alternatief is rondjes rond de kerk en we weten uit ervaring dat die niet in trek zijn. We gaan er van uit dat de deelnemers ons blijven steunen in onze strijd om een mooi wedstrijd programma terug te krijgen.

Remco Bertelink wint de Twee Landen Koers... (06-09-2015)
Klik voor vergrotingDe 42e editie van de klassieker de "TWEE LANDEN KOERS" werd verreden onder redelijke weersomstandigheden. Een enkel klein buitje, een stevig windje. Het mocht de renners niet deren. Behalve dan de tientallen die er al vrij snel vanaf moesten. De snelheid varieerde van 35 km/u naar 50 km/u. Ontsnappingen werden niet toegestaan door het peloton. Elke poging werd direct afgestraft. Als compleet peloton kwamen ze na 91 km terug in Someren-Eind en begonnen ze dus aan de drie aankomstrondes van 12 km. Pas in de laatste ronde een ontsnapping van vier man. Deze kwamen op25 seconden. Net voor de streep keken ze elkaar even aan en daardoor vielen ze terug naar 13 seconden voor het peloton. De sprint werd aangetrokken door Simon Broekhuis. Maar al snel gingen de andere drie er over heen en won Remco Bertelink. Niels van Deursen werd tweede en Marijn Pijper derde.
De pelotonssprint werd gewonnen door de regionaal favoriet Marc van Grinsven.

Zondag 6 september de Twee Landen Koers... (28-08-2015)
Klik voor vergrotingTraditioneel werd de internationale wielerklassieker de "TWEE LANDEN KOERS" op de derde zondag in september georganiseerd. Na vele besprekingen met betrokken organisaties en overheden in zowel binnen- als buitenland heeft Tour en Wielerclub "de Zwaluw" de 41e editie van deze wielerklassieker op 6 september op de agenda staan. Deze wielerwedstrijd voor amateurs en masters, wordt verreden over een afstand van 127 km door Nederland en België. De organisatie heeft weer veel werk verzet om dit evenement in goede banen te leiden. De wedstrijd wordt verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

Super Prestige Klassement:
Deze wedstrijd telt mee voor het Super Prestige Klassement van de Vrije Bonden. Dit klassement is opgemaakt over een 6-tal klassiekers. De organisatie van 4 van de klassiekers staat op het conto van TWC de Zwaluw. De Tweelandenkoers is dit keer de voorlaatste wedstrijd voor dat klassement. De laatste is de Zeeland Classic die de zaterdag erna georganiseerd wordt. De vrije bonden hebben een behoorlijk prijzenschema beschikbaar gesteld. De eerste prijs bedraagt zelfs € 100,=. Aan de leiding staat momenteel de Belg Kristof Gryson, die tweede werd in de Omloop der Peel, derde in de Ronde van Brabant en winnaar van Someren-Peer-Someren en de Ronde van Noord-Beveland. Hij staat zoveel punten los, van Jordy van Sambeeck uit Nijmegen dat hij nagenoeg niet meer in te halen is. Rob Linsen uit Waalre en Marc van Grinsven uit Deurne bezetten de gedeelde derde plaats.

Permanence:
De permanence is ook dit jaar in Café Die Twee de Sluisstraat in Someren-Eind.

Route:
De start en finish van deze wedstrijd is zoals gebruikelijk in Someren-Eind. De rest van de route is zoals vorig jaar verreden werd, ook de lus die In België verreden wordt. Zondagmiddag om 12:00 uur wordt er gestart in de Sluisstraat te Someren-Eind. Vanaf Someren-Eind rijden de renners en volgers via de Boerenkamplaan, Lavallestraat, Ploegstraat, Hollandseweg en Nieuwendijk naar Maarheeze. De doorkomst wordt daar verwacht om 12:18 uur. Van Maarheeze via Weert (12:32 uur) naar de Nederlands-Belgische grens die men om ongeveer 12:40 uur passeert. Lozen is de eerste Belgische plaats die wordt aangedaan. De route is dan als volgt: Kaulille, Kleine Brogel, Eksel, Overpelt, Kleine Brogel, Kaulille, Lozen. Om 13:28 uur passeert de karavaan de grens en komt weer op Nederlands grondgebied. Weert wordt dan gepasseerd om circa 13:39 uur waarna men via de omgekeerde route naar Someren-Eind rijdt. Daarbij passeert de karavaan Maarheeze om 13:51 uur. Dan via de Nieuwendijk weer naar Someren-Eind en via de Bennenbroekstraat, Goord Verbernedijk, Zaanstraat en Kanaaldijk Noord gaat het weer richting de aankomst. De eerste doorkomst in Someren-Eind wordt verwacht om 14:10 uur, waarna de renners nog drie plaatselijke ronden van 11,4 km moeten afleggen alvorens er gefinisht wordt. De plaatselijke ronden lopen via de Sluisstraat, Boerenkamplaan, Lavallestraat, Vlasstraat, Ploegstraat, Hollandseweg, Nieuwendijk, Bennenbroekstraat, Goord Verbernedijk, Zaanstraat, Kanaaldijk Noord en weer Sluisstraat. Om circa 14:57 uur wordt de finish in Someren-Eind verwacht. De renners hebben dan 127 km gereden met een gemiddelde van 43 km per uur.

Begeleiding:
De wielerkaravaan is ook dit keer in goede handen. Al diverse jaren worden onze grensoverschrijdende wedstrijden in zijn geheel door de Nederlandse en de Belgische politie begeleidt, deze samenwerking is al bijna routine geworden en zal dan ook in deze Twee Landen Koers worden voortgezet. De hele wedstrijd wordt begeleid door de Motorpolitie van de Regio Brabant Zuidoost Afdeling Deurne-Asten-Someren, Verkeerspolitie Limburg post Hasselt en motorordonnansen van Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen. Verder zijn er de vele vrijwilligers die, aangesteld als verkeersregelaar, de wedstrijd in goede banen zullen leiden.

Bijna volgeboekte wedstrijd:
Aangezien het maximum aanmeldingen nog net niet is bereikt, kan er nog ingeschreven worden voor deze wedstrijd. Dit kan ook op de dag zelf voor zover er ruimte is.

Deelnemers:
Ondanks dat er wat minder voorinschrijvingen zijn verwachten we toch met 165 renners van start te gaan. En de startlijst bevat ook dit jaar de namen wederom vele namen van sterke coureurs. De eerder genoemde top van het super prestige klassement zal nagenoeg geheel aan de start verschijnen: Kristof Gryson (de winnaar van de vorige editie), Jordy van Sambeeck, Rob Linsen, Marc van Grinsven, Tom de Vreede (winnaar Omloop der Peel), Marijn Pijper, Harko Kievit (winnaar Ronde van Brabant), Roy Steuten en Ferry de Ruiter. Allemaal namen die in het verleden een of meer klassiekers van TWC de Zwaluw op hun naam hebben gezet. Zij zullen het op gaan nemen tegen de rest van het circa 165 deelnemers tellende peloton. Met daarin ook sterke mannen als Remco Bertelink, Piotr Kornafel en Werner Altewischer. De coureurs komen uit heel Nederland en ook uit België en Duitsland. De Oekraïner Igor Ovdienko, de Pool Piotr Kornafel (klassementsleider bij de NWB amateurs) en de Duitsers Allen en Benders, Gottfried zorgen voor een extra internationaal tintje. In totaal doen er zo’n twintig buitenlanders mee Ook de winnaar van de Ronde van Brabant, Dennis Voskuilen zal acte de présence geven. Uit de regio zien we Hans Slegers Someren, Tim Broers Budel, Patrick Houthooft en Marlon Beekman Helmond en Stan Rutten uit Eindhoven, Jeroen Rebel uit Geldrop, Maikel Schellekens en Thomas Vael uit Nuenen en Michael Lasut uit Weert.

Winst in Someren Peer Someren voor de Belg Kristof Gryson...(12-07-2015)
Klik voor vergroting Someren Peer Someren met het deels nieuwe parkoers was een gevarieerde route, met een aantal lange rechte stukken, maar ook voor een groot deel een route waarop de renners vaak eventuele vluchters uit het oog verloren. Geen lange rechte wegen, met uitzondering van de weg tussen Someren en Maarheeze en tussen Achel en Peer. De eerste 50 km, tot in Peer, enkele pogingen om weg te komen. Deze liepen op niets uit. In het bochtige deel nabij Wijchmaal, in de Dommelvallei, sprongen Patrick van Gortel en Joost Volkers weg. Bij het binnenrijden van Peer hadden ze een serieuze voorsprong. Dat hadden de anderen ook gezien en een groep van 7, Roel Jetten, Niels van Deursen, Teus de Jong, Kristof Gryson, Dries de Smet, Roy Steuten en Koen Wulterkens probeerde het ook. En ook hen lukte het. Al snel waren ze bij de andere 2 vluchters. Eerst konden ze de cadans niet vinden. Lange tijd hing de voorsprong op 15 seconden. Een vijftal kilometers later sprong Bram Vermeulen er ook naar toe. Vervolgens konden de tien in de Achelse bossen werken aan de voorsprong. Hier begon hij te groeien. Net na Budel bedroeg hij 1 minuut. In Maarheeze, 80 km, weer 10 sec erbij. Terug in Someren zakte de Jong langzaam af. Net na de eerste doorkomst aan de finish, bij het ingaan van de laatste 20 km maakte Jetten een schuiver. Volkers, de mede-initiator van deze ontsnapping moest uitwijken door de stoep op te rijden. Daarbij reed hij zijn voorband kapot. Hij werd snel geholpen, maar kon de rest niet meer achterhalen. Enkele kilometers later moest Wulterkens de rest laten gaan. De overgebleven zes vochten voor hun voorsprong. Maar achterin zaten ze ook niet stil. Een zevental ging de achtervolging in. Al snel zagen de koplopers de seconden wegtikken. In de eindsprint hadden ze nog maar 10 sec. Er werd fel gesprint, maar Gryson is daarin juist heel sterk. Van Deursen werd tweede en daarachter eindigde Steuten als derde.

Marc van Grinsven wint weer in Someren Heide. Edwin Raats en Frank Witlox snelste masters...(21-06-2015)
Klik voor vergrotingDe opkomst was magertjes, maar dat deed niets af aan de strijdlust van de renners. De amateurs reden flink door en het peloton brak daardoor in verschillende groepen. Marc van Grinsven, winnaar in 2012 en 13) wist de sprint op zijn naam te schrijven voor Tom de Vreede en Roy Steuten. Eerder die dag reden de masters hun rondjes en ook daar werd flink gestreden. Niet alleen door de hoge snelheid vielen er diverse renners af, maar ook een olieplek in een bocht in combinatie met een regenbui voor de start eiste zijn tol.
Klik voor vergroting Klik voor vergrotingBij de 50 plussers won, de kersverse Nederlands Kampioen Frank Witlox weer, net als vorig jaar. Twee werd Erik Meerkerk en drie John van Rullen.
Bij de 40-plussers was Edwin Raats de rapste voor Ferry de Ruiter en Arnoud Witsenburg.

Kennedy Toertocht mooie training voor Diekirch - Valkenswaard...(16-06-2015)
Klik voor vergrotingKlik voor vergrotingOp 28 juni wordt weer de Kennedy Toertocht verreden. Als vanouds is dit de zondag voor de Kennedymars.
De 80 km en 40 km route lopen voor 95 % over de route van de mars.
Voor alle informatie als starttijden, tarieven, wat u van ons krijgt etc. verwijzen we naar de menukeuze hiernaast.

Ook wordt er voor de snelle rijders een 120 km tocht uitgezet, over een geheel andere route dan die van de Kennedymars.
Deze tocht is een mooie voorbereiding op de internationale toertocht Diekirch-Valkenswaard die op zaterdag 29 augustus weer voor de 37e keer verreden gaat worden. Voor informatie over deze 260 km lange tocht: www.diekirch-valkenswaard.nl

36e Omloop van de Heidehof om de grote prijs Heidehof...(15-06-2015)
Klik voor vergrotingZondag 21 juni staat op de kalender van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) weer de jaarlijkse semi-klassieker "Omloop van de Heidehof" in Someren-Heide. Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren heeft weer voor de organisatie van de 36e editie van deze wedstrijd getekend.
De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Parkoers:
Ook dit jaar zullen de deelnemers hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen van Someren-Heide: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deelnemers:
Klik voor vergrotingEr worden circa 150 deelnemers verwacht aan de start in Someren-Heide. Zij zullen strijden om de podiumplaatsen in een van de drie categorieën: amateurs, masters 40+ en masters 50+. De samenwerking tussen de KNWU en de vrije bonden, verenigd in de Wielerbreedtesport Federatie Nederland, is ondertussen een vertrouwd gegeven. Daardoor kunnen de renners van alle bonden die lid zijn van de W.F.N., waaronder de KNWU, deelnemen aan deze wielerwedstrijd. Renners zonder een licentie kunnen starten met een zogenaamde daglicentie.
Marc van Grinsven Deurne, winnaar van de edities 2012 en 2013, zal proberen om dit jaar weer de overwinning op te eisen. Piotr Kornafel Straelen, winnaar van 2014 wil dat natuurlijk voorkomen. Ook Rob Linsen uit Waalre, uit de top van het super prestige klassement, zal zich gaan voorbereiden op de Someren Peer Someren. Uit de regio zullen we het werk zien van Hans Slegers Someren, Patrick Houthooft Helmond, Luuk Metsemakers en Jeroen Stasse Eindhoven, Bram van Kooi Veldhoven, en Rick van Deursen Budel.

Starttijden:
Klik voor vergrotingEr wordt gestart om 13:00 uur met masters van 40 tot en met 49 jaar. Zij rijden 80 km.
De masters van 50 jaar en ouder starten om 13:02 uur en rijden 63 km.
De amateurs rijden 103 km en start om 15:15 uur.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 21 juni vanaf 11:00 uur in restaurant-feestzalen "Heidehof" aan de Kerkendijk.
De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).
De toegang voor het publiek is natuurlijk gratis.

Ronde van Brabant op you-tube...(10-05-2015)
Harm Verhoeven maakte een on-board filmpje van de Ronde van Brabant en heeft het op youtube gezet. Daarop zit een overlay met snelheid/hartslag/cadans/vermogen en de route.

Er zijn inmiddels al ruim 1000 mensen geweest die het filmpje hebben bekeken en het is al gelinkt vanaf Wielerflits (als voorbeeld nu de Giro met on-board beelden gaat werken) en op veel Facebook pagina’s.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=dSo_U7_xBao

Harko Kievit wint de 38e Ronde van Brabant...(03-05-2015)
Voor de start werd de geestelijk vader van deze wedstrijd en de organisatiecomités, Piet Rooijmans herdacht. De amateur renners hebben veel aan hem te danken, zoals mooie koersen en een goede samenwerking tussen de bonden.
Deze wielerklassieker over 127 km ging van start met 184 amateurs. Direct na de vrijgave van de wedstrijd ging de snelheid naar circa 55 km per uur. Dit werd vastgehouden door Deurne en verder op weg naar Milheeze. Diverse coureurs probeerden met een of meer maten een gaatje te slaan, maar het was schier onmogelijk om aan de greep van het peloton te ontsnappen. Door de hoge snelheid waren er diverse renners die moesten lossen. Op de terugweg naar het zuiden ging de gemiddelde snelheid weer naar beneden. Dan reed het peloton weer 35 km/u om even later weer naar de 50 te gaan. Bij terugkomst in Liessel was het gemiddelde echter weer de vooraf geplande 43 km/u. Onderweg hadden de renners een beetje miezerweer gehad, op de plaatselijke rondes werd het echter menens met de regen. Ook hier weer grote variaties in de snelheid. Vier kilometer voor het eind sprong Dirk van Leuken uit Best weg. Hij wist zijn voorsprong op 10 seconden te brengen en vast te houden tot de laatste kilometer. Achter hem kwamen echter Jan Hekman uit Norg en zijn ploegmaat Harko Kievit uit Leek \opzetten. Kievit, die de Omloop der Peel vorig jaar op zijn naam zette was de rapste van de twee. Derde werd de individuele renner Youri Hamaekers uit Gulpen. De uiteindelijke snelheid lag hoog, gemiddeld 43,9 km per uur.

Piet Rooijmans, medeoprichter van TWC de Zwaluw, is overleden...(22-04-2015)
Vandaag bereikte ons het bericht dat Piet Rooijmans is overleden na een kort ziekbed.
Piet mocht de respectabele leeftijd van 91 jaar bereiken.
Piet was voor de oorlog al betrokken bij TWC de Zwaluw, en na de oorlogsjaren zorgde hij voor de her-oprichting van onze club. Hij regelde alles en organiseerde vele wedstrijden. En als hij wat tijd over had, ging hij bij andere organisaties in Nederland en België kijken.

In zijn hele leven heeft hij altijd klaar gestaan voor de wielersport. Van zijn jeugd af heeft hij zich ingezet als begeleider en later als organisator van vele wedstrijden (tot 70 per jaar) en als jurylid/bestuurslid voor diverse bonden, KNWU, NWB, BWF en WVAN.
Hij richtte samen met zijn broer de bond WVAN op.
Hij was mede initiator van de samenwerking tussen de bonden en de latere oprichting van de WFN.

Hij had maar 1 doelstelling: Alles doen om de renners te kunnen laten fietsen.

Piet wordt dinsdag 28 april om half vier gecremeerd in crematorium Berkendonk in Helmond.

Piet, bedankt voor alles, rust zacht.

Fotoreportage 2e dag 53e Omloop der Peel...(20-04-2015)
Henk Harrevelt maakte een fotoreportage op zondag. zie: www.harfoto.nlTom de Vreede wint 53e Omloop der Peel...(19-04-2015)
Er gingen 143 renners van start in Someren. De eerste 30 km bleef het een beetje rustig. Toen wist een groep van 21 weg te geraken. Gezamenlijk werkten ze aan hun voorsprong. Op de lus in Liessel hadden ze 15 seconden. Bij het verlaten van Liessel 30 en in Helenaveen 1 minuut. Nu reageerde het peloton en de voorsprong groeide niet meer. Op 80 km maakten een tweetal uit deze groep een schuiver in een scherpe bocht. Meeuwse en van Kooi vielen weg uit de groep. Met 19 man kwam de groep dus in Someren op de plaatselijke ronden. Ze werkten echter wel goed door, of het peloton had opgegeven, want bij het passeren van de meet hadden ze ruim 2 minuten. De een na de ander haakten af door het hoge tempo, van Dijk, van der Pijl, Hendriks, Diels, Kapitein en Rayer. In de voorlaatste ronde van 6,8 km wisten van Grinsven en de Vreede weg te springen. Op de meet was de Vreede net te rap voor van Grinsven. Daarachter won Stynen de sprint van de achtervolgers.

De tweede etappe ging van start op zondag 13:00 uur.
Al vrij snel na de neutralisatie de eerste ontsnapping van 3 man waarna 4 man in de achtervolging ging. In Vlierden kwamen de twee groepjes samen. En dit zevental met daarin Kristof Gryson en Wieger van der Schaaf, twee kanshebbers op ene podiumplek gezien hun klassering van een dag eerder. Een goede samenwerking zorgde ervoor dat deze wegbleven. Een voorsprong van rond de 1 minuut hielden ze de volgende 50 km vol. Op de nieuwe lus in de Ospelse Peel werd deze zelfs groter tot bijna 2 minuten.
Voordat ze echter de streep in Someren voor de eerste keer passeerden werd die voorsprong kleiner en kon een vijftal naar ze toe springen gedaan. Vier man wist weg te blijven Wieger van der Schaaf, Vincent Meyvis, Kristof Gryson en Piotr Kornafel. Van de overige drie werd Marco van Schijndel door het peloton ingerekend en kregen Luuk Metsemakers en Remy Meeuwse gezelschap van Robbert Schaap, Vincent ter Schure, Tim Foppen, Tim de Koning en Raymond Bakker. En deze twee groepjes voegden zich samen.
Al rap werd Meeuwse getroffen door kramp en verdween in het peloton. Een ronde later Foppen en Metsemakers. De acht overgebleven renners hadden nu een voorsprong van 1 minuut op het peloton. Met nog een 11 km te gaan ontsnapte ter Schure. Hij kreeg 25 seconden en liet die niet meer los. Van de overige zeven ging de Koning de sprint aan, te vroeg helaas, want 200 meter voor de streep was hij helemaal leeg. Bakker ging eroverheen en ook de rappe Kornafel kon dat niet meer voorkomen.
In het eindklassement werd Tom de Vreede eindwinnaar. Gryson werd twee, van der Schaaf drie en regiofavoriet Marc van Grinsven vier. De plaatselijke favoriet Hans Slegers werd 50ste.Zaterdag en zondag 53e Omloop der Peel...(14-04-2015)
Aanstaande weekend, zaterdag 18 en zondag 19 april, wordt voor de 53e keer de 'Omloop der Peel' georganiseerd. Dit is de oudste en grootste wielerklassieker voor amateurs in Nederland. De wedstrijd is 52 jaar geleden begonnen als een eendaagse wedstrijd, groeide uit tot een driedaagse met 5 etappes en de laatste jaren (sinds 2006) wordt hij verreden als een tweedaagse met 2 zogenaamde ritten-in-lijn.
Sinds 1996 trekt deze wedstrijd een groot aantal renners en nadat in 2006 afgestapt werd van de individuele tijdrit, werd bijna elk jaar de wedstrijd volgeboekt. Dit jaar echter wat concurrentie op de amateur wieler kalender. Er zullen zo’n 160 amateurs uit binnen- en buitenland in deze prachtige tweedaagse wielerklassieker van start gaan. Het is wat minder dan vorig jaar, maar zeker een heel mooi deelnemersveld te noemen.

Parkoers
Het parkoers is dit jaar weer her en der gewijzigd. Zo wordt er op zaterdag geen lus door het centrum van Liessel gereden, maar blijven we net buiten Liessel op de Snoertsebaan, Griendtveenseweg en het Leegveld. Op zondag wordt er een extra lus op Limburgs grondgebied gereden in Ospel. De aankomst lussen zijn op zaterdag en zondag veranderd. Ook het feit dat dit weekend blijkbaar geliefd is bij de organisatoren en er dus diverse evenementen zijn gepland, zorgde dat er veel overleg nodig was.
De eerste etappe gaat dit jaar weer eerst door de Peel: Someren-Heide, -Eind, Heusden, Neerkant, Helenaveen (15:37 u.), Liessel (15:46) en omgekeerd weer terug naar Heusden (16:10). Dan via Merelweg, Antoniusstraat en Waardjesweg naar Asten (16:33). Een stukje over de parallelweg van de Heesakkerweg en vervolgens via Veldweg en Dijkstraat richting Lierop (16:41), en dan via de Groenebeemdweg naar de Aardborsthoeve (16:48) om vervolgens via de Heezerweg de A67 te passeren en aan de andere kant van de A67 terug naar Lierop om weer via de Hogeweg, Wertstraat en Bussersdijk terug naar Someren te rijden. Dit keer via Provinciale Weg, Vaarselstraat, Loovebaan en Kerkendijk (17:10) naar de Heikantstraat en via de Vaarselstraat weer naar het Centrum (17:19). Daar wordt vervolgens begonnen aan de 4 aankomstrondes van 6,8 km via Postel, Heuvel, Wolfsveld, Loovebaan, Kerkendijk, Heikantstraat, Vaarselstraat en Floreffestraat. De 126 kilometer lange rit start zaterdagmiddag om 15.00 uur in de van Lieshoutstraat in Someren. De finish wordt rond 17.56 uur verwacht.
Zondagmiddag wordt het vertreksein gegeven om 13.00 uur in de Floreffestraat voor de tweede etappe over een afstand van 127 km. De tweede etappe, vertrekt via Kerkstraat en Laan Ten Roode, Wilhelminaplein, Speelheuvelstraat, Vaarselstraat en gaat via de Loovebaan naar Lierop (13.08 u.). Dan via Sluis 10 naar Asten (13.12), Ommel (13.14), Helmond (13.18) en Vlierden (13.22) naar Liessel (13.30). Vervolgens via Asten (13.32) en Neerkant (13.40) weer naar Liessel (13.48). Daar wordt een lus van 9,4 km via de Snoertsebaan gemaakt. Van Liessel weer naar Neerkant (14.01) en Heusden (14.09). Via de Kokmeeuwenweg en Ospelerweg richting Ospel waar een lus van 8 km wordt gereden. Dan terug naar Someren-Eind (14.33). Daarna rijdt de karavaan via Someren-Heide (14.44) naar Someren (14.56). Als de karavaan de meet passeert moeten de renners nog drie ronden van 14,4 km afleggen via Wolfsveld, Kerkendijk, Hollandseweg, Nieuwendijk, Kerkendijk Michielslaan, Parallelweg, Heikantstraat, Vaarselstraat en Floreffestraat. De finish van deze 127 km lange rit wordt verwacht om 15.57 uur. De wielerkaravaan wordt begeleid door de Motorpolitie van de Regio Deurne-Asten-Someren met medewerking van de motorordonances van Stichting Motorteam Civiele Assistentie Sportevenementen.

Verkeershinder in het centrum van Someren
Om de wedstrijd voor iedereen veilig te laten verlopen, zal in verband met de start zaterdag rond 15:00 uur de van Lieshoutstraat tussen kerkhof en Postel en zondag rond 13:00 uur de Floreffestraat tussen Postel en van Gijzelstraat in beide richtingen kort (circa 10-15 minuten) zijn afgesloten. Tijdens de aankomstrondes, zal het verkeer in de Floreffestraat alleen in de richting van de Kerkstraat zijn toegestaan op zaterdag tussen 17:00 en 18:00 uur en op zondag tussen 14:45 en 16:00 uur.
Tevens is er gedurende beide dagen een parkeerverbod in de hele Floreffestraat.
Het is aan te bevelen dit gebied te vermijden.

Deelnemers
Ook dit jaar weer een sterke deelnemerslijst met een internationaal deelnemersveld. Zo komen ze uit heel het land en uit Duitsland en België. De renners die een goede kans maken zijn de belg Kristof Gryson die vorig jaar de Twee Landen Koers en de Zeeland Classic won, Marc van Grinsven, winnaar van Someren-Peer-Someren, Piotr Kornafel, de winnaar van 2013 en van de Omloop van de Heidehof. Maar ook Roy Guequierre, Peter van den Heuvel, Eltjo Keijer, Harm Verhoeven, Marijn Pijper, Dennis Voskuilen en Koen Wulterkens maken een kans voor een podiumplek. Verder zien we uit de regio aan de start: Rick van Deursen Budel Dorplein, Patrick Houthooft uit Helmond, Rob Linsen Waalre, Nico van Dijk uit Mierlo en Michael Lasut uit Weert. Plaatselijke renner is Hans Slegers.

Hans Dilling wint St. Jozef Klassieker... Luc van Roy en Jan Hekman snelste master..(29-03-2015)
Zware windstoten waren voorspeld, maar de hele middag alleen een sterke constante wind en doorlopend regen. Totaal 156 coureurs (107 amateurs en 49 masters) gingen toch van start. Vooral na de eerste bocht na de finish kregen ze de wind schuin van voren. Dit zorgde al snel voor breuken in het peloton. Bij de 40+ ging uiteindelijk Jan Hekman met de bokaal aan de haal, voor Harko Kievit en Lars Rietveld. Alle drie bekende namen in de wedstrijden die we organiseren. Bij de masters 50+ was Luc van Roy de snelste voor Ron Paffen en Robert vande Kerkhof. Ook al weer niet de minste namen. De amateurs gingen als laatste van start en ook hier was het afzien. Het peloton werd door de straffe wind uiteen geblazen en de maar steeds neerkletterende regen zorgde er voor dat elk groepje uitgedund werd tot enkelingen die snel op grote achterstand kwamen. De jury besloot al deze mannen de warme douche te gunnen en klasseerde ze op achterstand. Van de groep bleven er uiteindelijk een kleine twintig over. Een kopgroep van negen (later acht) en een pelotonnetje. Naarmate het einde naderde werd ook voor deze renners een ronde eerder de bel geluid. Hans Dilling was het eerst, Martin van Plateringen werd tweede en Dennis Voskuilen, de winnaar van vorig jaar) werd derde.

26e St. JOZEF KLASSIEKER om de grote prijs Heidehof te SOMEREN-HEIDE Zondag 29 maart...(23-03-2015)
Zondag 29 maart wordt voor de zesentwintigste keer op rij de jaarlijkse semi-klassieker voor amateurs en masters, de SINT JOZEF KLASSIEKER, verreden. De renners zullen gaan strijden om de grote prijs Heidehof.

Evenals voorgaande jaren heeft Tour- en Wielerclub "De Zwaluw" uit Someren dit jaar weer voor de organisatie van deze wedstrijd getekend en wederom alles gedaan om van dit evenement een succes te maken.

Dit evenement zal plaatsvinden in Someren-Heide. De deelnemers zullen hun rondjes rijden op een parkoers van ca 5700 meter wat gevormd wordt door de volgende wegen: Kerkendijk, Smulderslaan, Limburglaan, Kraaiendijk en weer Kerkendijk waar de start en finish zal plaatsvinden.

Deze wielerwedstrijd, staat open voor alle renners uit de categorieën amateurs A & B, masters en sportklasse. Momenteel staan er totaal zo’n 200 renners aangemeld om van start te zullen gaan in Someren-Heide. Het deelnemersveld is afkomstig uit heel Nederland, van Amsterdam tot Nijmegen en van Maastricht tot Den Helder. Het deelnemersveld is zelfs internationaal. Een aantal Belgische en Duitse renners hebben zich ook gemeld om deel te mogen nemen aan deze wedstrijd.

Er wordt gestart om 13:00 uur met masters van 40 tot en met 49 jaar. Zij rijden 79,8 km.
De masters van 50 jaar en ouder starten om 13:03 uur en rijden 62,7 km.
De amateurs A & B rijden 102,6 km en starten om 15:15 uur.

Men kan voor deze wedstrijd nog inschrijven op zondag 29 maart vanaf 11:30 uur in Restaurant Feestzalen Heidehof aan de Kerkendijk.

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

Site bijgewerkt met alle informatie, Inschrijvingen gestart...(06-02-2015)
Vandaag hebben we zoveel mogelijk de informatie op onze site bijgewerkt. Het programma is vastgesteld.
De inschrijvingen zijn gestart.
Zodra we uw aanmelding verwerkt hebben, krijgt u een aanmeldingsbevestiging mail en wordt u op de aanmeldingslijst gezet. U dient dan direct te betalen. Pas na ontvangst van de betaling wordt u op de startlijst geplaatst. Het aantal startplaatsen is gelimiteerd.
Mocht het onverhoopt zo zijn dat de startlijst niet vol komt, dan kunt u uw voorinschrijving (aanmelding EN betaling) doen tot de uiterste voorinschrijfdatum. Daarna moet u altijd de extra kosten betalen.
 

Voor oudere berichten klik hier !

ws: